به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجتالاسلام والمسلمین یحیی صالحنیا، رئیس مرکز فقه حکومتی کشور گفت: بیان نظرات متفاوت مستلزم تقدیس عدهای از افراد و تهمت به گروه دیگر نیست؛ اگر لازم است حرف خودمان را بلند بگوییم، این به معنای خفه کرن صدای دیگران نیست.
رئیس مرکز فقه حکومتی کشور در جمع اعضای شورای سیاستگذاری همایش ملی انتخابات گفت: نماینده مجلس در درجه اول باید عشق خدمت داشته باشد و انگیزه و هدف اصلی او ورود به عرصه خدمت و پیگیری کارها و مشکلات مردم و تلاش برای رفع دغدغههای مردم باشد و بداند بیان نظرات متفاوت مستلزم تقدیس عدهای از افراد و تهمت به گروه دیگر نیست.
وی افزود: در کشور ما خیلی از قوانین به سرعت تغییر میکنند و خیلی از قوانین همهجانبه وضع نشدند و گاهی اوقات در قوانین به برخی از اقشار جحاف میشود؛ بنابراین نمایندگان نه تنها باید با قانون اساسی و داخلی آشنا باشند، بلکه باید اصول قانونگذاری را بدانند و این اقتضا میکند یا تحصیلات حقوقی داشته باشند و یا مطالعات جدی در زمینه حقوق و علوم سیاسی داشته باشند.
صالحنیا خاطرنشان کرد: بزرگترین مثال برای نمایندگانی که از قانون اساسی کشور اطلاع نداشتند و با سهلنگاری وارد مجلس شدند، مجلس ششم است که در این مجلس شاهد بودیم نمایندگان بدون اطلاع از اصل 110 قانون اساسی و سایر اصول حاکم بر قانون اساسی، مجلس و امور کشور را به تعطیلی کشاندند و باعث اعتراض گسترده مردم نسبت به وضعیت این مجلس شدند.
رئیس مرکز فقه حکومتی کشور تأکید کرد: هر چند مردم ایران در طول سه دهه اخیر متوجه شدهاند که چه کسانی به فکر ملت هستند و چه کسانی فقط شعار میدهند و زمانی که کار را بهدست میگیرند از مردم فاصله گرفته و با روحیه اشرافیگری خود حتی حاضر نیستند در بین مردم حاضر شوند، اما با این حال ضرورت دارد فیلمها و مستنداتی از تاریخ معاصر ایران تهیه شود تا نسلهای آینده هم از وضعیت کشور با خبر باشند و خادمین واقعی ملت را بشناسند.
لازم به ذکر است نخستین همایش ملی انتخابات 3 اسفندماه همزمان با اختتامیه پویش مردمی همپا با حضور نمایندگان دولت و ملت در سال همدلی و همزبانی، دولت و ملت در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار خواهد شد.
* طاهره میرزایی