مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور درخصوص حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت: مردم باردیگر پیوند خود با انقلاب و اسلام را نشان دادند و بیمه و پشتوانه دولت و انقلاب اسلامی شدند.
وی اظهار کرد: خدای متعال را سپاسگزاریم که این هوشمندی را در ضمیر مردم ما قرار داده و امید است به برکت قرآن در هفت اسفندماه نیز مردم این حماسه را تکمیل کنند و در انتخابات سرنوشتساز خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی با انتخاب بهتر نظام را بهدست اهلش بسپارند.
سپس حجتالاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور طی سخنانی به تشکیل مناطق هفتگانه در سطح کشور اشاره کرد و گفت: حججالاسلام محمدحسین شایق و احسانالله برزگرپیشه، امیرحجت مرادی، داوود محمودی، سیداسماعیل حسینی، اکبر حقنظری و محمد الهی، نمایندگان مدیرعامل اتحادیه قرآنی کشور در این هفت منطقه هستند.
وی اظهار کرد: هماهنگی کلی انجام و اهداف نمایندگان تعیین شده است و تاکنون در دو منطقه قم و کرمان جلسات تشکیل شده است. در استان قم مدیران کل استان نیز حضور داشتند و همدلی خوبی بهوجود آمد. جلسه بعد در کرمان بود که از سوی مدیرعامل خراسان جنوبی تشکیل شده بود و این جلسه در حاشیه یک مراسم بزرگ که ویژه مدیران خانههای قرآن و عترت ترتیب داده شده بود، در بم برگزار شد.
کوششی به ارائه برنامههای سال 95 اتحادیه قرآنی کشور اشاره کرد و گفت: برنامهها براساس اولویت برنامهریزی شده است که در صورت تأیید و تأمین اعتبار اجرایی میشود.
شناسایی مؤسسات
قرآنی بر اساس توانمندیها
وی با اشاره به این که شناسایی مؤسسات قرآنی بر اساس توانمندیها باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: نرمافزار اطلس قرآنیان آماده شده و نیاز به اجرا دارد و با توجه به ضرورت ساماندهی فعالان قرآنی که تاکنون 12 هزار فعال قرآنی شناسایی شدهاند، ادامه این روند باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بیان کرد: مراسم تکریم مؤسسات فعال در سطح کشور و توانمندسازی مدیران مؤسسات قرآنی از ضرورتهای اجتنابناپذیر است که باید هر سال اتفاق بیافتد و ارزیابی و رتبهبندیها نیز باید دقیق، کمی و کیفی باشد.
وی تصریح کرد: بحث اطلاعرسانی نیز باید تقویت شود. همچنین برپایی نمایشگاه دستاوردها، محصولات و آثار دینی و قرآنی میتواند آثار و محصولات ارزشمند مؤسسات قرآنی را به نمایش بگذارد.
در ادامه مرتضی طلایی با اشاره به برنامههای درنظر گرفته شده برای سال 95 عنوان کرد: یکی از سیاستهای اتحادیه باید تحقق منویات رهبری در حوزه قرآن باشد، بهعنوان مثال باید جایگاه اتحادیه در حوزه تربیت حافظان قرآن و سهم آن از این امر مشخص شود. همچنین تبیین برنامهها برای توانمندسازی اتحادیهها، تعیین سرفصلهای فرهنگی و بودجههای آن از دیگر مواردیست که باید آن توجه کرد.
وی اظهار کرد: در برنامههای حمایتی باید تهیه شناسنامه خانههای قرآن در دستور کار قرار گیرد و اطلاعات آنها وارد شناسنامه شود. مسیر امور قرآنی باید به سمت سبک زندگی قرآنی ختم شود که امروز نیاز کشور است.
وجود ظرفیت بالقوه در ادارات و نهادها در جهت ترویج فرهنگ
قرآنی
سپس محمدعلی مشهدی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه قرآنی کشور گفت: ظرفیت بالقوه در ادارات و نهادها در جهت ترویج فرهنگ قرآنی وجود دارد که باید شناسایی شوند. همچنین بحث توانمندسازی مدیریتی مدیران مؤسسات قرآنی باید در اولویت برنامهها قرار گیرد.
سپس حجتالاسلام مهدی امیدیان، نایب رئیس اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور، عنوان کرد: مهمترین چیزی که باید مورد پیگیری قرار گیرد، اطلس قرآنیان است زیرا تا فعالان قرآنی شناسایی نشوند، تمام موارد تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی افزود: بحث توانمندسازی مدیران قرآنی نیز از جمله مواردی است که در برخی استانها مثل اصفهان دنبال میشود و در استانهای دیگر هم این ظرفیت وجود دارد. از طرحهای ارائه شده از سوی استانها مثل اجرای کاروان نور نیز میتوان استفاده کرد.
محمد پیلاننژاد از دیگر اعضای هیئت مدیره اتحادیه قرآنی کشور با اشاره به این که مؤسسات بیشتر در زمینه مهارتهای قرآنی کار میکنند، اظهار کرد: در زمینه ترویج فرهنگ قرآنی آن طور که باید کار نشده است و آنچه از مؤسسات طلب کرده و بودجهبندی میکنیم، برگزاری کلاسهای آموزش روخوانی، حفظ و ... است و مؤسسات باید به مباحث فکری وارد شوند و به غنای فکری برسند.
وی بیان کرد: برای نتیجهگیری در سال 95 باید از روند سنتی خارج شویم از بزرگترین آسیبهایی که وجود دارد این است که جذب مؤسسات در زمینه آقایان بسیار کم است و مؤسسات باید روش خود را تغییر دهند و در بحث پیامرسانی باید تخصصی کار شود.
مهدی نادی، از اعضای هیئت مدیره اتحادیه قرآنی کشور، عنوان کرد: باید برای مؤسسات قرآنی برنامه عملیاتی کاری پیشبینی کنیم تا در کشور تأثیرگذار باشند. تمام مشکلات جامعه با پتانسیل عظیم قرآنی رفع میشود.
در این جلسه شرح وظایف مدیران مناطق هفتگانه تبیین و مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد سیاستها و راهبردهای اتحادیه کشوری مشخص شود و نقش اتحادیه کشوری و استانی مشخص شود و جایگاه اتحادیهها تنظیم و ارائه شده و سرفصلهای برنامهها مشخص شود.
همچنین مقرر شد، اعضای هیئت مدیره پیشنهادات خود را برای استفاده و تنظیم برنامهها به اتحادیه ارسال کنند و برنامههایی که قبلاً مصوب شده و در سال 94 به اتمام نرسیده تا حصول نتیجه نسبت به اجرای آن اقدام شود.
گفتنی است؛ در این جلسه مصوب شد پنج سرفصل کلی برای برنامههای سال 95 شامل آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج(فرهنگی)، حمایتی و جاری تعیین شود و همچنین مقرر شد برنامهها ذیل این سرفصلها همراه با بودجهبندی مناسب تنظیم و ارائه شود و تمام طرحهای استانی واصله به اتحادیه در کارگروه ویژه که اعضای آن مهدی نادی، میثم طاهرآبادی، حجتالاسلام مهدی امیدیان، فاطمه حسینی و حجتالاسلام کوششی هستند، بررسی و میزان و نوع حمایت از آنان توسط اتحادیه کشوری تعیین شود.