کد خبر: 3476943
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
در برنامه بشری مطرح شد؛

راز موفقیت یک قاری قرآن چیست؟+ فیلم

گروه فعالیت‌های قرآنی: سید‌محمدجواد حسینی، قاری بین‌المللی کشورمان با اشاره به اصول قرائت قرآن و رعایت آنها توسط قاری اظهار کرد: قاری به منزله پیشرفت در تلاوت، باید فنون و علوم قرآنی را در کنار تلاوت کسب کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه بشری که هر هفته جمعه شب‌ها از شبکه قرآن سیما پخش می‌شود،‌ این هفته نیز میزبان سید محمدجواد حسینی، قاری بین‌المللی کشورمان بود و گفت‌وگویی صمیمانه با وی داشت.

سید‌محمد‌جواد حسینی، قاری بین‌المللی کشور در سال 1362 در خانواده مذهبی در شهر فریمان در 75 کیلومتری مشهد مقدس به دنیا آمد. پدر وی که مداح اهل بیت(ع) است در برخی مجالس به روضه‌خوانی می‌پردازد و در واقع می‌توان گفت داشتن صدای گرم و زیبا در این خانواده موروثی است و سیدجواد حسینی نیز از این موهبت الهی بی نصیب نمانده است.

سید جواد حسینی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به چگونگی آغاز تلاوت‌های قرآن‌ کریم درسنین کودکی، اظهار کرد: با توجه به علاقه‌ای که در سنین کودکی به تلاوت قرآن داشتم، در 8 سالگی در کنار برادر بزرگ‌تربه تلاوت استاد عبدالباسط گوش فراداده و به تقلید از این استاد بزرگوار، سوره مریم را برای نخستین بار تلاوت کردم.

حسینی با اشاره به عزیمت خانواده در سن 10 سالگی به مشهد مقدس، ادامه داد: با علاقه‌ای که پدر و برادر بنده به قرآن و تلاوت‌های مختلف داشتند، به مشهد مقدس که فضایی معنوی‌تر دارد، عزیمت کرده و در جلسات قرآن در مساجد محل شرکت کردم که این گام اول برای حضور در حوزه قرآن بود.

این قاری بین‌المللی به نقش مؤثر خانواده برای گام نهادن در این مسیر اشاره کرده و افزود: نقش پدر و مادر در سوق دادن بنده به این راه، بسیار اساسی بود و علی‌الخصوص دعای مادر و تشویقات وی را در پیشرفت‌های بنده نباید نادیده گرفت.

حسینی با اشاره به اینکه در ابتدای ورود به عرصه قرآن‌ کریم از استاد عبدالباسط تقلید کرده است، بیان کرد: با حضور در مراسم مختلفی که در مساجد برگزار می‌شود بیشتر با قرآن انس گرفتم و با شرکت در جلسات استاد حیدریان در مسجد ابوالفضلی از این استاد قرآنی بیشتر بهره‌‌مند شدم و استاد با هدیه کاست تلاوت سوره «شورا» استاد شحات انور، باعث شد تا بنده در این راه به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنم.

قاری بین‌المللی کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه در شب‌های جمعه در محفل خویشاوندی به نام «سید ساجدین» حضور پیدا می‌کرد و در آنجا به تلاوت می‌پرداخت، تصریح کرد: با توجه به علاقه‌ای که برای حضور در جلسات قرآن کریم داشتم، در جلسه روزهای جمعه استاد مجتبی جاویدی شرکت کرده که ایشان نیز با ارزیابی بنده، پیشنهاد کرد که در لحن، از استاد شحات تقلید کنم و با گوش دادن به تلاوت‌های شحات و قرائت مجلسی در مسجد امام رضا(ع) پیشرفت‌هایی حاصل شد.

حسینی به تلاش‌های خود درعرصه تلاوت قرآن‌ کریم اشاره کرد و گفت: انس با قرآن‌ کریم برای بنده بسیار شیوا بود به طوری که برای تلاوت قرآن زمان بسیاری را صرف کرده به طوری که با صدای دلنشین قرآن به خواب می‌رفتم.

مداحی در کنار تلاوت قرآن‌

وی با اشاره به اینکه مادرش وی را به مداحی کردن در کنار تلاوت قرآن تشویق می‌کرد، اظهار کرد: این مسیر معنوی انتخاب خود بنده نیز بود، اما خانواده نیز در این راه بسیار تشویق کردند و در زمینه مداحی چند سال در ایام محرم، در مساجد به خواست مادرم به مداحی پرداختم.

حسینی درباره تقلیدی که در تلاوت از استاد شحات داشت، اظهار کرد: در کنار تلاوت‌های استاد شحات از دیگر تلاوت‌ها مانند سیدمتولی عبدالعال، محمداحمد بسیونی استفاده کردم اما بیشترین تقلید بنده از استاد شحات بوده است.

وی درخصوص نقش دوستان و تأثیرگذاری آنان در راه قرآن کریم، تصریح کرد: یکی از دوستانی که در پادگان امام رضا(ع) مشهد، بسیار در دوران سربازی تأثیرگذار بود، مرحوم حمیدرضا عباسی بود که هر روز قبل از نماز ظهر و عصر یک نفس در کنار یکدیگر به تلاوت می‌پرداختیم و در خصوص اخلاق درس‌هایی بزرگی از او یاد گرفتم.

این قاری بین‌المللی قرآن اظهار کرد: پس از حضور در جلسات استاد جاویدی در مشهد مقدس، پس از شرکت در مسابقات قرآن سازمان اوقاف، در بخش بزرگسالان، در سن 15 سالگی، با استاد سید‌مجتبی سادات‌فاطمی آشنا شدم و با دعوت در جلسه نخبگان جامعه قاریان قرآنی مشهد، در کنار قراء دیگر مهارت‌هایی را فراگرفته و در عرصه تلاوت به کار بردم.

حفظ قرآن‌ اولین گام تلاوت قاری باشد

حسینی در تعریفی از یک قاری حرفه‌ای قرآن تصریح کرد: در ابتدا باید خواست خود را از یک قاری تعیین کرد برای مثال انتظار می‌رود که قاری در شهر خود در محفلی تلاوت داشته باشد و یا در سطح بالاتر هم‌تراز با قاریان مصری در مجالس حضور داشته باشد که این اصل مهمی است.

وی ادامه داد: یک قاری برای دستیابی به تلاوت‌های شیوا و توانا در سطح قراء مصری، باید در ابتدا تمرینات ویژه‌ای را در دستور کار قرار دهد و بتواند در مرحله حفظ قرآن پیش برود و علوم و فنونی را مانند آشنایی با نغمات، موسیقی عربی، مقامات و فروع مقامات، مطالعه در تفسیر معانی کسب کند و در تلاوت‌های خود از آنها بهره‌مند شود.

این قاری با بیان اینکه 9 ساعت در روز به کار تلاوت و تکرار می‌پردازد، تصریح کرد: با توجه به اینکه قاریان خوبی در کشورهستند که می‌توانند در مسابقات مختلف حضور داشته باشند، است، اما باید با برنامه‌ریزی و به‌روز کردن اطلاعات خود همواره آماده باشند تا بتوانند در این راه موفق عمل کنند.

دیدار با رهبری نقطه عطفی در تلاوت بود

وی به حضور خود در سال‌های اخیر در مسابقات مختلف اشاخر کرد و افزود: در ماه رمضان 1386 در محضر مقام معظم رهبری تلاوتی داشتم که مورد تشویق ایشان قرار گرفته و فرمودند«شما صدای خوبی دارید که اگر با جدیت این راه را ادامه بدهید، آینده روشنی در قرائت برای شما دیده می‌شود» که صحبت ایشان تأثیرگذاری بالایی بر بنده داشت و شبانه‌روز تمرینات را به صورت مستمر ادامه دادم که یک سال پایانی برای شرکت در مسابقات در نزد اساتید بزرگی تمرین داشتم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در راه تلاوت قرآن کریم باید در ابتدا از خانواده و سپس اساتیدی مانند محمد صادقی‌، غلامرضا باوجدان، جواد رجایی، جواد مسگری، شاه میوه ومهدی دغاغله تشکر کنم که همواره من را در این راه تشویق کردند.

.

                                                                                         دانلود

captcha