به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اواخر سال گذشته بود که سیدرضا صالحیامیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره کاربری ساختمان کتابخانه ملی مشهور به ساختمان 30 تیر گفت: قصد داریم در این ساختمان، موزه کتاب را راهاندازی کنیم و با توجه به اینکه در کنار سایر مراکز موزهای مانند موزه ملی و موزه ملی ملک قرار دارد، این مکان به موزه تبدیل خواهد شد و دسترسی آن برای علاقهمندان نیز آسانتر است. خردادماه امسال نیز صالحیامیری در جریان بازدید از خبرگزاری ایکنا گفت: کتابخانه قدیم که ساختمان آن مربوط به سال ١٣١٦ است، همراه با موزه ملی ایران باستان افتتاح شده و در حال حاضر برای موزه قرآن و کتابت آمادهسازی میشود تا همه قرآنها در دسترس مردم قرار گیرد و بهراحتی بتوانند از آنها بازدید کنند.
وی افزود: آمادهسازی آن طولانی نیست و حتی مقدمات قرارداد تجهیزات هم بسته شده و به زودی این ساختمان (٣٠ تیر) در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار میگیرد.
این در حالی است که هفته گذشته، موزه کتاب و میراث مستند ایران در کتابخانه ملی در تپههای عباسآباد گشایش یافت. در این راستا امین عارفنیا، مدیركل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و كتابخانه ملی درباره موزه کتاب و میراث مستند ایران به خبرنگار ایکنا گفت: فاز اول موزه «کتاب و میراث مستند ایران» در محل ساختمان کتابخانه ملی راهاندازی شده و از اواخر بهمنماه میزبان علاقهمندانی است که میخواهند با میراث مکتوب کشور آشنا شوند.
وی افزود: در این موزه منتخبی از نسخ خطی، نفایس قرآنی و اسناد برجسته آرشیو ملی ایران در 40 ویترین در این فضا راهاندازی شده و در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
عارفنیا ادامه داد: این موزه همان موزهای است که قول راهاندازی آن از سوی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی داده شده بود، اما به دلیل آماده نشدن آن، موزه کتاب و میراث مستند ایران راهاندازی شد و راهاندازی موزه «کتاب و کتابت» هم در محل ساختمان قدیمی در خیابان 30 تیر در حال طراحی بوده و در دست اقدام است.
وی تصریح کرد: فضایی از ساختمان کتابخانه ملی واقع در خیابان 30 تیر در دولت پیشین براساس قراردادی که منعقد شده در اختیار موزه علوم و فناوری قرار گرفته است که مکاتباتی با وزیر علوم صورت گرفت تا زمینه تخلیه آن را فراهم کنند و به محض اینکه این مکان تخلیه شود، تمهیدات لازم برای معماری و فضاسازی داخلی آن انجام میشود تا موزه «کتاب و کتابت» در آن ساختمان راهاندازی شود.
عارفنیا یادآور شد: پیشبینی ما این است که در سال 1395 شاهد تأسیس موزه «کتاب و کتابت» در ساختمان نخستین کتابخانه ملی در خیابان 30 تیر باشیم.