کد خبر: 3477901
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
با حضور قربانعلی دولابی؛

نشست «شبهات انسجام درونی قرآن کریم» در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد

گروه دانشگاه: دومین نشست از سلسله نشست‌های «بررسی شبهات انسجام درونی قرآن کریم» به همت انجمن علمی علوم قرآن و مجمع خادمان قرآن کریم، سوم اسفندماه در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار ‌شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی دومین جلسه از سلسله نشست‌های «بررسی شبهات انسجام درونی قرآن کریم» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین مجید قربانعلی دولابی، عضو هیئت علمی دانشگاه، استاد فلسفه و علوم اسلامی دوشنبه سوم اسفندماه در سالن جلسات دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

وی با اشاره به نکاتی که در جلسه قبل گذشته بررسی شد، گفت: خداوند متعال یکی از جنبه‌هایی را که برای اعجاز قرآن قرار داده و خود خداوند در قرآن هم بیان کرده و این هم یک جور تحدّی است. چطورمی فرمایداگر می‌توانید مثل این آیات را بیاورید وهمین طورافرادرا به مبارزه طلبی و تحدی دعوت می‌کند ومی گوید بگردید و ببینید در سراسر قرآن اگر یک مورد اختلاف پیدا کردید معلوم می‌شود که این قرآن از جانب خدا نیست.

وی افزود: اگر قرآن از جانب غیر خداوند می‌بود برای مشرکین خیلی راحت بود که مثل قرآن بیاورند و این همه هزینه‌های مادی ومعنوی برای مقابله با قرآن نپردازند. آن هاحاضر شدند جان، فرزندان و اموالشان رابدهند، در کوه و بیابان مدت‌ها برای جنگ‌ها و رفت و آمد‌ها آواره بشوند به اسارت بروند و... اما چند آیه مثل قرآن نیاوردند. موردی را پیدا نکردند که بگویند این قرآن شما این قسمتش با این آیه از آن نا‌همخوان است و همین نشان دهنده این است که قرآن کریم از جانب خداوند نیست بلکه از جانب بشر است یا جنیان و به هر حال غیر الله است.

قربانعلی دولابی تصریح کرد: کفاّر این همه هزینه کردند هزینهٔ جان، مال، عمر و هزینه آزادی چون بالاخره بعضی از آن‌ها در جنگ‌ها به اسارت در می‌آمدند و... هزینه‌های مختلف کردند اما مثل قرآن نیاوردند اما در قرآن قرناُ پیدا نکردند. خود این به نوعی اعتراف کافران است به اینکه از آوردن مثل قرآن عاجزند.

وی اظهار کرد: البته‌‌ همان طور که جلسه قبل گفته شد گاهی از اوقات مواردی بود که توهّم اختلاف می‌شد. از زمان صدر اسلام این توهّمات توسط پیامبر (ص) امیرالمؤمنین علی (ع) پاسخ داده می‌شد و طرف مقابل مورد پذیرش قرار می‌گرفت. همین طور که در کتاب احتجاج عرض کردم، آن حدیث مفصّل که یک نفر آمد خدمت امیرالمومنین (ع) و عرض کرد که اگر در کتاب شما یک سری اختلافات نبود من ایمان می‌آوردم. حضرت فرمود چه اختلافاتی؟ او هم شروع به ذکر کردن آیاتی نمودکه باهم اختلاف داشت و امیرالمؤمنین همهٔ این اختلافات را بیان کردوپاسخ دادند. در ‌‌نهایت آن شخص همه سخنان حضرت امیر را پذیرفت و ایمان آورد.

دولابی در ادامه این نشست با بیان اینکه، یک تقسیم بندی در بخش تفسیر موضوعی تفسیر نمونه هست که می‌تواند مبنا ی خوبی برای موضوع بندی مطالب قرآنی باشد، به بیان مطالب تفسیری پیرامون آیات ۱۵۲سور مائده، و ۶۲ سوره مومن و تشریح مواردی در این خصوص برای حاضرین پرداخت.

captcha