کد خبر: 3477988
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
داود میری آتشگاه:

نماز، زیباترین تصویر قرآنی در هنر نقاشی است

گروه هنر: یک هنرمند نفاش گفت: از نگاه من تصویرگری اقامه نماز، زیباترین تصویر در نقاشی قرآنی است.

داود میری آتشگاه، هنرمند نقاش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه بهترین و زیباترین تصویر در نقاشی مذهبی، تصویرگری نماز است، اظهار کرد: درباره نقاشی مذهبی و دینی اظهار نظر فراوانی شده است که هر کدام در جای خود شایستگی‌هایی دارد، اما به عقیده من زیباترین تصویری که می‌شود در این عرصه خلق کرد، پرداختن به نماز است. این گفته نیز شاید به عقیده بسیاری کاری شعاری محسوب شود، اما من اعتقادم این است زیبایی که در نماز است قابل مقایسه با کارهای دیگر نیست.

وی افزود: تصاویری که از نماز در نقاشی می‌توان خلق کرد گوناگونی خاصی دارد که به نوعی جلوی تکراری شدن آن را می‌گیرد. برای مثال قنوت یک زن سالخورده نوعی زیبایی در خود دارد یا سجیده یک جانباز. از این دست مثال‌ها بسیار می‌توان زد که هر کدام زیبایی خاص خود را دارد، البته ذکر این نکته را ضروری می‌دانم که شعار اگر با زبان زیبایی بیان شود به هیچ وجه آزار دهنده نیست، بلکه نوعی آرامش خیال است.

این نقاش در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان یک مفهوم قرآنی را در نقاشی جا داد، گفت: وقتی من از تصویرگری نماز در نقاشی سخن می‌گویم در حقیقت آموزه‌های قرآنی را مد نظر قرار داده‌ام. این مسئله تنها به تصویرگری از نماز خلاصه نمی‌شود، بلکه دیگر مناسک مذهبی را هم در می‌گیرد. برای مثال آیین حج، جدا در راه خدا، ایتام یتیمان و... جز مفاهیمی است که اگر در نقاشی از آنها استفاده شود کاری قرآنی خلق شده است.

میری آتشگاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر در بسیاری از شاهکاری نقاشی دقت نظری داشته باشیم متوجه خواهیم شد در هر کدام از آنها نوعی مناجات مذهبی مشاهده می‌شود. برای مثال تصاویری که از قرون وسطی اروپا وجود دارد می‌شود، گرایش به مناسک مذهبی را در تصاویر مشاهده کرد، البته همین قدمت تاریخی سبب شده، امروز آنها در نقاشی از ما جلوتر باشند، اما ما هم می‌توانیم با حمایتی که از نقاشی می‌کنیم کیفیت کار خود را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه حمایت از کارهای مذهبی تا چه حد در رونق این شکل از هنر نقش دارد، بیان کرد: اینکه برخی‌ها معتقدند سفارش سازی سبب تکرار و سطحی‌نگری می‌شود را من به هیچ وجه قبول ندارم، چون معتقدم یک نقاش در ابتدا باید به لحاظ مادی ذهنش آزاد باشد تا بتوان در ادامه راه کاری با کیفیت بالا خلق کند. برای همین سازمان‌ها یا نهادهای دولتی باید با سفارش‌های خود زمینه‌ای را فراهم آورند تا کارهای ماندگاری در حوزه نقاشی دینی خلق شود.

این نقاش در پایان گفت: برگزاری نمایشگاه و کاره‌های نقاشی به ویژه در حوزه نقاشی دینی موجب کشف استعدادها جدید می‌شود، اما این تنها بخشی از موضوع است، چون تا زمانی که امکان درآمدزایی لازم برای هنرهای دینی فراهم نباشد، مطمئن باشید که نتیجه دلخواه حاصل نخواهد شد. با این توضیح پیشنهاد می‌کنم رسانه‌های  جمعی با حمایت و تبلیغ هنر دینی مردم را تشویق کنند در تزئین خانه خود از نقاشی مذهبی هم بهره برند.

captcha