کد خبر: 3478737
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۴
از سوی رؤسای‌جمهور ایران و سوئیس صورت گرفت؛

بررسی مشکلات مسلمانان اروپا به دلیل اسلام‌هراسی

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در نشست خبری مشترک با همتای سوئیسی خود اظهار کرد: در جریان این مذاکرات در زمینه مشکلاتی که مسلمانان در سال‌های اخیر در کشورهای اروپایی به‌خاطر اسلام‌هراسی پیدا کرده‌اند با یکدیگر گفت‌وگو کردیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز، شنبه، 8 اسفند، در نشست خبری مشترک با همتای سوئیسی خود، اعتماد به اصولی از قبیل استقلال، حاکمیت ملی، دمکراسی و انتخابات را پایه‌های اصلی ارتباط نزدیک دو کشور دانست و گفت: تهران و برن علاقمند هستند روابط و همکاری‌های خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی، علمی، فرهنگی، صنعتی و گردشگری، بیش از پیش گسترش دهند و این سفر آغازی برای توسعه روابط دو کشور، خواهد بود.

رئیس‌‌جمهور با اشاره به مذاکرات خود با رئیس‌‌جمهور سوئیس اظهار کرد: در این مذاکرات مسائل مورد علاقه دو کشور بویژه در زمینه افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی اضافه کرد: فعال شدن بانک‌های سوئیسی در ارتباط با بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشورمان و بیمه صادراتی، از پایه‌های اصلی توسعه روابط اقتصادی تهران – برن است که در مذاکرات خود آن را مورد بررسی قرار دادیم.

رئیس‌‌جمهور افزایش همکاری‌های صنعتی، کشاورزی، حمل و نقل، فعال شدن خطوط هوایی و همکاری‌های فرهنگی، علمی و تحقیقاتی و فناوری‌های نو و نیز گردشگری را از دیگر موضوعاتی دانست که درباره آنها بحث و گفت‌وگو شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی همچنین از ادامه همکاری‌ دو کشور برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی و تلاش سوئیس در این زمینه خبر داد و گفت: دو کشور همچنین مصمم هستیم که توافقنامه تجاری ایران و سوئیس را که نیمه تمام مانده هر چه زودتر تکمیل و نهایی کنند.

رئیس‌‌جمهور گفت: ایران و سوئیس در زمینه همکاری‌های علمی و فنی، 6 تفاهم‌نامه برای توسعه همکاری‌های خود به امضاء خواهند رساند و علاقمند هستند به دلیل ظرفیت‌های فراوانی که در زمینه گردشگری بویژه در ایران وجود دارد همکاری‌های خود را هر چه بیشتر تقویت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی همچنین از مذاکرات خود با رئیس‌‌جمهور سوئیس در زمینه حقوق بشر، خبر داد و گفت: در جریان این مذاکرات در زمینه مشکلاتی که مسلمانان در سال‌های اخیر در کشورهای اروپایی به‌خاطر اسلام‌هراسی پیدا کرده‌اند با یکدیگر گفت‌وگو کردیم و همچنین مشکلات مربوط به مهاجرین که به‌خاطر خطر تروریسم مجبور به ترک کشور خود شده‌اند و از لحاظ حقوق بشری با مشکلاتی مواجه هستند، مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس‌‌جمهور تصریح کرد: معتقدیم موضوع حقوق بشر در هیچ کشوری از جهان به نقطه مطلوب نرسیده و همه کشورها برای دستیابی بشریت به این حق مسلم، ضرورت دارد همدیگر را یاری کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی همچنین با اشاره به گفت‌وگوهای خود در زمینه مسائل مهم منطقه‌ای، اظهار کرد: در مذاکرات خود خطرات تروریسم و شرایط بسیار مشکلی که به‌خاطر خطر تروریسم برای مردم سوریه، یمن، لیبی، افغانستان و پاکستان بوجود آمده، با یکدیگر گفت‌وگو کردیم.

رئیس‌‌جمهور تأکید کرد: برای کشورهای جهان هیچ راهی جز تقویت همکاری و رایزنی‌ها و فعالیت‌های بیشتر برای مبارزه با تروریسم در سراسر جهان و نیز اجرایی کردن دقیق قطعنامه مبارزه با خشونت و افراطی‌گری (Wave) که در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده وجود ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی خاطرنشان کرد: ایران و سوئیس می‌توانند از لحاظ مسائل نوع‌دوستانه به آوارگان کشورهایی که با تروریسم مواجه هستند، بویژه سوریه و یمن، همکاری‌های سازنده‌ای داشته باشند و شرایط را برای همکاری بیشتر سایر کشورها در این زمینه فراهم کنند.

یوهان اشنایدر آمان، رئیس‌جمهور کنفدراسیون سوئیس، نیز در این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اینکه این اولین سفر یک رئیس‌جمهور سوئیس به ایران است، گفت: این سفر نشانه این است که روابط دوستانه 140 ساله دو کشور باید تداوم یافته و سطح آن در عرصه‌های مختلف ارتقا یابد.

رئیس‌جمهور سوئیس افزود: در ملاقات با دکتر روحانی نقشه راهی درباره راهکارهای گسترش همکاری‌ها و فعالیت‌های مشترک در حوزه‌های مختلف تدوین کردیم که با اجرای توافقنامه‌ها و پروژه‌های مشترک گام به گام به پیش خواهد رفت.

اشنایدر آمان علاقمندی فعالان اقتصادی سوئیس به همکاری با ایران را آشکار و فراوان توصیف کرد و اظهار کرد: در سفر به تهران تعداد اعضای هیئت‌ اقتصادی همراه به تناسب بزرگی و وسعت کشورم 40 شرکت بود، اما انتظار داریم زمانی که شما به دعوت ما برای سفر به سوئیس پاسخ دادید به تناسب بزرگی و وسعت کشورتان 10 برابر این تعداد هیئت اقتصادی همراه خود به سوئیس بیاورید.

رئیس جمهور سوئیس اهمیت ایجاد یک چارچوب امنیت حقوقی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: برای فعالان اقتصادی و کسانی که می‌خواهند برای همکاری اقتصادی و انتقال تکنولوژی و فرآیندهای صنعتی و تجاری به کشور دیگری بروند ، تسهیل فرایند ویزا و رفت و آمد بسیار مهم است.

اشنایدر آمان ادامه داد: سوئیس آماده و علاقمند به ارایه خدمات مالی و بانکی کارآمد در راستای گسترش روابط با ایران است.

رییس جمهوری سوئیس اظهارامیدواری کرد در راستای بهبود روابط دوجانبه، پرواز مستقیم تهران – ژنو به زودی برقرار شود تا علامت شاخصی بر عزم دو طرف برای ارتقای سطح روابط باشد.

وی سابقه همکاری‌های علمی ایران – سوئیس را دیرینه و کشورش را علاقمند به تداوم و گسترش این همکاری‌ها توصیف کرد.

رییس جمهوری سوئیس با ابراز خوشحالی و تبریک به مناسبت آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» خاطرنشان ساخت: سوئیس نقش خود را در روند اجرای موفق برجام به خوبی ایفا خواهد کرد و از جمله ما قول دادیم که برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی فعالانه  کمک کنیم.

اشنایدر آمان با اشاره به گفتگوهایش با رییس جمهوری کشورمان درباره مسائل حقوق بشری گفت: در این باره مهم این است که دو کشور به یکدیگر احترام گذاشته و با هم گفتگو و نظرات‌شان را صریح به هم منتقل کنند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه این نشست مطبوعاتی در پاسخ به این  پرسش خبرنگار سوئیسی که «چه نقشی را برای همکاری با سوئیس قائل هستید»، گفت: روابط ایران با سوئیس به عنوان یک کشور دوست، به روابط دوجانبه منحصر نمی‌شود. سوئیس حافظ منافع ایران در آمریکا و عربستان است و روابط سیاسی دو کشور در عین حال بسیار گسترده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی افزود: از لحاظ فرهنگی مردم ایران احترام خاصی برای مردم سوئیس قائل هستند و همکاری‌های دو کشور در بخش‌های اقتصادی و بویژه بانکی و بیمه ای گسترده بوده و این روند توسعه می‌یابد.

رئیس‌جمهور سوئیس نیز در پاسخ به پرسشی درباره آینده همکاری‌های بانکی و تسهیلات مالی میان دو کشور گفت: ما به یک زمانی احتیاج داریم که این روند طی شود. بانک‌ها و مؤسسات بانکی هم باید فعال شوند و با شرکای ایرانی خود همکاری کنند.

در ادامه این نشست خبرنگار سوئیسی از حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی پرسید: بازار ایران با چه سرعتی می‌خواهد درهایش را روی دنیا بگشاید و نقش بخش خصوصی در این زمینه چگونه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران زمینه‌های فراوانی برای فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران سوئیسی وجود دارد. ما به همه دوستان و شرکای تجاری خود در اتحادیه اروپا نیز گفته‌ایم که برای سرمایه گذاری مشترک آماده‌ایم. در حوزه‌های بالادستی نفت و گاز، پتروشیمی، راه‌آهن، بنادر و صنایع و همچنین در بخش گردشگری، خواهان همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک هستیم.

رئیس‌جمهور افزود: ایران مایل به جذب فناوری‌های نوین و ایجاد فرصت‌های شغلی در کشور است. ایران با توجه به موقعیت ویژه‌ای که در منطقه دارد عملا تنها کشوری با جمعیت 80 میلیونی نیست بلکه یک بازار 400 میلیون نفری را باید مدنظر قرار داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی به رشد سریع بخش خصوصی در ایران اشاره کرد و گفت: در این راستا باید برخی انحصارها و رانت‌ها که در مسیر رشد بخش خصوصی قرار دارند از بین بروند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی گفت: یکی از اهداف ما سپردن بخش‌های قابل واگذاری به بخش خصوصی است. طی فعالیت دولت یازدهم فضای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ما با گذشته متفاوت شده است. آزادی‌های اجتماعی و فضای دانشگاه‌ها گسترده شده و حضور پرشور و باشکوه مردم در انتخابات روز جمعه، بیانگر مشارکت سیاسی بالا در ایران و امید ایرانیان به آینده است.

رئیس‌جمهور سوئیس در ادامه این نشست در جواب سؤال خبرنگاری درباره روابط دو کشور گفت: تهران و برن دروازه اقتصاد و علم هستند و علاقه‌مندیم با ترسیم نقشه راهی که طیف‌های مختلف همکاری را دربرمی گیرد، سطح روابط خود را توسعه دهیم.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران و سوئیس با بیان اینکه روابط دو کشور بسیار باسابقه، دوستانه و دارای قدمتی ۱۴۰ ساله است، گفت: امروز در فضای پسابرجام و پساتحریم، فرصت خوبی برای توسعه همه‌جانبه روابط و همکاری‌ها با یکدیگر داریم که باید در این راستا بیشتر تلاش کنیم.

رئیس‌‌جمهور ضمن اظهار امیدواری که این سفر آغازی نوین برای گسترش و تحکیم روابط میان دو کشور باشد، افزود: جمهوری اسلامی ایران از توسعه مناسبات و تقویت دوستی‌ها با سوئیس استقبال می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گوناگون سوئیس، افزود: در طول مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، سوئیس در مقاطع مختلف به خوبی نقش میزبانی و سازنده خود را ایفا کرده است.

رئیس‌‌جمهور با بیان اینکه امروز و در فضای پسابرجام فرصت برای عضویت دایم ایران در سازمان تجارت جهانی (WTO) بوجود آمده، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های بزرگ منطقه ای و اقتصادی، می‌تواند نقش سازنده‌ای را در این سازمان ایفا کند.

 حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه دو کشور باید در راستای به نتیجه رسیدن توافقات تجاری مشترک تلاش کنند، اظهار کرد: هموار شدن مسیر همکاری‌های بانکی میان بانک‌های ایران و سوئیس، اقدامی جدی در راستای توسعه همکاری‌ها و مناسبات دو کشور خواهد بود که امیدواریم با فعال شدن همکاری‌های بانکی و بیمه‌های صادراتی حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش یابد.

رئیس‌‌جمهور با بیان اینکه ایران و سوئیس ظرفیت‌های فراوانی در بخش‌های گوناگون از جمله صنعت، کشاورزی، حمل و نقل و راه‌آهن دارند که باید از این ظرفیت‌ها در مسیر توسعه مناسبات و همکاری‌ها بهره‌برداری کنیم، خاطرنشان کرد: ایران و سوئیس از دیرباز در دیگر زمینه‌ها از جمله داروسازی با هم مراودات خوبی داشتند که باید آنها را نیز توسعه دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به ضرورت همکاری‌های علمی و فناوری میان ایران و سوئیس بر توسعه روابط دانشگاهی و نزدیکی مراکز علمی، دانشگاه‌ها و دانشجویان دو کشور تأکید کرد.

رئیس‌‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایران و سوئیس باید در زمینه حل و فصل مسائل منطقه‌ای رایزنی‌های بیشتری با هم داشته باشند، گفت: برای تقویت ثبات و امنیت در سراسر جهان بویژه در منطقه خاورمیانه و مبارزه با گروه‌های خطرناک تروریستی، همه کشورها باید تلاش کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی افزود: امروز تروریست‌ها در منطقه، مدرن‌ترین تسلیحات را دریافت می‌کنند و نفت سرزمینی را که اشغال کرده‌اند، استخراج کرده و آشکارا آن را به کشوری دیگر منتقل می‌کنند.

رئیس‌‌جمهور اولین گام مبارزه با تروریست‌ها را ممانعت از کمک‌های مالی، تسلیحاتی و جذب نیروی انسانی به آنها برشمرد و گفت: باید تلاش کنیم تا جوانان کشورهای جهان با علاقمندی به مفاهیم درست و انسانی، جذب تروریست‌ها نشوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه تردیدی نداریم تروریست‌هایی که امروز به خطری بزرگ برای کشورهای منطقه تبدیل شده‌اند در آینده برای سایر کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی هم خطرناک خواهند بود، گفت: باید برای توقف تروریست‌ها در هر نقطه‌ای از جهان تلاش و همکاری کنیم.

رئیس‌‌جمهور با تأکید بر لزوم کمک‌های انسان‌دوستانه، دارویی و غذایی به آوارگان و مردم کشورهای منطقه که دچار معضل تروریسم شده‌اند، گفت: ایران و سوئیس باید راه‌های ارایه کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم منطقه را بررسی و در این راستا گام‌های مثبتی بردارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: امیدوارم با تلاش برای اجرای قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری معروف به wave بتوانیم گام‌های مثبتی برای جلوگیری از خشونت و افراطی‌گری برداریم.

رئیس‌‌جمهور اظهار امیدواری کرد که سفر رئیس‌‌جمهور سوئیس به تهران آغازی برای ایجاد تحرک در روابط دو کشور و مناسبات منطقه‌ای باشد.

یوهان اشنایدر آمان، رئیس‌ جمهوری سوئیس، نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از سفر به کشورمان، با اشاره به ضرورت گسترش و توسعه همه‌جانبه مناسبات میان دو کشور، گفت: ایران با فرهنگ بسیار کهن و سوئیس با علم و دانش جدید می‌توانند، هدف و راه مشترکی را برای پیشرفت یکدیگر ترسیم کنند و در این راستا علاقمند به توسعه همه جانبه مناسبات با ایران هستیم.

رئیس‌ جمهور سوئیس همچنین خواستار گسترش روابط دو کشور در بخش‌های علمی، فناوری، صنعتی، دانشگاهی و گردشگری شد.

اشنایدر آمان با بیان اینکه باید راه‌حلی مشترک برای رفع مسایل منطقه‌ای یافته و به تروریسم پایان دهیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران و سوئیس می‌توانند در این راستا همکاری‌های خوبی با یکدیگر داشته باشند.

رییس‌ جمهوری سوئیس همچنین از عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی استقبال و با بیان اینکه از این عضویت حمایت خواهیم کرد، حضور ایران را موجب رونق گرفتن این سازمان دانست.

captcha