داریوش قنبری، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا و کارشناس مسائل سیاسی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تحلیل نتایج انتخابات و پیام مردم به مسئولان گفت: در ابتدا باید گفت با وجود آنکه مشارکت مردم در حد مطلوبی به لحاظ استانداردهای جهانی و در مقایسه با سایر کشورهای دموکراتیک جهان بود اما از طرفی باید در نظر گرفت حدود 40 درصد مردم در این انتخابات حضور نیافتند و این مسئله نیازمند یک آسیبشناسی جدی سیاسی و اجتماعی توسط نخبگان و کارشناسان است، زیرا 40 درصد، جمعیت قابل توجهی است که نیازمند تحلیل مناسبی است تا دلایل این عدم مشارکت احصا شده تا برای انتخاباتهای آینده درصد مشارکت بیش از این شود.
رأی معنادار مردم در جهت تزریق خون تازه به کالبد مدیریتی کشور بود
وی ادامه داد: مردم این بار، به ویژه در تهران، نسبت به دورههای قبل احساس مسئولیت بیشتری برای حضور در انتخابات داشتند که این مسئله ریشه در شرایط داخلی و بینالمللی کشور داشت. دلیل عمده احساس مسئولیت بیشتر مردم نارضایتی از عملکرد جریانی بود که در سه دوره اخیر مجلس را در اختیار داشت و مردم احساس کردند نتیجه مدیریت آنها در این 12 سال در عرصه سیاست داخلی بیتوجهی به حقوق شهروندی و در عرصه سیاست خارجی قطعنامههای تحریم و بهانه دادن به دشمنان حتی برای حمله نظامی بود که درایت و تدبیر دولت یازدهم سبب شد پرونده هستهای به نتیجه برسد و تحریمها لغو شود و کشور از فضای امنیتی در سطح بینالمللی خارج شود.
قنبری اظهار کرد: از سوی دیگر این رأی مردم نشانگر نارضایتی از عملکرد اقتصادی و اجتماعی مجلس در طی این 12 سال نیز بود. به عنوان نمونه در حوزه اقتصادی در طی این مدت با وجود همسویی دولت وقت و مجلس میزان بیکاری و تورم به شدت افزایش یافت و این بیانگر شکننده بودن سیاستهای اقتصادی در این زمان بود. به لحاظ اجتماعی نیز شاخصهای منفی این حوزه رشد یافت و طلاق و اعتیاد افزایش زیادی پیدا کرد به نوعی که امروز صحبت از 5 تا 7 میلیون نفر معتاد در کشور است که اگر چه آمارها در این زمینه خیلی دقیق نیستند ولی اگر نصف این ارقام نیز صحیح باشد حکایت از وضعیت نامطلوب حوزه اجتماعی است.
عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری عنوان کرد: مجموعه این مسائل سبب شد مردم احساس کنند که کالبد مدیریتی کشور نیاز به یک تغییر و تزریق خون تازه دارد و لازم دانستند ترکیب مجلس از حالت یکدست خارج شده و سایر جریانات نیز امکان حضور بیابند تا مجلس سیاستها و قوانین خود را براساس تنوع و تکثر عقاید و در نظر گرفتن نظرات عموم جامعه به تصویب برساند و به نوعی مجلس برآیند نظرات متکثر جامعه باشد که این امر با انتخابات 7 اسفند حاصل گردید.
دفاع از منافع ملی؛ پیام اصلی حضور مردم در انتخابات
قنبری درباره دستاوردهای بینالمللی این حضور و فرصتهایی
که این مشارکت مطلوب در اختیار نظام میگذارد، گفت: پیام حضور مردم به جهان، دفاع
از منافع ملی است. مردم برای دفاع از منافع ملی به صحنه آمدند و سیاستمداران و
دولتمردان ما این پیام را دریافت کردند. این همان پیامی است که مردم در انتخابات سال
92 به مسئولان کشور دادند و با رأی خود خواست و تمایل خود را در عرصههای مختلف به
ویژه در عرصه سیاست خارجی بیان کردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: براین اساس توجه به این خواست عمومی باید سرلوحه کار مسئولان کشور در بخشهای مختلف حکومت قرار گیرد و برنامهریزیهاو جهتگیریهای مجلس و دولت باید به این جهت سوق پیدا کند.