کد خبر: 3480094
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸

بدون هیچ استادی قاری شدم/ دیگر جسارت آن روزها را ندارم

گروه فعالیت‌های قرآنی: بانوی قاری و داور مسابقات قرآن اظهار کرد: به دلیل اینکه تعداد محافل قرآنی بانوان در کشور کم است، دیگر جسارت دوران نوجوانی‌ام را در تلاوت از دست داده‌ام.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) پریسا مجرد، قاری و داور مسابقات قرآن، متولد 1357 در تهران است که رتبه اول مسابقات کشوری و مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی در سال 73 را در کارنامه فعالیت‌های قرآنی خود دارد و در سال 84 نیز رتبه اول رشته قرائت مسابقات کشوری قرآن بانوان را به دست آورده است.
وی که فعالیت‌های قرآنی خود را از حدود 11 سالگی آغاز کرده است درباره نحوه آشنایی خود با قرآن و فعالیت‌های قرآنی می‌گوید: در آن سالها امکانات خاصی برای یادگیری روخوانی و روان‌خوانی قرآن نبود و در آن سالها مثل امروز تلویزیون و سی‌دی و نرم‌افزار نبود که بتوانیم اطلاعات قرآنی مورد نیاز خود را در دسترس داشته باشیم، اما با این حال به دلیل علاقه‌ شخصی که از خردسالی به صدای قرآن و اذان داشتم، می‌نشتم و منتظر می‌ماندم که تلاوت قرآن اذانگاهی در تلویزیون آغاز شود و اذان نیز تلاوت شوم و من به آنها گوش کنم؛ چرا که علاقه بسیار زیادی به صدای تلاوت قرآن و اذان داشتم.
مجرد با بیان اینکه از همان دوران کودکی یک میل درونی به تلاوت قرآن داشتم، ادامه می‌دهد: در آن سالها که تلاوت قرآن گوش می‌کردم اگر آن تلاوت‌ها با تحقیق خوانده می‌شد؛ بیشتر بر روی من تأثیر می‌گذاشت و با دقت بیشتری گوش می‌کردم تا اینکه کم‌کم احساس کردم من هم می‌توانم، بخوانم.
وی یادآور می‌شود: روخوانی قرآن را از کسی یاد نگرفتم، بلکه به خاطر استعداد درونی که داشتم به صورت ناخودآگاه و با همان تلاوت‌هایی که گوش می‌کردم یاد گرفتم و البته سریع هم یاد گرفتم و زمانی که احساس کردم من هم مانند می‌توانم مانند آن قاریان، قرآن بخوانم بدون اینکه اشکالی داشته باشم، شروع به خواندن قرآن کردم و کم‌کم به دلیل علاقه شخصی با جلسات قرآن نیز آشنا شدم، در مسابقات قرآن شرکت کردم و کم‌کم با جمع‌ها و اساتید قرآنی آشنا شدم و اینطور شد که پیشرفت من در حوزه قرائت قرآن سرعت گرفت.
بدون هیچ استادی قاری شدم/ دیگر جسارت آن روزها را ندارم
مجرد درباره فعالیت‌های قرآنی خود در دوران درس و مدرسه می‌گوید: زمانی که دانش‌آموز مقطع ابتدایی بودم در مدرسه یک قاری داشتیم که هر روز سر صف، قرآن می‌خواند و مثل این بود که ما عادت کرده بودیم همیشه او قرآن بخواند و من هم بدون اینکه کسی اطلاع داشته باشد برای خودم تمرین می‌کردم و همین مخفی‌ تمرین کردن باعث شد جرأت پیدا کنم قرآن را در جمع تلاوت کنم.
وی ادامه می‌دهد: یک روز قاری مدرسه ما که همیشه سر صف قرآن می‌خواند غایب بود و معلم پرورشی ما سر صف صدا کرد چه کسی می‌تواند قرآن بخواند؟ که من سریع رفتم جلو و گفتم من می‌خوانم؛ زمانی که برای اولین بار در سر صف، قرآن خواندم همه خوششان آمد و از آن به بعد توجه خاصی به من داشتند و معلم پرورشی ما خودش اسم من را در مسابقات قرآن نوشت.
وی با بیان اینکه از سال اول راهنمایی بود که کم‌کم در مسابقات قرآن دانش‌آموزی شرکت می‌کردم و رتبه می‌آوردم، می‌گوید: زمانی که حضور من در مسابقات قرآن جدی شد کم‌کم احساس کردم باید پیشرفت کنم تا بتوانم در این مسابقات رتبه بیاورم و کم‌کم با کلاس‌های قرآن آشنا شدم و با اشتیاق وصف‌ناشدنی در کلاس قرآن حاضر می‌شدم.
این قاری قرآن با بیان اینکه در مقطع راهنمایی طی یکی دو سال پیشرفت قابل توجهی کردم، اظهار می‌کند: پیشرفت من به قدری سریع بود که سال اول شرکت در مسابقات قرآن دانش‌آموزی رتبه هشتم، سال دوم رتبه دوم و سال سوم نیز رتبه اول را به دست آوردم و همان سال در مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی نیز اول شدم که این موفقیت‌ها انگیزه مضاعفی برای فعالیت‌های قرآنی در من ایجاد کرد.
وی ادامه می‌دهد: قبل از اینکه در مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی شرکت کنم برای ما اردوی آمادگی با حضور استاد بهروز یاریگل و استاد احمد ابوالقاسمی در تهران برگزار کردند و دو گروه دختر و پسر بودیم که همه با هم در این گروه حضور داشتیم؛ اساتید این دوره برای ارزیابی ما آمدند و گفتند چه کسی اول می‌خواند، همه استرس داشتند و نمی‌خواستند، بخوانند اما من یک لحظه سکوت کردم و سریع دستم را بلند کردم و گفتم من می‌خوانم.
بدون هیچ استادی قاری شدم/ دیگر جسارت آن روزها را ندارم
در دوران نوجوانی جسارت زیادی برای تلاوت قرآن در جمع داشتم و به دلیل علاقه‌ای که به تلاوت داشتم هر جا می‌خواستند کسی بخواند من به سرعت حاضر بودم و آمادگی خود را اعلام می‌کردم و اگر اساتید قرآن حاضر در جمع هم از تلاوتم ایراد می‌گرفتند به هیچ عنوان ناراحت نمی‌شدم بلکه خوشحال می‌شدم؛ چرا که معتقد بودم با دانستن ایرادات خود بیشتر تلاش می‌کنم و بیشتر پیشرفت می‌کنم.
وی ادامه می‌دهد: در نخستین روز دوره آموزشی مسابقات بین‌المللی قرآن که به صورت داوطلبانه تلاوت کردم اساتید حاضر از تلاوت من خیلی خوششان آمد و تأیید کردند و البته ایراداتی هم گرفتند و راه‌حل آنها را نیز نشان دادند. با توجه به اینکه پیش از این دوره آموزشی، هیچ استادی نداشتم و به صورت خودجوش و با علاقه شخصی خود قرآن خواندن را یاد گرفته بودم، اساتید حاضر در این دوره آموزشی تأثیر مثبتی روی من گذاشتند و در آن دوره آموزشی گویا یک دریچه تازه به روی من باز شد و دید من تغییر کرد و در آن دوره خیلی تقویت شدم.
وی در ادامه عنوان می‌کند: زمانی که در دوره آموزشی مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی شرکت کردم و پس از آن نیز رتبه اول مسابقات را به دست آوردم 17 ساله بودم و در سن 20 سالگی نیز با آقای مصطفی صولتی که ایشان هم از قاریان قرآن ارومیه و رتبه اول مسابقات ملی قرآن دانشجویان است، ازدواج کردم.
مجرد درباره ادامه فعالیت‌های قرآنی در کنار همسر قاری خود می‌گوید: همسر من به کلاس‌های قرآن استاد ابوالقاسمی می‌رفت و نکاتی که در آن کلاس مطرح می‌شد، ضبط می‌کرد و به خانه می‌آورد، قبل از اینکه خودش این نکات را دوباره گوش کند من نوار ضبط شده را گوش می‌کردم و همه مطالبی که در جلسه استاد ابوالقاسمی مطرح شده بود یاد می‌گرفتم انگار که در جلسه باشم؛ در مجموع زیاد شاگردی نکردم و در واقع اصلا شاگردی نکردم و فقط مدت زمان کوتاهی که در دوره آموزشی مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی بودم به مدت دو هفته شاگردی کردم و خودم معلم خودم بودم.
بدون هیچ استادی قاری شدم/ دیگر جسارت آن روزها را ندارم
وی با بیان اینکه همسرم در ارومیه مربی قرآن است و جلسه قرآن دارد، اضافه می‌کند: آقایان ولی‌زاده و وکیلی که هر دو از قاریان ممتاز و بین‌المللی کشورمان هستند به جلسات قرآن همسرم می‌آمدند و مهمان خانه ما بودند، به این دلیل که آنها قاری بودند و من هم قاری بودم از جمع آنها جدا نمی‌شدم و آنها که به همراه همسرم بحث می‌کردند من هم در بحث‌های آنها شرکت می‌کردم و نظرات خود را می‌گفتم و بیشتر از طریق گوش کردن، قرآن را یاد گرفتم.
این بانوی فعال قرآنی که چندین بار در دوره‌های داوری در شهر ارومیه و تهران شرکت کرده است، عنوان می‌کند: تنها آموزش‌هایی که به صورت مستقیم دیدم همین دوره‌های داوری بود و در مجموع بیشتر آموزش‌هایی که دیدم غیرمستقیم بود؛ با توجه به اینکه رفته‌رفته برنامه‌های قرآنی در تلویزیون و رادیو زیاد شدم از این برنامه‌ها نیز استفاده می‌کردم و این برنامه‌ها نیز برای من بسیار مفید بود.
وی که هم‌اکنون به عنوان داور در مسابقات استانی و کشوری قرآن حضور پیدا می‌کند، می‌گوید: بعد از اینکه در مسابقات بین‌المللی رتبه آوردم شرکت در مسابقات قرآن را برای همیشه کنار گذاشتم و رابطه من با مسابقات قطع شد و کم‌کم تلاوت در محافل قرآنی را آغاز کردم و از همان سال کلاس قرآن به منظور آموزش قرآن‌آموزان در شهر ارومیه برگزار کردم که در ابتدا بیشتر بر روی روخوانی و روان‌خوانی کار می‌کردم و هشت سالی است که روی بحث تجوید و صوت و لحن نیز کار می‌کنم و جلسات منظمی در شهر ارومیه دارم.

بدون هیچ استادی قاری شدم/ دیگر جسارت آن روزها را ندارم
مجرد که چندین بار برای تلاوت در محافل قرآنی به ترکیه سفر کرده است، ادامه می‌دهد: از 19 سالگی داوری در مسابقات شهرستانی و استانی را آغاز کردم و کم‌کم به داوری در مسابقات منطقه‌ای رسیدم و از هشت سال پیش نیز داوری در مسابقات کشوری را آغاز کرده‌ام. اولین باری که در مسابقات کشوری اوقاف داوری کردم هشت سال پیش در سنندج بود و قبل از آن نیز در مسابقات ملی دانشجویی داوری داشتم.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی بانوان جدید‌تر از فعالیت‌های قرآنی آقایان است، می‌گوید: اما بانوان در این سالها نشان دادند، می‌توانند همانند آقایان در حوزه‌های قرآنی فعالیت داشته باشند و هر جا که امکانات و ظرفیت لازم وجود داشته است توانمندی‌های خود در عرصه قرآن را به خوبی نشان داده‌اند و پیشرفت‌های بسیار خوبی در عرصه قرائت و حفظ قرآن داشته‌اند.
این قاری قرآن اضافه می‌کند: متأسفانه به فعالیت‌های قرآنی بانوان بهای چندانی داده نمی‌شود و بانوان برای تلاوت در محافل قرآنی و سفرهای تبلیغی دعوت نمی‌شوند و ما محافل قرآنی کمی برای بانوان داریم؛ بنده چندین سال است که برای تلاوت قرآن به محافل قرآنی بانوان دعوت نشده‌ام و همین مسئله موجب شده است تا آن جسارتی که در دوران کودکی و نوجوانی برای تلاوت قرآن در محافل بزرگ را داشتم از دست دهم و دیگر آن جسارت و شجاعت را نداشته باشم. چندین سال است از محافل قرآنی و تلاوت قرآن در این محافل فاصله گرفته‌ام و فقط جلسه قرآن خودم را دارم و به همین دلیل جسارت من در تلاوت قرآن نیز کم‌رنگ‌تر شده است.

captcha