وی با اشاره به اینکه نخستین تعریفی که میتوان برای سبک زندگی ارائه کرد اینکه آن را میتوان مترادف با سلیقه هر فرد برای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی او تعریف کرد، گفت: البته علاوه بر اختیار و انتخاب کردن برخی مسائل که فرد در زندگی به انجام آنها مبادرت میورزد، گاه برخی مسائل نیز به شکل جبری در زندگی او تحمیل میشود که یکی از مظاهر آن هجمه فرهنگی نامأنوس غربی است که زندگی او را تحتالشعاع خود قرار میدهد که مصادیق آن را میتوانید در زندگی تجملاتی و مصرفانه امروز برخی از خانوادههای ایرانی و بحث چشم و همچشمیها ببینید.
یقینی تصریح کرد: ما در این پروژه پژهشی کتابهای مورد اشاره را از حیث تحلیل گرافیکی و محتوایی مورد بحث و بررسی قرار دادیم و آنها را در سه بخش کلی مباحث بنیادین، ترویج سبک زندگی اسلامی و ترویج سبک زندگی غیرهمسو مورد مطالعه قرار داده که براین اساس از حیث تعداد و کمیت بالاترین عناوین کتاب ها به موضوع معنویت و خودسازی اختصاص داشت.
مدیرعامل کانون اندیشه جوان گفت: در زمینه آماری نیز به یک نمودار جالب توجه در بررسی عناوین کتاب ها رسیدیم به این شکل که از سال 70 تا 75، پنج عنوان کتاب، از 75 تا 80، 10 عنوان کتاب، از 80 تا 85، 50 عنوان کتاب، از 85 تا 90، 80 عنوان کتاب و از 90 تا 94، 160 عنوان کتاب تولید شده است که این رشد نشان از آن دارد که پس از تأکیدات مقام معظم رهبری در توجه به فرهنگ و سبک زندگی اسلامی و ایرانی جهادی در میان مؤلفان و ناشران در زمینه تولید اثاری با این موضوع اتفاق افتاده است که البته در سال 94 دومرتبه رو به افول گذاشته است.
این گزارش حاکی است پیش از ارائه گزارش یقینی، صحاف، دبیر نخستین جایزه «کتاب مرآت» به ارائه گزارشی در زمینه بررسی آثار مورد ارزیابی در دبیرخانه این جایزه پرداخت و گفت: با توجه به حرکت پرشتاب انقلاب اسلامی به سوی تحقق تمدن نوین اسلامی ما باید از استحکاماتی در زمینه سختافزاری و نرمافزاری در این حوزه بهره مند باشیم که برگزاری این جایزه برای توقیت بعد نرم افزاری این مهم برگزار شد.
وی گفت: آنچه که اتفاق افتاد برپایه لبیک به خواسته و مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه احیای سبک زندگی اسلامی و ایرانی بود و در نظر داریم زین پس سالی یکبار این جایزه را برگزار کنیم که البته در سال آینده موضوع فراگیر این مسابقه مردمسالاری دینی است.
صحاف در پایان گفت: البته این بدان معنا نیست که ما سال آینده موضوع سبک زندگی اسلامی و ایرانی را فراموش کنیم بلکه با توجه به حساسیت موضوع و اینکه ممکن است همچنان کتابهایی در این حوزه تولید شده باشند که مورد بررسی قرار نگرفته باشند لذا درصدد هستیم در کنار موضوع جدید جایزه به این مهم نیز توجه نشان دهیم.
براساس این گزارش در پایان این مراسم پس از قرائت بیانیه هیئت ارزیاب آثار به انتشارات امیرکبیر، بوستان کتاب و معارف به عنوان سه حوزه نشر که اهتمام جدی به موضوع سبک زندگی اسلامی و ایرانی داشتند جوایزی اهدا شد و اعلام شد که آنها از حمایت های معاونت فرهنگی ارشاد بهرهمند خواهند شد.
همچنین محمدهادی محمودی به عنوان نویسنده برتر نخستین جایزه «کتاب مرآت» معرفی که از او نیز با اهدای لوح، کلامالله مجید و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.