حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برپایی چهارمین آزمون طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم، گفت: چهارمین مرحله آزمون سراسری طرح ملی حافظان قرآن کریم امروز، 13 بهمنماه به صورت متمرکز در سراسر کشور در 360 شهرستان و 550 حوزه امتحانی و با حضور بیش از 400 هزار نفر از اقشار مختلف مردم که در دورههای بقاع متبرکه در تمامی کشور حضور پیدا کرده بودند، برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه این آزمون مورد استقبال مردم قرار گرفت، ادامه داد: این آزمون در هشت رشته حفظ ترتیبی که از حفظ کل، حفظ اجزاء 20،15،10،5،3،2،1 قرآن کریم و در سه رشته حفظ موضوعی شامل 300 موضوع، 150 موضوع و 120 موضوع براساس کتابچه حفظ موضوعی آیات قرآن است در سراسر کشور به صورت همزمان برگزار میشود.
ربیعی عنوان کرد: پس از کنکور سراسری آموزش عالی در کشور، آزمون طرح ملی حافظان قرآن کریم، بزرگترین آزمون درکشور است که بحمدالله به همت همکاران در سازان اوقاف و امور خیریه و برگزار کنندگان این دورههای آموزشی برپا میشود.
وی با اشاره به هدف غایی اجرای این طرح در کشور، بیان کرد: براساس تدابیر مقام معظم رهبری این طرح به منظور مأنوس شدن جوانان و جامعه با قرآن کریم است چراکه لازمه تدبر و توجه مردم به قرآن کریم، حفظ این کتاب آسمانی است اگر بخواهیم قرآن را در مرحله به مرحله زندگی پیاده کنیم و به فرامین و آموزههای قرآن عمل کنیم، لازمهاش ورود به عرصه حفظ قرآن است.
ربیعی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ و قاری قرآن کریم، تأکید کرد: سازمان اوقاف نیز از چهارسال گذشته بنا بر تربیت یک میلیون حافظ قرآن طی یک سال را گذاشته است تا زمینه حفظ قرآن رااز این طریق در علاقهمندان ایجاد کنند. همچنین برای چهار سال آینده نیز هدف گذاری شده است که ضمن تثبیت و ارتقا محفوظات حافظان، یک میلیون نفر دیگر از اقشار مردم را حداکثر تا سقف دو میلیون نفر را تربیت کند وتحت آموزش خودش قرار دهد.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف با تأکید بر اینکه طرح فوق از طرحهای مهم و دارای اولویت سازمان است در خصوص وجه تمایز این دوره با دورههای گذشته، عنوان کرد: از لحاظ کیفی در رابطه با طراحی سؤالات، کیفیسازی آموزش و برگزاری منظمتر و بهتر آزمون در سراسر کشور این دوره بهتر از سه دوره گذشته انجام شد. امسال نیز حدود 400 هزار نفر در این آزمون ثبت نام کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در چهارمین دوره این آزمون سازماندهی خوبی در برپایی آزمون کتبی انجام گرفته است، تأکید کرد: مدیریت، نظم و سازماندهی و حضور گسترده مردم از محاسن این دوره است که نشان دهنده توجه مردم به ویژه جوانان و نوجوان به عرصه حفظ قرآن کریم است که امروز نیز شاهد آن هستیم.
ربیعی بیان کرد: این آزمون به صورت تستی برپا شد که نمره منفی به پاسخهای اشتباه تعلق نمیگیرد و نمرهها 27 رجب سال 95(1437ه.ق) اعلام میشود و سپس از طریق قرعهکشی به افرادی که حد نصاب لازم را در معدل آزمون شفاهی و کتبی کسب کرده باشند، جوایزی اهدا میشود و گواهینامه برای آنها صادر میشود.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف در خصوص حدنصاب این آزمون، گفت: هر شرکتکننده باید نمره 70 را در مجموع آزمون شفاهی و کتبی اخذ کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که شرکتکنندگان در صورت موفقیت در سال آینده باید در رشتههای بالاتر شرکت کنند یا خیر؟ ادامه داد: هر داوطلب که امسال در رشتهای شرکت کرده و نصاب لازم را کسب کرده است امتیازش محفوظ است و درآزمونهای سال آینده باید در رشتههای بالاتر شرکت کند.
ربیعی در خصوص آغاز ثبت نام این طرح در سال آینده، تصریح کرد: افراد علاقهمند میتوانند در بهار سال 95 برای حضوردر دورههای بعدی این آزمون نام نویسی کنند که زمان دقیق ثبت نام متعاقباً اعلام خواهد شد.