کد خبر: 3480947
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۸
افتخاری تشریح کرد:

مغفول‎های فرهنگی سال94/ از بیمه فعالان قرآنی تا مسئله جوانان و خانواده

گروه جامعه: رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مورد غفلت قرار گرفته حوزه‎های فرهنگی و قرآنی در سال 94 گفت: موضوعاتی از جمله عفاف و حجاب، بیمه فعالان قرآنی، مسئله دفاع مقدس، خانواده، حوزه زنان و تحصیل رایگان حافظان قرآن مغفول ماندند.

لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به موضوعات فرهنگی، دینی و قرآنی  که در سال 94 توسط دولت و مجلس مورد غفلت قرار گرفته‌اند، گفت: آنچه در سال 94 در حوزه‌های فرهنگی مورد غفلت قرار گرفت به چند بخش تقسیم می‌شود. در حوزه اجرا می‎توان گفت موضوع عفاف و حجاب مورد بی‎مهری قرار گرفت و اجرای قوانین در این حوزه نیاز به توجه بیشتری داشت.

وی افزود: با توجه به جایگاه عفاف و حجاب و نقش آن در فرهنگ کشور، انتظار می‌رفت با تامین بودجه مناسب و مسائل لازم برای فرهنگ ایرانی اسلامی این موضوع اجرا می‌شد و اجرای مناسبی نسبت به آن در کشور صورت می‌گرفت که باز هم مورد غفلت قرار گرفت.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی به اشاره به بودجه‌های قرآنی هم گفت: بودجه‌های قرآنی یکی دیگر از مواردی بود که در سال 94 مورد غفلت بود. این بودجه خیلی دیر آمد. برخی از بودجه‌های فرهنگی در حد‌اقل خود پرداخت شد و برخی نیز پرداخت نشد و یا با تاخیر بلند مدت پرداخت شد.

افتخاری به فرهنگ‎ساز بودن مسئله دفاع مقدس پرداخت و بیان کرد: پرداختن به مسئله دفاع مقدس فرهنگ‎ساز است و می‌تواند ضامن اصلاح وضعیت فرهنگی باشد، اما این مورد نیز مغفول واقع شد و در ارائه لوایح دولت و در لایحه برنامه ششم می‌بینیم به این موضوع توجه نشده است.

وی با بیان اینکه مدتی است بحث بیمه فعالان قرآنی بلاتکلیف است، خاطر نشان کرد: بنده سال قبل بسیاری از برنامه‌های خودم را لغو کردم تا به موضوع بیمه رسیدگی کنم و نتیجه‌ای حاصل شود که در نهایت به بودجه 10 میلیاردی هم رسیدیم. هرچند که از آن خبری نشد و باز هم مورد غفلت قرار گرفت.

عضو  کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه راه مقابله با نفوذ فرهنگی ترویج فرهنگ قرآنی است، گفت: متاسفانه در سال 94 بودجه فرهنگی به خصوص در حوزه قرآن مورد لطف و محبت قرار نگرفت. همچنین از مهمترین مواردی که در حوزه قرآنی مغفول ماند و مورد بی‎‏مهری مسئولان بود عدم پرداخت بودجه تحصیل رایگان حافظان و قاریان قرآن بود. نخبگان قرآنی باید الگوی جامعه باشند اما این مسئله آنها را با مشکلات جدی روبه‎رو کرد که این موضوع قابل پذیرش نیست.

افتخاری از حوزه صدا و  سیما هم گفت و خاطرنشان کرد: صدا و سیما نیز فرهنگ‎ساز و بخشی از فرهنگ ماست، اما متاسفانه در این زمینه می‌بینیم رشد بودجه در مقایسه با بودجه‌های برخی از وزارت‌خانه‌های فرهنگی ضعیف، نامتوازن و نامتعادل است.

برای خانواده‌ها، نه در برنامه ششم و نه در بودجه سال 95 موردی دیده نشد

وی در مورد سیاست‌های جمعیتی که در آینده کشور بسیار تاثیرگذار است، گفت و افزود: برای خانواده‌ها، نه در برنامه ششم و نه در بودجه سال 95 موردی دیده نشد. زنان نیز فرهنگ‌ساز کشور هستند و بخشی از فرهنگ ما محسوب می‌شوند اما متاسفانه در مورد زنان نیز بی‌مهری‌هایی شد. همچنین موضوع اشتغال و ازدواج جوانان با بی‎مهری روبه رو بود.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از حوزه بیمه زنان خانه‌دار در لوایح سه‌گانه دولت و در دیگر لوایح مطرح شده، حمایتی دیده نشد. سند امنیت زنان هم که بخشی از فرهنگ است مورد غفلت واقع شد و متاسفانه هیچکدام از این موضوعات ازسوی دولت مورد توجه قرار نگرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا زیرساخت‌هایی برای رفع موضوع‌های مورد غفلت، در نظر گرفته شده است؟ گفت: ما در پی این بودیم که بودجه‎ای برای این موضوعات در نظر گرفته شود و یا برخی را افزایش دهیم و به آنها توجه کنیم. لذا بخشی از این کاستی‌ها را از دید مجلس می‌بینیم و بخش عمده‌ای از آن به دولت بر می‌گردد.

افتخاری گفت: برای تمامی موضوعات مطرح شده پیشنهاداتی داده‌ایم که برخی از آنها یک ساله و برخی چند ساله است که تا همین چند روز پیش در کمیسیون مطرح بود. موضوع دیگر ارائه این موضوعات در برنامه ششم بود. در هر صورت ما پیشنهادات خود را گفته‌ایم و امیدواریم به تصویب نهایی برسد و سال‌های بعد نیز نسبت به آنها توجه شود.

captcha