رضا ولیزاده، از کاتبان ممتاز دارالکتابة که در کتابت مصحف اهدایی جمهوری اسلامی ایران به آستان مقدس حرم حضرت ابوالفضل(ع) مشارکت داشته در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: سال 94 با دوران طلایی در شکوفایی خط نسخ در کتابت قرآن مواجه شدیم و این خط پس از یک قرن رکود احیا شد و رشد کتابت قرآن در این سال قابل مقایسه با سالهای قبل از آن نبود و دارالکتابة با برگزاری کلاسها و نمایشگاههای مختلف نقش مهمی را دراحیای خط نسخ ایفا کرد.
ولیزاده با بیان اینکه امسال با رشد کمی و کیفی کتابت قرآن به خط نسخ روبهرو شدیم، تصریح کرد: سال 94 به سفارش دارالکتابة مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی کتابت هشت نسخه قرآن کریم توسط کاتبان آغاز شد که تا یک سال دیگر به پایان میرسد. بنده نیز درحال کتابت نسخهای از قرآن به خط نسخ هستم که 18 جزء آن به سرانجام رسیده است. سال 77 اولین سفارش کتابت قرآن را دریافت کردم و به لطف خداوند از آن سال تاکنون تنها قرآن را کتابت کردهام و این دهمین قرآن است که کتابت میکنم.
وی گفت: قرآنهایی که اکنون درحال کتابت هستند از عیار هنری بالایی برخوردارند و با نشر آنها در سال 95 شاهد استقبال اقشار مختلف ازآنها خواهیم بود.
این کاتب ممتاز درباره ارزشهای هنر کتابت قرآن توضیح داد: سابقه کتابت قرآن به زمان نزول این کتاب شریف باز میگردد و نخستین کاتب قرآن، مولا علی(ع) بودهاند. قرآن کلام خداوند است و کاتب باید تمام توانش را صرف آن کند.
وی با تاکید بر اینکه قرآن ارزش هنر را بالا میبرد و آن را به بینهایت میرساند، گفت: هنری که با قرآن کریم تلفیق شود مقدس میشود و دیگر نمیتوان بیوضو به آن نزدیک شد، بنابراین هر کاتب باید با اعمال و رفتارش این ارزش را حفظ کند. لغزشهای اخلاقی روی کتابت قرآن نیز تاثیر دارد که این امر تلنگری است که باید شأن این هنر را حفظ کنیم.