کد خبر: 3481338
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
میدانی خبر داد:

اجرای طرح «رهپویان وحی» در راستای برنامه‌های راهبری 10 ساله ارتش

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش از اجرای طرح «رهپویان وحی» در راستای عملیاتی کردن برنامه‌های راهبردی 10 ساله ارتش در زمینه حفظ قرآن خبر داد.

سرگرد مهدی میدانی، مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در خصوص اجرای طرح «رهپویان وحی»، گفت: طی فعالیت مستمر و با همکاری ادارات که سازمان خط مشی آنها را ابلاع کرده بود، با مشارکت رؤسای عقیدتی ـ سیاسی نیروهای زمینی، دریایی، هوایی، دریایی، پدافند هوایی خاتم‌الانبیا(ع) و ستاد آجا، معاونین فرهنگی و مجموعه‌های دارالقرآن‌ها طی برنامه هشت‌ ماه و با جلسات متعدد و با مشخص کردن شاخص‌ها و متغیرهای خاص به جمع آوری اطلاعت جامع پرداختیم.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات جامع برای رصد وضعیت موجود در زمینه فعالیت‌های قرآنی است، عنوان کرد:  در این بانک به تعداد دارالقرآن‌ها، اینکه مسئول دارالقرآن در هر یگان کیست؟، تجهیزات دارالقرآن‌ها چیست؟، مخاطبان دارالقرآن‌ها جند نفر هستند؟ تعداد حافظان به تفکیک از یک، سه، پنج، 10، 15 و 20 جزء و کل چند نفر هستند؟ پرداخته شده است.
میدانی تصریح کرد:  همچنین توجه به تعداد حافظان در مقطع بانوان شاغل و کارکنان پایور، دانشجویان، همسران  و خانواده‌ها، اهتمام به سرانه قرآنی هر نفر در ارتش، تعداد فعالان قرآنی و حدیث چقدر است؟، تعداد مسابقاتی که در سال برگزار می‌شود و  تعداد مخاطبان مورد بررسی قرار گرفته است؟  همچنین تعداد محافل قرآنی و در جه‌بندی کردن آنها به سطح یک که قابل پخش از شبکه اول سیما و شبکه قرآن است، چه محافلی درجه دو با شرکت 500 نفر به بالا برگزار می‌شود و چه محافلی درجه سه است که در حسینیه‌ها  و یگان‌های کوچک برگزار می‌شود، در این بانک اطلاعاتی به آنها توجه شده است.
تحلیل وضعیت موجود را برای تبیین و تعیین وضعیت مطلوب
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش بیان کرد: در این بانک جامع اطلاعاتی نیز به توجه بر تعداد نمایشگا‌ه‌های قرآنی که در سال برگزار می‌شود، برپایی نمایشگاه‌های کیفی چقدر است؟ حضورمان در نمایشگاه بین‌المللی قرآن به چه شکل بوده و هست؟ تعاملمان با سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر و تفاهم نامه ما با آن سازمان ها در عملیاتی شدن به جه حد بوده است؟ جه طرح‌هایی نویی در ارتش انجام می‌گیرد؟ دقت شده است.
وی اضافه کرد: این اطلاعات جامع و دقیق با نظرسنجی و همکاری این مسئولان برگزار شد که این اطلاعات از طریق مسئولان ارتش به همه مسئولان رده‌های بالاتر استعلام شد و دارالقرآن‌ ارتش مورود تجلیل واقع شد.
میدانی بیان کرد: سپس تحلیل وضعیت موجود را برای تبیین و تعیین وضعیت مطلوب انجام دادیم که نسبت‌سنجی براساس امار آجا و نیروها انجام دادیم و به تعیین فاصله‌ها تا رسیدن به وضعیت مطلوب پرداختیم. تا اینکه بعد از این موضوع براساس فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت10میلیون حافظ قرآن، متوجه شدیم این یعنی یک هشتم جامعه 80 میلیونی که 12 و نیم درصد هر جامعه آماری را شامل می‌شود.
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به اینکه براساس این، نقشه راه و مسیر دست‌یابی به تدبیر راهبردی مقام معظم رهبری، تبین شد. که برنام‌های عملیاتیمان را به عنوان طرح‌های یک‌ساله و برنامه‌های راهبردی را به صورت طرح‌های 10 ساله تبین کردیم.
تدوین اهداف کمی و طرح‌های کوتاه مدت برای دستیابی به اهداف کلان
وی بیان کرد: در گام نخست تشکیل بانک‌های اطلاعاتی و شبکه‌سازی فعالیت‌ها را انجام دادیم، در گام دوم تبیین وضعیت مطلوب را با توجه به قرمان مقام معظم رهبری و دریافت خط مشی حرکت از مسئولان سازمان، گام سوم برنامه‌ریزی راهبردی به منظور تبیین نقشه راه و جهت‌گیری برنامه و هزینه اعتبارات براساس براساس مسیر و نقشه حرکت با اولویت‌بندی اهداف و برنامه‌ها و در گام چهارم نیز برنامه‌ریزی عملیتاتی را انجام دادیم یعنی تدوین اهداف کمی و طرح‌های کوتاه مدت برای دستیابی به اهداف کلان براساس نقشه راه.
میدانی اضافه کرد: در ارتش جمهوری اسلامی در حال حاضر نزدیک به سه هزار و 500 نفر حافظ قرآن در اجزاء مختلف داریم که طی برنامه‌ریزی که انجام شد بیش از 64 هزار نفر حافظ را در سطح کارکنان پایور، خانواده‌ها، بانوان شاغل و دانشجویان داشته باشیم که مسلماً این تعداد حافظ را یک ساله نمیتوان تربیت کرد لذا راهبردهای کلان را 10 ساله تنظیم کردیم که هر ساله 10 درصد از این طرح را انجام دهیم و بنابراین در هر سالی نزدیک به شش هزار و 400 نفر باید حافظ تربیت کنیم که طرح رهپویان وحی را تدوین، تألیف و نگارش کردیم.
وی بیان کرد: طی این طرح و در گام نخست 40 دارلتحفیظ را راه‌اندازی کردیم که بودجه آن با حمایت‌های رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش انجام گرفت که از بعد ساختمان، لوازم کمک آموزشی، میز و صندلی و سایر موارد سخت‌افزاری به ادارات یگان‌ها واگذار کردیم. سازمان نیز هزینه حق‌التدریس، قراردادها و تجلیل از حافظان را که در پایان هر ترم انجام می‌گیرد را با هزینه‌ای بالغ بر سه میلیارد ریال علاوه بر هزینه‌های جانمایی پرداخت کرد.
میدانی با تأکید بر اینکه این 40 دارالتحفیظ پس از انجام فعالیت‌های اولیه و هنگامی که بازدید‌ها از آنها به عمل آید، در سال آینده به 100 درالتحفیظ ارتقا پیدا می‌کند، گفت: در نظر داریم که در برنامه 10 ساله منسجم به تربیت 64 هزار حافظ قرآن برسیم و سهم خود را از تربیت 10 میلیون حافظ قرآن انجام دهیم.
وی بیان کرد: طرح رهپویان وحی انحصاراً در زمینه حفظ قرآن است که در ادامه تبیین وضع مطلوب انجام گرفت که این روش راه برای رسیدن به چشم‌انداز مطلوب است و حتی این موضوع از طریق مسئولان سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش و مسئولان و فرماندهان  به استحضار مسئولان رده‌های بالاتر رسیده و مورد تأیید و تجلیل قرار گرفته است.
captcha