حجتالاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به گزارش عملکرد سال94 این اتحادیه عنوان کرد: طی برنامهریزی انجام گرفته در حوزههای آموزش، تبلیغ و ترویج ورود جدی داشتهایم اما متأسفانه با توجه به کمبود پتانسیل و ظرفیت استان و سطح استان در زمینه حوزههای پژوهشی نتوانستیم ورود داشته باشیم.
وی با اشاره به آمار تعداد افرادی که تحت عضویت این اتحادیه هستند، اظهار کرد: 62 مؤسسه قرآنی پروانه عضویت از این اتحادیه را دارند البته 65 مؤسسه درخواست عضویت داده بودند که برای سه مؤسسه بهدلیل عدم کیفیت کاری مناسب و ناهمگون بودن با این فضا پروانه صادر نشد و این عضویت مؤسسه بدون در نظر گرفته جواز عضویت از تبلغیات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
امیدیان با اشاره به اینکه تقریباً تمامی خانههای قرآن استان عضو اتحادیه هستند، بیان کرد: در بخش خانههای قرآن شهری نیز 19 خانه، 127 خانه قرآن روستایی و در بخش جلسات قرآن نیز 14 جلسه با اتحادیه همکاری دارند و به عضویت این اتحایده درآمدهاند. اما درخواست جلسات قرآن برای عضویت زیاد است اما به دلیل اینکه به دنبال کیفیتبخشی هستیم با تقاضای تمامی آنها طی امسال موافقت نشد.
تشکیل 9 جلسه هیئت مدیره در سال 94وی با تأکید بر اینکه رویکردمان در عضویت تشکلهای قرآنی سطح استان کیفیبخشی است تا کمیبخشی، گفت: طی امسال نیز 9 جلسه هیئت مدیره تشکیل شد. همچنین در بحث هیئت بازرسی نیز تغییراتی در بهمنماه انجام گرفت بهگونهای که اعضای جدید جایگزین شدند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان بیان کرد: درخصوص بحثهای آموزشی نیز در نیمه اول امسال دورههایی چون برپایی طرح قرآنی 1449 با حضور هزار و 350 نفر با 70 دوره آموزشی، دورههای آموزشی دیگری چون مفاهیم سطح یک تا چهار، پیشدبستانی، قرائت در سطوح یک تا پنج و حفظ قرآن در اجزاء 5،10،15،20،25 و حفظ کل برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه در 96 دوره آموزشی نیمه اول امسا هزار و 204 نفر تحت پوشش قرار گرفتند، عنوان کرد: همچنی در شش ماهه اول دوره صحیحخوانی قرآن با حضور سه هزار و 516 نفر تشکیل شد. همچنین دوره قرائت تخصصی سطح شش نیز ویژه بانوان و آقایان با حضور اساتید برجسته کشوری انجام شد.
امیدیان تصریح کرد: دوره صحیحخوانی قرآن در شش ماهه دوم با محوریت هیئات مذهبی سراسر استان برگزار شد.
وی با اشاره به تعویق افتادن اطلاعات آماری در ششم ماه دوم امسال با توجه به راهاندازی سامانه آموزشی مساق، گفت: این سامانه به صورت آزمایشی در سال 94 به منظور اطلاع از میزان دورههای برپایی مؤسسات و صدور گواهینامه راهاندازی شد و درنظر داریم تا در نیمه اول سال 95 با برطرف کردن نقایص و خطاهای آن، آماری دقیق از بهرهمندان دوره آموزشی اتحادیه در نیمه دوم سال 94 اعلام کنیم.
امیدیان درخصوص تعداد علاقهمندان به حضور در دورههای تربیت مربی قرآن، تصریح کرد: 673 نفر در سطح استان متقاضی دورههای تربیت مربی روخوانی، روانخوانی، پیشدبستانی، حفظ مفاهیم، تجوید بودند که از این تعداد مجموعاً 213 نفر در آزمونهای ورودی قبول شدند و 102 نفر در دورهها شرکت کردند که درمجموعاً 50 نفر قبول شدند و سایرین نتوانستند به دلایلی به حدنصاب برسند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با اشاره به اینکه در بخش تبلیغی و ترویجی، فعالیتهای مؤثری از سوی اتحادیه با روند روبه رشدی انجام گرفته است چون در این باره برنامهریزی با پشتوانههای فکری و نگاههای حمایتی انجام گرفته است، تأکید کرد: همواره نمایندهای از این اتحادیه در ترکیب اعضای هیئت مدیره اتحادیه کشوری حضور داشته است به گونهای که در گذشته رقیه هراتی بوده است و در حال حاضر نیز مدیرعامل اتحادیه لرستان به عنوان یکی از اعضا است.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه بهدلیل فعالیتهای مطلوبی که داشته است امسال از سوی سازمان تبلیغات اسلامی در کنار سایر تشکلهای قرآنی مورد تجلیل قرار گرفت، اظهار کرد: در بخش بیمه فعالان قرآنی نیز 248 نفر از سوی اتحادیه به ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.
امیدیان از حضور اتحادیه مؤسسات قرآنی در توسعه فعالیتهای قرآنی استان به صورت منظم و منسجم، گفت: امسال برای همه اعضای هیئت مدیره مؤسسات قرآنی و مؤسسات عضو اتحادیه پروانه عضویت صادر شد که ثمر آن ساماندهی بانک جامع از مجموعه مؤسسات قرآنی بود تاکنون اطلاعات 197 تشکل قرآنی جمعآوری شده است.
برپایی بیش از 41 محفل انس با قرآنوی با اشاره به برپایی محافل انس با قرآن طی مناسبتهای امسال، اظهار کرد: 14 محفل انس با قرآن در ماه مبارک رمضان، 11 محفل انس با قرآن در دهه محرم در هیئات مذهبی و 16 محفل انس با قرآن طی ایام دهه فجر با حضور قاریان استان و بینالمللی تشکیل شد. همچنین 9 دوره تفسیر سوره اسرا، 9 برنامه جزءخوانی قرآن در سطح استان نیز در ایام ماه مبارک رمضان برپا شد.
امیدیان با اشاره به حضور اتحادیه در نمایشگاه قرآن و عترتی که در ماه مبارک رمضان 1436 از سوی ادارهکل ارشاد برگزار شد، بیان کرد: همچنین همایش قاریان مهاجر الی الله در مهرماه 94 و برپایی مسابقه مکارم اخلاق صحیفه سجادیه با حضور 618 نفر و اهدای 158 جایزه به منتخبان آن از دیگر برنامههای انجام شده در نیمه دوم سال 94 بوده است.
وی با اشاره به برپایی اردوهای آموزشی ـ تفریحی در بخشهای مختلف عنوان کرد: اعزام 200 قرآنآموز به اردوی زیارتی جمکران، برپایی اردوی آموزشی 26 مدیران مؤسسه قرآنی استان به اصفهان طی 29 و 30 شهریورماه، اعزام 32 مسئول خانههای قرآنی طی دیماه 94 به اصفهان، برپایی اردوی آموزشی به تهران با حضور 32 مدیر مؤسسه لرستان به سازمان دارالقرآنالکریم در آذرماه از جمله برنامههاییست که میتوان به آن اشاره کرد.
امیدیان بیان کرد: از جمله برنامههای ایام دهه فجر میتوان به برپایی مراسم جشن نور، 13 بهمنماه 94 و همرا با ضبط و پخش از شبکه قرآن سیما و با حضور 600 فعال قرآنی، جشنواره قرآنی کودک و نوجوان و اختتامیه آن در 20 بهمن، جشنوراه جوان و خانواده و اختتامیه ان در 22 بهمن جمعاً با حضور سه هزار و 271 نفر اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین میتوان به حضور اتحادیه مؤسسات استان در اعتکاف رجبیه با ویژهبرنامههای متنوع، اهدای بنکارت به مؤسسات در نمایشگاه قرآن و عترت، جشن حلول ماه مبارک رمضان در مجتمع شهید آوینی ارشاد و تجلیل از مؤسسات برتر استان و برپایی دو مجمع عمومی اتحادیه در آغازین ماه مبارک رمضان و در بهمنماه و با انتخابات هیئت بازرسی تأکید کرد.
امیدیان با اشاره به جلسات متعددی که این اتحادیه با مسئولان استانی در راستای یکپارچه کردن فعالیتهای قرآنی و معرفی ظرفیت بیشتر اتحادیه به آنها و بهرهگیری از ظرفیت مؤسسات و تشکلهای قرآنی استان در برپایی دورههای قرانی سازمانها، ارگانها و نهادهای استانی، گفت: از این جمله میتوان به جلسه با مسئول دفتر قرآن و عترت ارشاد، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیرکل کمیته امداد استان، مسئول دفتر استاندار، مسئولان قرارگاه خاتم الاوصیا(عج) استان، جلسات مشترک با مدیران ادارات اوقاف، ارشاد و تبلیغات اسلامی، جلسه با شورای هیئات استان، جلسه با مسئول نهضت سوادآموزی استان و ... اشاره کرد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با تأکید بر اینکه در ماه پایانی سال 94 مشغول اخذ آزمونهایی پایان دورههای و آزمون ورودی دوره تربیت مربی قرآن برودهایم، عنوان کرد: بیش از 200 میلیون تومان گردش مالی اتحادیه در سالی که گذشت بود.
تعامل 100 درصدی با ادارات ارشاد وتبلیغات استانوی با اشاره به بودجه مصوب اتحادیه در سال 95، اضافه کرد: بر این اساس باید 240 میلیون تومان هزینه کنیم و 250 میلیون تومان درآمد داشته باشیم و در سال 94 نیز تا پا یایان آذرماه، 174 میلیون تومان هزینه کردیم و 186 میلیون تومان درآمد داشتیم.
امیدیان بیان کرد: طی سال 94 تعامل 100 درصدی با ادارات ارشاد و تبلیغات استان به منظور یکسانسازی فعالیتهای قرآنی استان و دوری از موازیکاری داشتیم. در بخش اردویی، تبلیغی و ترویجی تعامل با کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد و شورای هیئات مذهبی استان داشتهایم.
وی اظهار کرد: متأسفانه در سالی که گذشت نتوانستیم همایش حفظ قرآن را بهدلیل فشرده بودن برنامهها برگزار کنیم. این همایش به منظور ظرفیتسازی و ایجاد موج حفظ قرآن در سطح استان و ورود افراد علاقهمند در این عرصه برپا خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با تأکید بر اینکه در سال جاری تلاش برای جامه عمل پوشاندن به شعار سال «اتحاد دولت و ملت» داشتهایم، بیان کرد: امسال ظرفیت و شاکله این اتحادیه به دستگاههای سطح استان معرفی شد که شاهد واگذاری فعالیتهای قرآنی به مؤسسات استان و بهرهمندی از ظرفیت آنها و همچنین برخورداری از ظرفیت اتحادیه بهعنوان ستاد اجرایی و مجری فعالیتهای در سطح لرستان بودیم.
امیدیان با اشاره به اطلاعرسانی فعالیتهای قرآنی انجام گرفته از سوی اتحادیه از سوی خبرگزاریهایی چون ایکنا و سایر خبرگزاریهای استانی و صدا و سیمای استان، گفت: از ظرفیت خبرگزاری بدون هزینهکرد ریالی برای اطلاعرسانی عملکرد قرآنی استان استفاده کردیم. مطلع شدن از فعالیتهای سایر اتحادیههای مؤسسات قرآنی از طریق استفاده از بسترهای خبری و اطلاعرسانی، زمینه رقابت مثبتی را فراهم میکند و از سوی دیگر زمینه رشد فکری قرآنی را در جامعه افزایش میدهد.
وی عنوان کرد: رصد لحظهلحظه اخبار قرآنی زمینه رشد اهداف اتحادیه را فراهم کرد لذا انعکاس اخبار فعالیتهای قرآنی اتحادیههای استانها موجب رشد و گسترش این گونه فعالیتها و از سوی دیگر بررسی آسیبها و نواقص طرحهای احتمالی میشود.