کد خبر: 3481997
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲

وعده‌هایی که به رنگ واقعیت در نیامدند

گروه فعالیت‌های قرآنی:‌ سال 94 شاهد خزان وعده‌های عملی نشده توسط مسئولان قرآنی کشورمان بودیم که حتی برخی از آنها باید سال‌ها قبل‌تر تحقق می‌یافتند، اما هر سال به سال بعد موکول شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سال 94 سالی بود که در آن وعده‌های اندکی از سوی مسئولان نهادهای قرآنی داده شد، وعده‌هایی که بسیاری از آنها عملی شده و برخی دیگر نیز به دلایل مختلف که بخش اعظم آن کمبود بودجه است، عملی نشدند. در ادامه این گزارش نگاهی گذرا به برخی وعده‌های داده شده توسط مسئولان قرآنی کشورمان که عملی نشده‌اند، اشاره شده است. 

داستان غم‌انگیز ادغام دو اتحادیه
اولین موضوعی که در سال 94 عملی شدن آن وعده داده شده بود و انتظار می‌رفت تا در این سال جامه عمل به خود بپوشاند، بحث قدیمی ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور بود. بحثی که کش‌دار شدن آن باعث خستگی جامعه قرآنی شده و بسیاری بر این باور بودند که طولانی شدن این موضوع نشان دهنده غیر ممکن بودن این ادغام است.
در همین رابطه و در نمایشگاه بین‌المللی قرآن در سال 94 و در غرفه خبرگزاری قرآن میزگردی با حضور مدیران عامل دو اتحادیه قرآنی کشور برگزار شد و در آن هر دو مدیر عامل بر عملیاتی شدن ادغام تا پایان سال 94 تأکید کردند.
این ادغام اما در سال 94 حتی نتوانست موضوع بحث جلسات هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی مردم نهاد که متولی این ادغام معرفی شده بود، قرار گیرد. بخش اعظمی از جلسات این هیئت که 9 عضو دارد به تغییر دبیر و نیز تدوین آئین‌نامه صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد اختصاص یافت و عملاً در سال 94 فرصتی برای پرداختن به این ادغام باقی نماند. باید دید در پایان سال 95 این ادغام صورت خواهد گرفت یا باز هم عدم ادغام دو اتحادیه سر از فهرست وعده‌های عملی نشده در خواهد آورد.
 
جشنواره رسانه‌های قرآنی
یکی دیگر از وعده‌هایی که قرار بود در سال 93 عملیاتی شود، اما نشد و مسئولان قول برگزاری آن در سال 94 را دادند، جشنواره رسانه‌های قرآنی بود، این جشنواره که متولی آن معاونت قرآنی وزارت ارشاد است، قرار بود سال گذشته برگزار شود، اما معاون قرآنی وزیر ارشاد اواخر سال 93 از برگزاری این جشنواره در سال 94 و در حاشیه یکی از برنامه‌های اصلی این معاونت خبر داده بود که این مهم نیز تا پایان سال اتفاق نیفتاد.

صندوق حمایتی از فعالان قرآنی

صندوق حمایت از فعالان قرآنی از جمله دیگر وعده‌هایی بود که معاونت قرآنی وزارت ارشاد باید آن را عملیاتی می‌کرد. تعلل در راه‌اندازی این صندوق در سال 94 به اندازه‌ای بود که انتقادات بسیاری را روانه معاونت قرآنی وزارت ارشاد کرد به حدی که حتی نهادهایی همچون دارالقرآن بسیج و ستاد عالی هماهنگی مسابقات کشور اعلام کردند که درصدد راه‌اندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی هستند.

سامانه‌ای که سامان نیافت

روز 17 شهریورماه امسال بود که معاون قرآنی وزارت ارشاد در گفت‌وگویی با ایکنای خراسان رضوی از راه‌اندازی سامانه جامع قرآنیان تا پایان سال خبر داده بود. در پایان سال اما خبرهایی که در مورد این سامانه منتشر شد محدود به برگزاری چند جلسه مقدماتی برای تصمیم‌گیری در مورد راه‌اندازی آن بوده است. این سامانه قرار بود سال 93 راه‌اندازی شود.

بسیج و تربیت سه میلیون حافظ قرآن

حدود سه سال قبل بود که توسط حجت‌الاسلام والمسلمین دسمی، معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین کشور اعلام شد که بسیج قصد دارد تا با ورود به بحث حفظ قرآن کریم، طی مدت پنج سال، سه میلیون حافظ قرآن را تربیت کند، وعده‌ای که اگر عملیاتی می‌شد می‌توانست گام بزرگ و مهمی در تحقق 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور تلقی شود. اما بعد از آن هیچ خبری در مورد این طرح و سرنوشت آن بر روی خروجی خبرگزاری‌های و رسانه‌های قرآنی کشور قرار نگرفت.

جشنواره‌ای که قرار بود صلح و رحمت پیامبر(ص) را به دنیا نشان دهد
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سال چندین وعده محقق نشده داشت که در ابتدای این گزارش به تعدادی از آنها اشاره شد اما یکی دیگر از این وعده‌ها جشنواره پیامبر صلح و رحمت که قرار بود در مقابله با جریانات شکل گرفته در غرب علیه مسلمان و پیامبر اسلام(ص) راه‌اندازی شود، بود.
این جشنواره ابتدا قرار بود تا در اوایل دی‌ماه سال 94 برگزار شود، اما به یک باره زمان برگزاری اختتامیه آن همزمان با جشن مبعث در اردیبهشت ماه ٩٥ اعلام شد تا به این ترتیب یکی دیگر از وعده‌های این معاونت بر روی زمین باقی بماند.
سازمان قرآن و عترت بسیج محمدرسول‌الله(ص) تهران بزرگ که حدود سه سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد، خدمات قرآنی زیادی را به جامعه قرآنی ارائه داده است، اما یکی از وعده‌هایی که توسط مسئولان این نهاد داده شد، راه‌اندازی پردیس قرآنی در شهر تهران در همان روزهای ابتدای راه‌اندازی این سازمان بود.

پردیس‌های قرآنی تهران
وعده‌ای که داده شد اما حرکتی عملیاتی مبنی بر راه‌اندازی این پردیس در طول سال 94 دیده نشد، آخرین اطلاعات در مورد این پردیس‌ها به آغاز طرح مطالعاتی این بوستان‌ها و نیز واگذاری زمین‌ها که اواخر سال 92 منتشر شد بر می‌گردد و از آن پس خبری مبنی بر صورت گرفتن اقدامی در جهت راه‌اندازی این بوستان‌ها دیده نشد.

صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی
صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی نیز همچون طرح ادغام اتحادیه‌های قرآنی و یکی دو مورد دیگر از این فهرست از جمله دیگر وعده‌هایی بود که چندین سال است قول راه‌اندازی آن داده می‌شود، اما هر سال اما و اگرهایی در مورد آن به گوش می‌رسد.
این صندوق بر اساس مصوبه‌ای که سال 89 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده است باید شکل می‌گرفت اما هر سال راه‌اندازی آن به تعویق افتاده است. حجت‌الاسلام محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی 18 خردادماه ماه سال 94 در گفت‌وگویی با خبرگزاری قرآن از احتمال راه‌اندازی این صندوق تا پایان سال 94 خبر داده بود.

مسئولان وجدان خود را قاضی کنند
با همه این بحث‌ها این تنها بخشی از وعده‌های داده شده مسئولان بود که در سال 94 رنگ تحقق به خود ندیدند، مطمئناً وعده‌های ریز و درشت دیگری نیز هستند که از چشم‌های رسانه‌ها به دور مانده که باید خود مسئولان با مراجعه به وجدان‌های بیدار خود اقداماتی را در جهت حصول آن انجام دهند.
captcha