به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ظهر امروز، 21 اسفندماه در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه با تسلیت شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: روز شنبه، 22 اسفندماه سالروز تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به فرمان امام خمینی(ره) است و به عنوان روز شهید و شهدا نامگذاری شده. روز یکشنبه، سوم جمادیالثانی روز شهادت فاطمه زهرا(س) است؛ روز شهید و شهیده. وی افزود: درباره تاریخ شهادت فاطمه زهرا(س) برخی معتقدند بعد از گذشت 75 روز از رحلت پیامبر(ص) بود که شهادت فاطمه(س) اتفاق افتاد و روز 13 جمادیالاول روز شهادت بر مبنای 75 روز است و امروزه در جامعه ما به عنوان فاطمیه اول مطرح است و برخی از بزرگان و علما، شهادت فاطمه(س) را 95 روز بعد از رحلت پیامبر(ص) مطرح کردهاند که سوم جمادیالثانی و روز یکشنبه است و فاطمیه دوم عنوان شده.
حجتالاسلام شهیدی درباره سوره مبارکه «کوثر» گفت: پیغمبر(ص) سه پسر و چهار دختر داشت، پسر اول قاسم بود که پیش از بعثت به دنیا آمد و پیش از بعثت نیز از دنیا رفت و به همین دلیل کنیه ابوالقاسم را به ایشان دادند و فرزند دوم عبدالله بود که بعد از بعثت به دنیا آمد و عنوان طاهر و طیب نیز برای وی عنوان شده در کودکی از دنیا رفت، سومین پسرش ابراهیم بود که در مدینه به دنیا آمد و او هم در کودکی از دنیا رفت و چهار دختر هم داشت، زینب، ام کلثوم، رقیه و فاطمه زهرا(س).
وی ادامه داد: در بین عرب، فرزند دختر را به حساب فرزندی نمیآوردند و میگفتند که فرزند پسر ادامهدهنده راه، کار و نام پدر است و زمانی که فرزندان پسر پیامبر(ص) از دنیا رفتند، کفار مکه خوشحالی کردند و گفتند؛ پیغمبر فرزندی ندارد که ادامهدهنده راه و آئین اسلام باشد و پیامبر(ص) را به عنوان ابتر عنوان کردند که ابتر به معنی کسی است که عقبه ندارد.
حجتالاسلام شهیدی در ادامه عنوان کرد: همین زمان بود که در مکه سوره کوثر نازل شد، برخی از مفسرین سوره کوثر را مدنی مینامند، اما یقیناً مکی است، به خاطر عنوانی که در این شهر به پیامبر داده بودند و خداوند عطای کوثر را به پیامبرش وعده داد و فرمود دشمنان تو ابتر هستند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به معنی واژه «کوثر» بیان کرد: در سوره کوثر، این واژه به معنی کثرت و فراوانی نعمت است و مفسرین در این باره تفاسیر متعددی را مطرح میکنند که فخر رازی کوثر را به 15 قول تفسیر کرده است. برخی از این تفاسیر آن را نهر بهشتی عنوان کرده که طرفداران پیامبر از آن سیراب میشوند، برخی میگویند؛ کوثر به معنی اصحاب و یاران فراوان پیامبر(ص) و برخی نبوت و قرآن را به معنی کوثر میدانند، برخی علم و فضیلت و برخی نیز کثرت اولاد تفسیر کردند و برخی از علمای شیعه میگویند، فاطمه به معنی کوثر است که علم، کثرت فرزند، پاکی و فضلیت در فاطمه(س) جمع است و خداوند آن را به پیامبر(ص) عطا فرموده.
وی با بیان اینکه امروز در دنیا هزاران هزار نفر تابع اسلام هستند، اظهار کرد: این افراد برای اسلام و قرآن و پیامبر و عشق به معصومین ایثارگری کردند و علاقهشان را نسبت به پیامبر(ص) اظهار کردند و همچنین افرادی از صدر اسلام تاکنون برای بقای اسلام فداکاری کردند و انقلاب اسلامی ما که با فرمان امام خمینی(ره) و رهنمودهای ایشان به ثمر رسید، از آن روز تاکنون شاهد ایثار و فداکاری مردم برای حمایت از امام، ولایت و امامت هستند و ایستادهاند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اینها همان نسل پیغمبر(ص) و یارانش هستند و قبل از پیروزی انقلاب تاکنون مردم گوش به فرمان امام خمینی(ره) بودند و اکنون نیز گوش به فرمان حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی)، ولیفقیه و مجسمه تقوا که از نسل فاطمه(س)است، هستند.
حجتالاسلام شهیدی با بیان اینکه ایثارگران ما در جبهههای حق علیه باطل برای بقای اسلام جنگیدند که همه از یاران پیامبر بروند، ادامه داد: این ایثارگران امروز هم گوش به فرمان رهبری هستند، که فرزند زهراست. پس پیغمبر(ص) هست و نسلش ابتر نبوده و دشمنان پیامبر هستند که نامی از آنها نیست و ابترند.
وی در ادامه گفت: در جبهههای هشت سال دفاع مقدس هر زمان اعلام میشد همه به فرمان رهبری، کوچک و بزرگ، پیر و جوان حضور داشتند و بسیاری از آنها برای حضور در جبهه دست در شناسنامه میبردند تا مجوز حضور پیدا کنند. اینها علاقهمند به پیامبر(ص) و فاطمه زهرا(س) و امام زمان(عج)، امام امت و رهبری هستند که یاران پیامبرند.
حجتالاسلام شهیدی با بیان اینکه امروز انقلاب اسلامی ایران دنیا را به حرکت درآورده است، گفت: هفته گذشته در خدمت رهبری بودیم که تعدادی از خانوادههای شهدای مدافع حرم با مقام معظم رهبری دیدار کردند که به رهبری اعلام کردند که هر زمان نیاز باشد، باز هم برای دفاع از اسلام و بقای آن حضور مییابند و در داخل یا خارج از ایران، برای دفاع از اسلام میروند.
وی در پایان با تأکید بر حضور گسترده در مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) که روز یکشنبه و مصادف با سوم جمادیالثانی است، یادآور شد: باید بکوشیم در عزای فاطمه و سوگواری وی شرکت کنیم و این مراسم را پاس بنهیم و احترام بگذاریم.