مصطفی عباسی مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان و فعال قرآنی که در آذرماه سال93 زعامت این مرکز را بر عهده گرفته بود اوائل پاییز از سمت خود کناره گیری و مرکز قرآن و عترت را ترک کرد. پس از مصطفی عباسی مقدم سید مهدی بحرالعلوم یکی از مدیران سازمان دارالقرآن جایگزین وی شده و در آبان ماه سال جاری معارفه شد.
این مرکز که در دوره مصطفی عباسی مقدم جان تازهای گرفته بود در با تشکیل دوباره کمیسیون توسعه آموزش و پژوهشهای عالی قرآنی نوید روزهای خوبی را در امر فعالیتهای قرآنی در حوزه وزارت بهداشت میداد، این در حالی بود که به جز برگزاری بیستمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاهیان علوم پزشکی، همچنین شرکت در نمایشگاه بینالمللی قرآن نتوان فعالیت قابل ذکر دیگری برای این سازمان در دوره ریاست مصطفی عباسی مقدم در طول سال 1394 برشمرد.
با این وصف جشنواره قرآن و عترت در این دوره باشرکت 17 هزار نفر از دانشگاهیان و کارمندان علوم پزشکی و اضافه شدن چندین بخش میان رشتهای مانند اصول و فلسفه سلامت از نگاه قرآن کریم نشان داد این جشنواره آماده است تا سنت شکنی کرده و وارد حیطههای متفاوتی از جشنوارههای مشابه خود در دیگر ارگانها شود.
با این وجود این جشنواره تمام شد و یک ماهی پس از آن نیز مصطفی عباسی مقدم به دلیل آنچه فراهانی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت عدم حضور همیشگی عباسی مقدم در مرکز قرآن و عترت و مشکلات مأموریتی این سازمان را ترک کرد.
همچنین قرار بود جلسههای کمیسیون شورای عالی توسعه و آموزش عالی قرآنی نیز پس از فروردین ماه سال 94 تشکیل شود اما عملا این جلسات به دلیل تغییر معاونت آموزشی و عدم تشکیل کارگروهها تا کنون برگزار نشده است.
مرکز قرآن و عترت بیش از یک ماه خود را بدون رئیس و حتی سرپرست دید تا پس از کش و قوسهای فراوانمهدی بحرالعلوم از حفاظ قرآن و دارنده مدرک ویژه قرآنی ریاست این سازمان را پذیرفته و با حکم محمدرضا داوود آبادی فراهانی معاون فرهنگی دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت بر صندلی ریاست این سازمان تکیه کرد.
وی در نخستین روز کار خود داوود تک فلاح مدیر برنامه و نظارت سازمان دارالقرآن را به سمت معاونت خود انتخاب کرد و پس از این کار بلافاصله انتخابات مجمع مرکزی قرآن و عترت را برگزار کرد.
مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با آمدن بحرالعلوم نفس تازهای گرفت و با فعال کردن کانونهای دانشجویی قرآن و عترت سعی در تسری بیشتر مفاهیم قرآنی در حوزه دانشگاههای علوم پزشکی کرد.
بحرالعلوم در نخستین گفتوگوی رسانهای خود با ایکنا عنوان کرد: هدف اصلی من در این سازمان این است که جایگاه فعالیتهای قرآنی در میان پزشکان و دانشجویان علوم پزشکی ارتقا دهم.
وی همچنین ادامه داد: من یک مدیر قرآنی هستم و سعی دارم این نگاه را در وزارت بهداشت نیز حفظ کنم.
بحرالعلوم با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته توسط مدیران قبلی این مرکز اظهار کرد: با این دوستان مشورت کرده و حتما از نظرات آنان در در اجرای برنامههای خود در این مرکز استفاده میکنم.
بحرالعلوم یادآورشد: اقدامات خوب گذشته حفظ شده و سعی در تکمیل این اقدامات میشود با این وصف پس مطالعه منابع و ظرفیتهای مرکز قرآن و عترت برنامههای جدیدی را برای این مراکز پیریزی میکنیم.
مرکز قرآن و عترت پس انتخابات مجمع مرکزی بلافاصله انتخابات کانونهای دانشجویی و مجامع دانشجویی قرآن و عترت را نیز برگزار کرده و اهدافی را برای آنها در نظر گرفت.
از سوی دیگر این سازمان در حال حاضر به دنبال تدوین سند 5 ساله فعالیتهای قرآنی در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی است.
همچنین با توجه به در پیش بودن بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت این سازمان بخشهای ادبی، هنری و کتابخوانی و پژوهش در حوزه قرآن و سلامت را به بیستویکمین جشنواره قرآن و عترت اضافه کرد.
کنگرههای دانشگاهی قرآن و سلامت گرچه در سالهای 90 و 91 در مرکز قرآن و عترت آغاز شدند و بلافاصله پس رفتن رحیم قربانی از این مرکز در سال 92 و اواخر دولت پیشین متوقف شدند.
این کنگرهها در سالهای 90 و 91 در 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور
برگزار و کنگره ملی آن نیز در همان سالها در قم و در محضر مراجع عظام
تقلید برگزار شد.
پس از سپری شدن دوسال از دولت تدبیر و امید وزیر بهداشت فعالی قرآنی را به سمت معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت منصوب کرد و این امید را در فعالان قرآنی در میان جامعه پزشکی و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی زنده کرد که رسیدگی به امور قرآنی در وزارت بهداشت سرعت بیشتری میگیرد.
یکی از مسائلی که در این رابطه امید میرفت دوباره کار خود را از سر گیرند کنگرههای دانشگاهی قرآن و طب بود اما با اظهار نظر معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت و رئیس مرکز قرآن و عترت این وزارت خانه مبنی بر اینکه تا زمانی که احساس نشود این کنگرهها منتج به خروجیهای مفیدی میشود این کنگرهها برگزار نمیشود، عملا امیدها جهت برگزاری این کنگرهها از بین رفت.
این مرکز همچنین در بهمنماه نخستین اجلاس مدیران قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی را در خزرآباد ساری برگزار کرد. در این همایش فرهانی معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت طی سخنانی اظهار کرد: وزارت بهداشت بودجه کافی برای انجام فعالیتهای قرآنی به ویژه در حوزههای قرآن پژوهی و طب در اختیار قرآن پژوهان قرار میدهد اما متأسفانه افراد متخصص و با صلاحیت در این حوزه کم هستند.
در همین رابطه سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز عدم حلقه وصل بین حوزه و دانشگاههای علوم پزشکی را علت پایین بودن تعداد متخصصان قرآن پژوهی و طب دانست و اظهار امیدواری کرد با راهاندازی دانشکده طب و دین در دانشگاه علوم پزشکی قم ارتباط متناسبی با حوزه علمیه برقرار شده و اقدام به تربیت نیروهای متخصص در حوزه قرآن پژوهی و طب صورت بگیرد.
اما پایان کار مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در سال 1394 اعلام رشتههای مختلف جشنواره بیست و یکم و انتصاب حسین همتی به عنوان رئیس اداره تبلیغ و ترویج مفاهیم قرآنی کار خود را پایان داد.