حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در سال 94 کارهایی در اتحادیه انجام گرفت که سابقهاش در سالهای گذشته کمتر بوده است، گفت: جلسات هماندیشی منطقهای در مناطق هفتگانه به دلیل انسجام و هماهنگی بیشتر کارها در سطح مناطق انجام گرفت. تا متناسب با اقتضائات هر منطقه مسائل، دنبال شود و کاربردیتر مسائل دنبال شود و امکان خبرگیری و الگوگیری را اتحادیهها از یکدیگر داشته باشند. در این منطقهها استانها با توجه به اینکه به لحاظ فرهنگی و اقلیمی به هم نزدیک هستند، در یک منطقه جمع میشوند.
وی بیان کرد: از دیگر کارهای مهم در سال 94 این است که اطلاع جامعی از فعالیتهای قرآنی کشور نداریم و هر دستگاهی کارهای مرتبط با خودش را میداند، لذا بخاطر برطرف کردن این خلأ، نرمافزار اطلس قرآنی را راهاندازی کردیم که بتوانیم از طریق آن تمام عناصر فعال در قرآن را اعم از شخصیتهای حقیقی و حقوقی را داشته باشیم که به صورت آزمایشی این طرح انجام گرفت که حدود 15 هزار بانک اطلاعاتی را در این نرمافزار جا دادیم و مابقی به صورت اساسی در سال 95 اطلاعرسانی میشود و امیدواریم به آن هدفگذاری که 100 هزار است، برسیم.

کوششی اظهار کرد: از دیگر فعالیتهای سال 94 بحث ایجاد نمایشگاههای دستاوردهای قرآنی در مراکز استانها است که سالی یکبار نمایشگاه بینالمللی قرآن برپا میشد که این مؤسسات امکان حضور در آن نمایشگاه را نداشتند لذا به صورت متمرکز این امر انجام شد و در سال 94 به مراکز استانها کشیده شد و طی برنامهای منظم در مراکز استانها برگزار شد که این نمایشگاه دارای اثرات خوب و مطلوبی بود.
وی با تأکید بر اینکه همچنین نمایشگاهی با عنوان شمیم وحی به منظور حمایت از مؤسسات و تشکلهای قرآنی ویژه استان تهران با مشارکت شهرداری برپا شد، عنوان کرد: همچنین دورههای توانمندسازی مدیران مؤسسات قرآنی برای اولین بار به صورت هدفگذاری شده در سال 94 برپا شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تصریح کرد: کار متفاوتی که امسال نسبت به سال گذشته در سطح اتحادیه انجام گرفت، حمایت از نشریات و رسانههای قرآنی مؤسسات بوده است. تشکلهای قرآنی که درحوزه اطلاعرسانی نشریات و آثاری داشتند مورد حمایت قرار گرفتند.

وی با اشاره به حمایت طرحهای بومی و منطقی، بیان کرد: همچنین طرحهای قرآنی استانی که متناسب با شرایط هر استان بود را به اجرا درآوردیم. همچنین محافل قرآنی در قالب کاروانی با عنوان «نور» در ایام ماه مبارک رمضان برپا شد.
کوششی اظهار کرد: همچنین در سال 94 نیز مطالبه جدی از سوی نمایندگان قرآنی استانها با همکاری اتحادیههای استانی از اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به فعالیتهای فرامرزی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در سالی که گذشت، عنوان کرد: تعامل و تفاهم با نماینده مقام معظم انقلاب اسلامی در کشور عراق به منظور اعزام قاری به کشور عراق جهت اجرای برنامه در سطح استانها و شهرهای مختلف، تعامل با مرکز وقف شیعه عراق و ایجاد زمینه جهت عقد تفاهمنامه همکاری در موضوعات محتلف قرآنی، تعامل و تفاهم با سیدعمار حکیم، رئیس مجلس اعلای عراق به منظور تبادل تجربیات و همکاری مؤسسات فعال استانها با مؤسسه شهید محراب عراق در استانهای مختلف از جمله فعالیتهای این بخش است.

وی تصریح کرد: همچنین اتحادیه نیز در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی چون آغاز سال 1394 و تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه(س)، سالروز جهانی روز قدس، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سالگرد حماسه 9 دی، حادثه غمانگیز منا بیانیه صادر کرده است. در این راستا نیز تهیه و ارسال مطالبات مؤسسات خطاب به محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از دیگر موارد انجام شده از سوی این اتحادیه است.
کوششی عنوان کرد: همچنین در زمینه تعمیق معنویت و همدلی بین عناصر قرآنی دیدار با خانواده معظم شهدای قرآنی با همکاری اعضای هیئت مدیره، برگزاری بزرگداشت مهاجران الی الله در کربلای معلی، برنامهریزی به منظور حضور مدیران عامل استانها در کربلای معلی ونحف اشرق با کمک خیرین و برگزاری مراسم تجلیل از سیدمحسن موسویبلده از اساتید و پیشکسوتان قرآنی و مهدی نادی از مدرسان قرآن برگزار شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تأکید کرد: در مجموع فعالیتهای سال 94 نسبت به ادوار گذشته از نظر کمی و کیفی بهتر بوده است.