محمدجواد ابطحی، منتخب مردم خمینیشهر در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اولویتهای مجلس آینده اظهار کرد: مقام معظم رهبری پس از حماسه هفتم اسفندماه فرمودند که اولویت مجلس دهم باید عزت ملی و معیشت و رفع مشکلات معیشتی اقتصادی مردم باشد و نیز در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند که توانمندی علمی کشور و سرعت پیشرفت علمی کشور باید حفظ شود و بر فرهنگ دینی تأکید کردند.
وی با بیان اینکه پایه انقلاب اسلامی فرهنگی بوده است، اظهار کرد: اگر اوضاع کشور را از جریان 15 خرداد به بعد نگاه کنیم، دغدغهای که مطرح میشود مسائل فرهنگی است؛ در زمان محمدرضا پهلوی همه چیز از خارج وارد میشد و ایران به آمریکا و اروپا وابسته بود و سعی میکرد با خریدهای بیمورد چرخ اقتصادی کشورهای غربی را بچرخاند و آنچه مورد توجه قرار نمیگرفت فرهنگ دینی بود.
ابطحی ادامه داد: ما انقلاب کردیم که فرهنگ دینی در جامعه حاکم شود؛ شعار مردم هم این بود که «خدا، قرآن، خمینی»؛ شعارهای دیگر نیز مانند «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» برگرفته از قرآن بود اما باید دید امروز بعد از 37 سال به کجا رسیدهایم.
وی با اشاره به انحطاط فرهنگی برخی بخشهای جامعه گفت: متأسفانه برخی عوامل از جمله ماهواره، شبکههای اینترنتی و مجازی و روزنامههای زرد باعث شده که جوانان ما بعضاً از ارزشها فاصله بگیرند؛ اگر چه رویشهایی در حوزه فرهنگ دینی داشتهایم اما به عقیده من شتاب دشمن بیش از ماست، برای همین بود که رهبر معظم انقلاب در زمان دولت قبلی فرمودند «فرهنگ مظلوم است».
منتخب مردم خمینیشهر در مجلس دهم با بیان اینکه ستون فقرات فرهنگ، فرهنگ دینی و مفاهیم قرآنی است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بارها بر تدبر، تأمل و عمل به قرآن تأکید داشتهاند در حالیکه امروز کسانی که باید این مفاهیم را در جامعه زنده نگه دارند، یا بیتفاوت شدهاند یا گرفتار زندگی دنیوی خود هستند.
وی با اشاره به توجه برنامه پنجم توسعه به ضرورت حفظ ارزشها در جامعه گفت: در ابتدای برنامه پنجم بحث جلوگیری از ابتذال فرهنگی و ترویج روحیه خودباوری و عزتمداری تأکید شده اما باید دید که در این پنج سال چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.
ابطحی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی که باید نظارت میکرد متأسفانه دغدغه این کار را نداشت؛ کمیسیون فرهنگی نیز مظلومترین کمیسیون در مجلس شناخته شد و گاه میدیدیم که جلساتش به حد نصاب نمیرسید.
وی گفت: تنها توانستیم کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد را به صورت قطرهچکانی تقویت کنیم تا حداقل جوانان مسجدی ما بتوانند با مفاهیم دینی و قرآنی آشنا شوند.
ابطحی با اشاره به سخنان امام حسین(ع) در صحرای منا خطاب به اصحاب پیامبر (ص) اظهار کرد: ایشان در آن جمع فرمودند «ما ضربه را از شما علما میخوریم؛ از کسانی که داعیه رهبری دینی در جامعه دارند»؛ اگر میبینیم افرادی مانند یزید در جامعه حاکم میشوند به دلیل فاصله گرفتن مردم از ارزشهاست و دلیل این فاصله گرفتن، عملکرد خواص و علمای دین بود که یا سکوت کردند یا بیتفاوت بودند.
منتخب مردم خمینیشهر در مجلس خاطرنشان کرد: وقتی میبینیم که در برابر منکرات سکوت میشود و یا حتی همراهی میشود به فرمایش پیامبر(ص) به سلمان فارسی میرسیم که فرمودند «زمانی نهی از معروف میشود و امر به منکر»! سلمان پرسید که «آیا چنین خواهد شد» و پیامبر فرمودند: «بدتر از این خواهد شد و معروف منکر میشود و منکر معروف».
وی گفت: امیدواریم بتوانیم در مجلس دهم رویکرد مثبت و پرشتابی برای فرهنگ دینی و قرآنی داشته باشیم البته در کنار تلاش نمایندگان باید سایر دستگاهها نیز به مجلس کمک کنند.
ابطحی اظهار کرد: دولت محترم که در رأس آن یک روحانی قرار گرفته، کسی است که برای اولین بار لقب «امام» را برای بنیانگذار کبیر انقلاب در مسجد ارک و در حضور شهید مصطفی خمینی مطرح کرده، بنابراین بیش از دیگران انتظار داریم که رویکردشان توجه به فرهنگ دینی و قرآنی باشد و دغدغه این مسائل را داشته باشند؛ نه درشعار، بلکه در عمل.
وی با اشاره به رویکرد فرهنگی مجلس دهم گفت: در این دوره روحانیت متعهدی وارد مجلس شدهاند که میتوانند در کمیسیون فرهنگی حضور یافته و به این حوزه رونق بدهند اما معتقدم اگر بتوانیم با اصلاح آییننامه کمیسیون فرهنگی را حذف کنیم، به این معنا که هر کمیسیونی یک شاخصه فرهنگی داشته باشد بهتر از این است که کنمیسیون مستقل داشته باشیم.
منتخب مردم خمینیشهر در مجلس دهم افزود: بر این اساس کمیسیونهای اثرگذار مجبور میشوند وارد مقوله فرهنگ بشوند و کمیسیونهای مانند کمیسیون اقتصادی و صنایع و عمران در طرحهایی که بررسی میکنند، دستگاهها را الزام به پیوستهای فرهنگی طرحها و پروژهها میکنند.
ابطحی تصریح کرد: اگر در هر کمیسیونی چهرههای فرهنگی حضور داشته باشند، بهتر از این است که کمیسیون خاص را کنار بگذاریم و «دلم خوش است که نامم کبوتر حرم است»!