کد خبر: 3484205
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
مهم‌ترین رویدادهای قرآنی تابستان 94؛

از درگذشت عنوان‌دار مسابقات بین‌المللی قرآن تا برپایی نمایشگاه

گروه فعالیت های قرآنی: فصل تابستان سال 94 فصل برپایی نمایشگاه قرآن بود که برای دومین بار در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد و یکی از ایرادات آن تجلیل نشدن خادمان قرآن با حضور رئیس‌جمهور در روز اختتامیه بود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، فصل تابستان، فصل برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن بود، نمایشگاهی که نقدهای بسیاری بر آن وارد بود. در ادامه، نگاهی به مهم‌ترین رویدادهای قرآنی سال 94 در فصل تابستان خواهیم داشت.
برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن
نمایشگاه قرآن، سوم تیرماه سال 94 آغاز و تا 23 همین ماه به کار خود ادامه داد. براساس گفته‌های مسئولان، بودجه نمایشگاه قرآن در بیست و سومین دوره نصف دوره گذشته و یک چهارم ادوار قبل از آن بوده است. همچنین شعار این دوره از نمایشگاه «همدلی در پرتو قرآن» عنوان شد. در این دوره، هر روز از ساعت 19 تا 24 پذیرای علاقه‌مندان بود. از جمله مهم‌ترین ایراداتی که به نمایشگاه سال 94 وارد بود حضور نیافتن رئیس جمهور در مراسم اختتامیه و نیز تجلیل نشدن خادمان قرآن در موعد مقرر بود.
برپایی جشن رمضان
همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در تهران، جشن رمضان در استان های مختلف کشور برگزار شد،‌ در همین راستا 49 نمایشگاه در ماه مبارک رمضان و در استان های مختلف برپا شد که در آن نزدیک به 400 فعال و استاد قرآنی از سراسر کشور تجلیل شدند.
برگزاری 500 محفل
طی ماه مبارک رمضان، ۵۰۰ محفل قرآنی با حضور ۱۲ قاری مصری، شش قاری ایرانی و یک قاری بنگلادشی برگزار ‌شد. استادان احمد شحات، عادل الباز، عبدالناصر حرک، محمود یوسف عمر، فاروق احمد ضیف، رضا جمعه منصور، فتحی عبدالرحمان، محمود الشمیس، محمود شحات انور، محمود عبدالباسط، یوسف الازهری، استاد طنطاوی از جمله قاریان مصری دعوت شده به ایران بودند که در ماه مبارک رمضان سال 94 به همت سازمان اوقاف و امور خیریه به ایران دعوت شدند.
برپایی نمایشگاه شب‌های نورانی
در روزهای ابتدایی فصل تابستان و در تیرماه، نمایشگاه قرآن شب های نورانی برگزار شد. این نمایشگاه در هفت کلان‌بخش و در فضایی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در مصلای امام خمینی(ره) برپا شد.
تجلیل از پیشکسوتان قرآنی
همایش «عمری با قرآن» به همت فرهنگ‌سرای قرآن سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران برای چهاردهمین سال پیاپی و به منظور تجلیل از پیشکسوتان رشته‌های مختلف قرآنی شهر تهران 12 تیرماه برگزار شد. طی این مراسم در زمینه آموزش قرآن از بهروز یاریگل، در عرصه قرائت قرآن از علی فربین، در زمینه پژوهش و داوری قرآن از حمیدرضا مستفید، در حوزه هنر قرآنی از مجید مجیدی(کارگردان فیلم محمد رسول الله(ص)) و در عرصه فعال در امور قرآنی از اکرم‌السادات معینی تجلیل به عمل آمد.
آغاز طرح 1449
با شروع فصل تابستان، همچون سال های گذشته «طرح ۱۴۴۹، قرآن، کتاب زندگی» نیز فعالیت خود را آغاز کرد. در این دوره از طرح اعلام شد که  ۶۰ هزار قرآن‌آموز از طریق کلاس‌های نیمه‌حضوری تحت پوشش قرار گرفته‌اند. همچنین یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، مخاطبان حضوری طرح قرآنی ۱۴۴۹ شدند که از طریق کلاس‌هایی که به همین منظور تشکیل می‌شد در این طرح شرکت کردند. یکی از نوآوری‌های این طرح، دکور آن بود،‌ استودیو این برنامه در بزرگترین استودیو صدا و سیما که استودیو شماره 11 است برپا شد. ‌در فضای داخلی استودیو سعی شد تا تنوع برنامه‌ها و آیتم‌ها وجود داشته باشد ضمن اینکه سعی شد تا این تنوع در بخش کاروان نیز وجود داشته باشد. در این طرح برای اولین بار هشت شبکه رادیویی و هفت شبکه تلویزیونی همکاری داشتند. مراسم اختتامیه این طرح نیز روز 18 شهریورماه برگزار شد.
برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی
سی و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی که در طول سال تحصیلی گذشته در سطح مدارس، مناطق و استان‌ها برگزار شده بود مردادماه سال 94 در مرحله کشوری و در دو استان خراسان رضوی ـ مشهد مقدس و فارس ـ شیراز برگزار شد. این مسابقات در دو بخش آوایی و پژوهشی برگزار شد.
ادغام دو مسابقه قرآنی نوجوانان
مردادماه امسال خبر ادغام مسابقات قرآن دانش‌آموزی و نیز مسابقات قرآن شکوفه ها اعلام شد. مسابقات قرآن شکوفه‌ها از این پس از سوی وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود.
خبری برای خبرنگاران
در مردادماه امسال و همزمان با روز خبرنگار، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از در نظر گرفته شدن خدماتی برای خبرنگاران قرآنی توسط این معاونت خبر داد و گفت: از جمله این تمهیدات می‌تواند ارتقاء سطح دانش و تجربه خبرنگاران باشد،‌ در این حوزه طرحی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و مطالعات خوبی بر روی آن صورت گرفته است و درصدد اجرایی کردن آن هستیم. 
معرفی میزبان‌های چهار دوره
در این ماه همچنین میزبانان چهار دوره مسابقات سراسری قرآن اعلام شدند که براساس آن سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن در استان کرمانشاه و در ادامه نیز استان‌های گیلان، آذربایجان غربی و مرکزی به ترتیب میزبان مسابقات قرآن در سال‌های 95، 96 و 97 خواهند بود.
افتخارآفرینی قاری و حافظ ایرانی در اندونزی
نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن اندونزی، موفق به دریافت مقام اول رشته حفظ کل و مقام سوم رشته قرائت شدند. حمود نوروزی، حافظ کل قرآن کریم رتبه اول رشته حفظ و جواد سلیمانی، قاری قرآن کشورمان رتبه سوم قرائت این دوره از مسابقات را از آن خود کرد، همچنین عبدالرسول عبایی، استاد و پیشکسوت قرآنی و داور مسابقات بین‌المللی قرآن نیز به عنوان داور در مسابقات بین‌المللی قرآن اندونزی حضور داشت.
تعیین دبیر هیئت رسیدگی به مؤسسات
سرانجام پس از گذشت پنج جلسه از برگزاری هیئت ۹ نفره رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی، دبیر این هیئت مشخص شد. در پنجمین جلسه هیئت 9 نفره رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین «هادی قبادی» با اکثریت آراء به عنوان دبیر این هیئت انتخاب شد. پیش‌بینی می‌شود با تعیین دبیر این هیئت، روند صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی که از ماه‌ها قبل متوقف شده بود تسریع یافته و از مهرماه امسال که پیش از این به عنوان زمان آغاز صدور مجوز اعلام شده بود، فعالیت برای صدور مجوز آغاز شود، البته دبیر این هیئت تا پایان سال، تغییر کرد.
برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها
آیین اختتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن شکوفه‌ها، نیز روز هفتم شهریورماه برگزار شد. در این مراسم که با حضور جمعی از فعالان قرآنی کشور برگزار شد، نفرات برتر این جشنواره تجلیل شدند. همچنین در بخشی از این مراسم رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در سخنانی بر مصوبه ستاد عالی مسابقات قرآن مبنی بر تجمیع مسابقات قرآن دانش‌آموزی و مسابقات قرآن شکوفه‌ها اشاره کرد و گفت: طبق این مصوبه از سال آینده ظرفیت‌ها و نشاط در مسابقات قرآن دانش‌آموزی و شکوفه‌ها تجمیع می‌شود و این تجمیع به کیفیت‌بخشی فعالیت‌ها کمک می‌کند تا فعالیت‌های قرآنی با کیفیت بیشتری انجام شود. همچنین در مراسم اختتامیه این مسابقات از نفرات برتر رشته‌های مختلف تجلیل شد. در این دوره از مسابقات در بخش آقایان و به ترتیب در دو رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم علی ساجدی‌مقدم از خراسان رضوی و علی فیضی از تهران رتبه اول را کسب کردند. در بخش بانوان نیز به ترتیب در رشته قرائت و حفظ کل قرآن محدثه رمضان‌پور از سمنان و حنانه خلفی از تهران‌ رتبه اول را کسب کردند.
برگزاری مسابقات ابتهال و مدیحه‌سرایی
نوزدهمین دوره مسابقات مدیحه‌سرایی، همخوانی قرآن کریم و ابتهال از صبح روز 20 شهریورماه در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه آغاز شد. در نهایت در این مسابقات گروه میعاد قم در مدیحه سرایی آقایان و گروه صهبا از تهران اول شدند و محمد برخورداری نیز در ابتهال موفق به کسب رتبه اول شد.
درگذشت آیت الله خزعلی
اواخر شهریورماه سال 94 بود که آیت‌الله خزعلی، از روحانیون برجسته کشور و عنوان دار مسابقات بین المللی قرآن ایران، دار فانی را وداع گفت. 
راه‌اندازی دارالقرآن خانه مداحان
دارالقرآن تخصصی خانه مداحان، روز ۲۵ شهریورماه در فرهنگ‌سرای خاوران و طی مراسمی افتتاح شد. این دارالقرآن در راستای ارائه آموزش های قرآنی بیشتر به مداحان راه اندازی شد.
برگزاری مسابقات قرآنی مختلف
همچنین در این فصل، شاهد برگزاری رقابت‌های قرآنی متعددی از سوی نهادها و ارگان‌های مختلف بودیم که از جمله آنها می‌توان به برگزاری مسابقات قرآن در نهادهای دانشگاهی همچون وزارت علوم، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و ... و نیز دستگاه هایی همچون بنیاد شهید، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و بسیاری از نهادهای دیگر اشاره کرد. حجم برگزاری مسابقات قرآن در ماه‌های فصل تابستان به گونه ای بود که اگر بگوییم فصل تابستان بهشت برگزاری مسابقات قرآن بود بی راه نبوده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۰۸ - ۱۷:۰۹
1
0
با سلام و تاسف فراوان برای شورای عالی قرآن که برای اولین بار نفر اول حفظ شکوفه ها را به بهانه های واهی ازجمله ملاک سن و ارزیابی از اعزام به مسابقات بین المللی حذف کردند.وی در سال پیش در کلیه مراحل منطقه،شهرستان،استان و کشوری حائز رتبه نخست و نمره حسن حفظ 100 شده بود از سوی شورای عالی قرآن از اعزام باز ماند.وی حتی سال قبل هم در مسابقات کشوری در مرحله مقدماتی حفظ کل رتبه دوم را کسب کرده بود که بعلت عدم اطلاع رسانی مسئولان برگزاری از فینال مسابقات باز ماند. ولی همه این شایستگی ها از نظر کارشناسان !شورای عالی قرآن انگار اتفاقی بوده است. اگر از قبل اعلام میکردند که در اردوی آمادگی قرار است مسابقه برگزار شود، خوب حتما کسی که در دو سه سال حائز رتبه ممتاز بوده، برنامه ریزی می کند و با آمادگی به اردو (مسابقات شورا) می رفت تا نفر چندم بزرگسالان جایگزینش نکنند و بعد خود شورا برای مسابقات امارات محدودیت سنی بگذارد، چیزی که مسئولین برگزاری اون مسابقات هم ازش بی اطلاعند. واقعا متاسفیم و نمیدونیم کی باید جواب این استرس هائی که به نوجوانان قرآنی وارد میشود را بدهد. وقتی هم اعتراض میکنی، نعوذ بالله انگار به معصوم اعتراض کردیم. به نظرم بایستی مرجعی غیر از این سازمان و بالاتر از آن برای رسیدگی به شکایات که کم هم نیست وجود داشته باشد و گرنه باید از خودشون به خودشون شکایت کنی که نتیجه اش مثل روز روشن است.
captcha