رحیم قربانی، رئیس دارالقرآن بسیج کشور، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد مهمترین فعالیتهای صورت گرفته در سال 94، گفت: مهمترین بحثی که امسال برای فعالیتهای قرآنی بسیج اتفاق افتاد، ایجاد یک نگرش ویژه به فعالیتهای قرآنی در بسیج بود. این نگرش با آغاز دور جدید فعالیتهای دارالقرآن بسیج شروع شد.
راهاندازی مؤسسه دارالقرآن بسیجوی در ادامه با اشاره به آغاز به کار مؤسسه دارالقرآن بسیج از ابتدای عید فطر سال 94، افزود: بنا بر تأییدات مسئولان بسیج و پیگیریهایی که مسئولان قرآنی بسیج داشتند، مقرر شد تا بسیج از توان و ظرفیت ویژه خود برای فعالیت گسترده در عرصه قرآنی گامهای مؤثری بردارد به همین دلیل دور جدید فعالیتها با شروع به کار مؤسسه قرآنی بسیج آغاز شد و مقرر شد تا فعالیتها در راستای برطرف کردن خلاءهای موجود در عرصه فعالیتهای قرآنی کشور باشد تا به این ترتیب بسیج بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
تدوین افق پنج ساله قربانی تصریح کرد: حدود شش ماه است که این کار در حال پیگیری است و زیر ساختهای فعالیتهای گسترده در بسیج در حال شکل گیری است و این کارها انجام شده است. این یکی از فعالیتهای ویژه بوده است که بر اساس آن دور نمایی از افق فعالیتهای قرآنی در بسیج نیز تدوین شده است. این دور نما افق پنج ساله قرآنی در بسیج است که با استفاده از یک نقشه راه مناسب تدارک دیده شده است.
رئیس دارالقرآن بسیج مستضعفین اظهار کرد: به همین منظور و در افق پیش رو فعالیتهای مختلفی مد نظر قرار گرفته است که از جمله آنها میتوان به نهضت قرآنآموزی، حفظ قرآن، آموزشهای مختلف و فعالیتهای دیگر در سطح استانها و شهرستانها و پایگاهها و اقشار مختلف تخصصی بسیج اشاره کرد.
پرداختن به عرصههای مختلف در افق پیش رووی با تأکید بر اینکه در این افق عرصه های ویژهای با توجه به خلاءهای موجود اضافه شده است، گفت: از جمله این عرصهها عرصه تولیدات هنری و توجه به ابعاد فعالیتهای هنری قرآنی است که در این زمینه تولیداتی در این چندماه صورت گرفته است. تولید 10 مستند شهدای قرآنی و نمایش «رمی جمرات» که ویژه شهدای قرآنی منا بوده تولید شده است. همچنین نماهنگهای «سورههای سورخ»، «آیههای عروج» و نماهنگهایی در مورد شهدای منا که یکی از آنها ویژه شهدای قرآنی این فاجعه بوده، نیز تولید شده است.
توجه ویژه به آثار و تولیدات هنری قرآنی قربانی در ادامه تشکیل گروه تواشیح «محمد رسول الله(ص)» و حمایت از آن را در راستای حمایت از تولید آثار هنری قرآنی عنوان کرد و افزود: تولید مستند مکتبخانههای قرآنی که حدود 70 دقیقه است یکی دیگر از آثار هنری قرآنی است، این مستند برای اولین بار در کشور تهیه میشود و در آن بررسی روند تاریخی آموزش قرآن در منازل و سیر تحول در این عرصه و رویکردهایی که این قضیه داشته است و آیندهای که میتواند داشته باشد را شامل میشود.
رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه فعالیتهای قرآنی زیادی هم در سال جدید تدارک دیده خواهد شد، تصریح کرد: توجیه و تبیین سیاستها و رویکردهای قرآنی برای مدیران قرآنی استانی از دیگر برنامههایی بود که در سال 94 صورت گرفت، در این زمینه تا کنون دو جلسه برگزار شد و در آن مدیران استانی با رویکردها و افق فعالیتها آشنا شدند.
حضور ویژه در طرح قرآنی 1449وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ایکنا، به یکی از مهمترین فعالیتهای صورت گرفته توسط دارالقرآن بسیج در سال 94 اشاره کرد و گفت: حضور ویژه و گسترده در طرح قرآنی 1449 و حفظ سوره مبارکه «یاسین» یکی از کارهای مهم ما بود که در آن بیش از یک میلیون نفر به شکل کلاسی و در قالب طرح «جوانههای صالحین» حضور یافتند. با این تفاسیر بیشترین حضور در طرح قرآنی 1449 را بسیج داشته است.
بازنگری در مسابقاتقربانی افزود: در بحث مسابقات نیز بازنگریهایی انجام شد که این بازنگریها خود را در بیست و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج نشان داد. در این مسابقات ابتکارات ویژهای صورت گرفت که مورد استقبال همه واقع شد و باعث شد تا الگویی برای دیگر مسابقات شود، قرار شده است در ستاد مسابقات کشور هم این موضوع مطرح شود و در روند مسابقات سراسری قرار گیرد.
ایجاد 486 شعبه دارالقرآن بسیج در سراسر کشور رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین در مورد ایجاد شعبات جدید دارالقرآن بسیج در سراسر کشور نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیگیر راهاندازی شعبات قرآنی بسیج در سطح شهرستانها و نواحی بسیج هستیم، در این زمینه مقرر است 486 شعبه قرآنی بسیج در شهرستانها ایجاد شود، در سال 94 مقدمات این کار فراهم شده است و روند تشکیل این شعب در سال 95 شروع میشود. البته برخی شعب در سال 94 راهاندازی شده است اما مبنای کار بر این بوده است تا در سال 94 مقدمات فراهم شود.
برنامه ریزی ویژه برای ریشهکنی بیسوادی قرآنی وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه برنامههایی برای ریشه کنی بیسوادی قرآنی و ارتقاء سواد قرآنی را تدوین کردهایم، عنوان کرد: تحقیقات نشان میدهد در برخی موارد حتی مشکل روخوانی و روانخوانی در کشور وجود دارد در این زمینه برنامهریزی ویژهای شده است. مقدمات این برنامه نیز در سال 94 فراهم شده است تا از سال 95 بتوانیم این اقدام مهم که مورد غفلت هم واقع شده است را انجام دهیم و گامی اساسی در این راستا برداریم.
توجه به طرح حفظ قرآن کریمقربانی همچنین به طراحیهایی ویژه برای نقش بسیج در تحقق فرمان مقام معظم رهبری در مورد حفظ قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: برنامه ریزیهای خوبی در این زمینه انجام گرفته است، امیدوار هستیم تا مقدمات و نیز اجرای این طرحها در سال جدید فراهم شود. در این مدت سعی شده است زیربنا و پیش نیاز لازم برای حضور گسترده بسیج در عرصه فعالیتهای قرآنی کشور پیشبینی و بر روی آن کار شود.
رئیس دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین همچنین اذعان کرد: امسال برای اولین بار هم اندیشی قرآنی اساتید و نخبگان قرآنی در هفته بسیج انجام شد، در این نشست هم اندیشی که با حضور اساتید و قاریان بینالمللی و نخبگان کشوری انجام شد راهکارهای مختلف برای نحوه فعالیت و ارتقاء آنها ارائه و قرار شد بر روی آنها برنامهریزیهای خاصی انجام شود.
وی در پایان با بیان اینکه موارد مطرح شده با رویکرد جدید میخواهد انجام شود، گفت: با این وجود پایگاههای بسیج در سراسر کشور روند همه ساله خود که شامل برگزاری محافل قرآنی در ایام مناسبتی مختلف و برگزاری صدها کلاس آموزش تخصصی و عمومی قرآن کریم است، را انجام میدهد.