کد خبر: 3485259
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۹

افتتاح فاز نخست بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف

گروه اجتماعی: فاز نخست بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف که تاکنون 120 ستون آن به همت استان مرکزی ساخته و نصب شده است با حضور آیت‌الله محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب و ‏سید نزار حبل‌المتین تولیت حرم مطهر علوی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی، آئین آغاز بهره‌برداری از فاز نخست بخش زیارتی طرح توسعه حرم مطهر علوی به نام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) در ‏سالروز میلاد حضرت فاطمه(س) با حضور آیت‌الله محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب و ‏سید نزار حبل‌المتین تولیت حرم مطهر علوی برگزار شد.‏
بنابراین گزارش؛ در مراسم افتتاح این پروژه، علاوه بر رئیس دفتر مقام معظم رهبری، برخی شخصیت‌های ایرانی از جمله آیت‌الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران، حجت‌الاسلام محمد محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، سید حسین هاشمی استاندار تهران، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد، آیت‌الله سید مجتبی حسینی نماینده مقام معظم رهبری در عراق، حسن پلارک رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات و معاونت‌های این ستاد و برخی مدیران و مسئولان ستاد استان‌ها حضور داشتند.
همچنین این مراسم با حضور برخی مقام‌ها و شخصیت‌های عراقی از جمله شیخ «عبدالمهدی کربلایی» نماینده آیت‌الله سیستانی و امام جمعه کربلا و مسئولان محلی نجف همراه بود.
آیت‌الله محمد محمدی گلپایگانی در این مراسم با اشاره به مناسبت میلاد حضرت صدیقه طاهره(س) گفت: عبارت‌هایی مانند«من به فدایت شوم» یا «ام‌ابیها» و یا « فاطمه فرشته‌ای در قالب انسان است»، سخنان منحصر به فردی است که پیامبر اسلام(ص) فقط در حق فاطمه زهرا(س) عنوان کرده است.
وی با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) نمونه انسان کامل و جامع است، تاکید کرد: اگر بگوییم که حضرت فاطمه بعد از پدر بزرگوارش محبوب‌ترین چهره و پرجاذبه‌ترین پیشوای رشد و تعالی است، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.
وی درخصوص شخصیت اجتماعی حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: حضرت فاطمه همرنگ و همراه مردم زندگی می‌کرد و شریک درد و رنج مردم بود.
مسئول تولیت آستان حرم علوی نیز در این مراسم از تمامی مراجع عظام به ویژه آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری و آیت‌الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعیان در عراق به خاطر حمایت‌ها و پشتیبانی‌های بی‌دریغ از طرح بازسازی و توسعه عتبات عالیات در عراق تقدیر و تشکر کرد.
«نزار هاشم حبل المتین» با اشاره به سختی‌هایی که در روند ساخت پروژه صحن حضرت فاطمه زهرا(س) وجود داشته است، در عین حال از دست اندارکاران، مدیران، مهندسان، معماران و کارگران ایرانی که در این پروژه فعالیت داشتند قدردانی کرد.
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات  در آئین آغاز بهره‌برداری از فاز نخست بخش زیارتی طرح توسعه حرم علوی که به نام حضرت زهرا(س) نام‌گذاری شده است گفت: محدود بودن فضای زیارتی حرم مطهر حضرت علی(ع)، محدودیت در برگزاری نماز جماعت و ‏ازدحام زائران، تولیت حرم را بر این داشت که توسعه حرم علوی  بنام صحن و شبستان حضرت ‏زهرا(س) را در سه مرحله به بهره‌برداری رساند.
وی افزود: هرچند ادامه عملیات اجرایی همزمان با ‏بهره‌برداری از این فضاها با مشکلاتی مواجه خواهد بود ولی نیاز ضروری زائران به محیط مناسب ‏برای اقامه نماز و انجام فرایض دینی و مذهبی سبب بهره‌برداری مرحله‌ای از این پروژه عظیم شده ‏است.
وی خاطرنشان کرد: ان‌شاء‌الله و به یاری اهل‌بیت(ع)، بخش زیارتی صحن و شبستان حضرت زهرا(س) ‏تا عید غدیر خم امسال به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.‏
وی درباره مشخصات طرح گفت: پروژه توسعه حرم علوی در زمینی به وسعت حدود 6 هکتار و زیربنای 220هزار مترمربع بعنوان ‏بزرگترین پروژه معماری جهان اسلام بدون اتکا به غرب و شرق و به دست متخصصان و اساتید و ‏مهندسان مسلمان شیعی و براساس معماری اسلامی با بهره‌گیری از الگوی معماری قدیم نجف ‏اشرف طراحی و اجرا شده است.‏
پلارک افزود: دسترسی آسان به بخش‌های مختلف صحن، رؤیت گنبد و بارگاه حرم مطهر از دورترین ورودی ‏صحن و شبستان در نزدیکی مقام امام زین‌العابدین(ع)، ایجاد تأسیسات تهویه مطبوع و مناسب با ‏استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، ایجاد تونل دسترسی در مواقع اضطراری، ‏روکش و ایزولاسیون و مهار آب‌های سطحی و زیرسطحی، ایجاد دیوار حفاظتی در اطراف صحن و ‏شبستان با استفاده از 1000 شمع قبل از گودبرداری، به کارگیری مجرب‌ترین و چیره دست‌ترین ‏هنرمندان، طراحان و اساتید معماری اسلامی در همه بخش‌های پروژه، استفاده از مرغوب‌ترین مواد ‏مورد نیاز پروژه ازجمله کف و ستون‌ها، آئینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها، مقرنس‌کاری‌ها، فرش‌ها و ... با ‏بهره‌گیری از آزمایشگاه‌های تست استحکام بتن و مواد در طول اجرای پروژه و مهمتر از همه وجود ‏پاک‌ترین عشق و احساسات در دل همه دست‌اندرکاران از ویژگی‌های این پروژه است که سبب ‏شده اثری ماندگار، مستحکم، دلچسب و پاکیزه برای مؤمنین و زائران و مجاوران بنا شود.‏
وی ضمن تجلیل از حمایت‌های همه مراجع عظام شیعه به ویژه حضرات آیات عظام سیستانی و خامنه‌ای که پشتوانه اصلی دست‌اندرکاران طرح بوده و هستند گفت: قدردان همه مردم عزیز ایران و عراق هستیم که ‏آنچه بنا نهاده‌ شده با پشتوانه آنها بوده است.
پلارک در پایان سخنان خود بار دیگر تأکید کرد که در این مرحله، به لحاظ ضرورت و کمبود فضای زیارتی، اولین فاز بخش زیارتی صحن به بهره‌برداری رسیده و تا عید غدیر امسال، بخش زیارتی صحن و شبستان ‏حضرت زهرا(س) تکمیل خواهد شد.‏
یادآور می‌شود: ساخت و نصب 604 ستون و تأمین سنگ کف و ازاره بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) توسط ستاد استان مرکزی صورت می‌پذیرد که تاکنون تعداد 120 ستون ساخته و در این صحن مبارک در نجف اشرف نصب گردیده است.
captcha