کد خبر: 3485336
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۴

تشکیل وزارت قرآن و عترت؛ مهمترین دغدغه سال 95

گروه فعالیت‌های قرآنی: شیخی، مربی و پیشکسوت قرآنی استان مرکزی با اشاره به مهمترین انتظارات جامعه قرآنی در سال 95 گفت: تشکیل یک وزارتخانه به نام قرآن و عترت اولویت همه امور است و اینکه ما نیاز به قانون و انسجام داریم، فعالیت‌های قرآنی باید زیر نظر این وزارتخانه ساماندهی شوند.

علی شیخی، مربی و پیشکسوت قرآنی استان مرکزی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به دغدغه‌های قرآنی سال 94 گفت: در سال 94 اولین چیزی که خیلی برای جامعه قرآنی ناراحت کننده بود از دست دادن بهترین قاریان در فاجعه منا بود، ضایعه بسیار بزرگی که قلب جامعه قرآنی را به درد آورد.
مدیر مؤسسه نسیم اختران قرآنی با بیان اینکه ما در سال 94 به لحاظ قرآنی پیشرفت خوبی در سطح کشور و به دنبال آن استان مرکزی شاهد نبوده‌ایم بیان کرد: البته با توجه به گذشت سه دهه از انقلاب اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ و قرآن صورت گرفته اما این  پیشرفت‌ها راضی کننده نیست ومتأسفانه با نوسان نیز همراه بوده.

نوسانات فعالیت‌های قرآنی
شیخی اظهار کرد: مدیران، فعالان و فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور یک دهه خیلی پررنگ ظاهر شده و در مقابل، یک دهه نیز دچار افول شده‌ایم یکی از دلایل این وضعیت غیرپایدار را می‌توان عدم هماهنگی متولیان قرآن خصوصاً دست‌اندرکاران مسابقات و آموزش‌ها عنوان کرد چرا که یکی از نقاط ضعف ما امروزه در بخش آموزش‌ است.
پیشکسوت قرآنی استان مرکزی با بیان اینکه ما در بخش آموزش عمومی قرآن هنوز نتوانسته‌ایم پیشرفت لازم را داشته باشیم ادامه داد: البته آموزش‌ها ادامه دارد اما یا ناقص بوده‌اند یا اغلب بین آنها فاصله افتاده؛ لذا باید در این زمینه قوانینی وجود داشته باشد و هر دولتی نیز خود را موظف به اجرای آن کند چنین خلأهایی حوزه آموزش را با مشکل مواجه کرده است.
شیخی اظهار کرد: در سطح استان مرکزی نیز این وضعیت وجود دارد چرا که تعیین کننده اهداف و روش‌ها مسئولان ارشد کشور هستند؛ لذا ما این ناهماهنگی که در کشور وجود دارد را در سطح استان نیز شاهدیم و امیدواریم که با تدابیری که اندیشیده می‌شود در سال 95 شاهد تحولی در این عرصه باشیم و در کنار مسئولان، فعالان قرآنی نیز باید با یک انقلاب قرآنی وارد صحنه قرآن شوند.

حمایت مالی و تخصص؛ مهمترین دغدغه مؤسسات قرآنی
وی گفت: متأسفانه در سال 94 به لحاظ قرآنی علیرغم این همه توانمندی و استعدادهای قرآنی پیشرفتی که بنده انتظار داشتم را نه در سطح کشور و نه در استان شاهد نبودیم، در حوزه مؤسسات قرآنی نیز به همین شکل، به طوریکه در حال حاضر در سطح استان چند مؤسسه انگشت شمار فعال هستند و مابقی از یک طرف به دلیل مسائل مالی  و از طرفی دیگر عدم وجود تخصص و تسلط لازم به کار قرآنی تعطیل شده‌اند و این باعث شده خود به خود یک توقف و رکودی در این حوزه ایجاد شود.
شیخی اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های بنده در سال 94 اخذ مجوز مؤسسه نسیم اختران قرآنی بود و مکانی مناسب برای مؤسسه که خوشبختانه محقق شد ولی میزان حمایت‌ها هم از مؤسسه و هم از سایر فعالیت‌های قرآنی به دلیل کمبود بودجه و ... بسیار ضعیف بوده است، در حال حاضر نزدیک به دو سالی است که بحث بیمه فعالان قرآنی مسکوت مانده و اینها همه مشکلاتی است که باید حل شود و هر چند مطالباتی نیز صورت گرفته ولی متأسفانه هنوز لاینحل مانده است.

آموزش قرآن نیازمند تحول است
پیشکسوت قرآنی استان مرکزی با اشاره به مهمترین انتظارات و دغدغه قرآنی در سال 95 افزود: از جمله انتظارات جامعه قرآنی در وهله اول تشکیل یک وزارتخانه به نام قرآن و عترت است و اینکه ما نیاز به قانون و انسجام داریم، فعالیت‌های قرآنی باید زیر نظر این وزارتخانه ساماندهی شوند و همه متحد با یکدیگر حرکت کنند درحالی که امروزه هر کسی به صورت مستقل کار خودش را انجام می‌دهد و بخصوص در حوزه آموزش، استاندار و انسجام لازم وجود ندارد و انتظار ما این است که در سال 95 این مشکلات حل شود.
شیخی در پایان اظهار کرد: آینده فعالیت‌های قرآنی با توجه به روال فعلی مطلوب نیست واگر با همین وضعیت ادامه دهیم قطعاً افق روشنی نخواهیم داشت ولی اگر بنا باشد که پیشرفتی داشته باشیم باید همه به فکر بیفتند.
captcha