کریم اکبری مبارکه، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره حضورش در سینما اینگونه اظهار نظر کرد: من نزدیک به 40 سال است که در سینما و تلویزیون فعالیت میکنم. در این حوزه نیز با فیلمسازان بزرگی کار کردهام. برای مثال این افتخار را داشتهام که در قدمهای آغازین با اساتیدی چون بهرام بیضایی کار کنم. در ادامه هم با داود میرباقری فعالیت خود را ادامه دادم و تا به امروز هم این مسیر ادامه داشته است.
وی افزود: یکی از بزرگترین افتخارات من بازی در کارهایی چون «مختارنامه» و «امام علی(ع)» است، البته در سریال «گرگها» به کارگردانی داود میرباقری هم حضور داشتم، اما دو کاری که در ابتدا از آنها یاد کردم جزء افتخارات بازیگری من است که هیچ گاه فراموش نمیشود. درباره این تجربه باید نکتهای را ذکر کنم. آن هم تجربه حضور در سریال «امام علی (ع)» بود. در این کار قرار شد من نقش کسی را ایفا کنم که در مکتب شیعی بسیار منفور است. برای همین درآوردن چنین نقشی کاری بسیار سخت و دشوار بود.
این بازیگر ادامه داد: زمانی که به دفتر داود میرباقری رفتم تا پیشنهاد کار برای سریال «امام علی (ع)» را دریافت کنم، انتظار هر پیشنهاد نقشی را داشتم، غیر از نقش ابن ملجم را، برای همین وقتی این رل به ما پیشنهاد شد تعجب کردم و کمی قبول آن برایم دشوار بود، اما با اعتمادی که به میرباقری داشتم کار را قبول کردم. همچنین برای بهتر درآوردن نقش هم کتابهای بسیاری درباره آن برهه تاریخی خواندم تا بتوانم بهترین عملکرد را داشته باشم.
در سریال امام علی(ع)، سختیها بسیار بود
این بازیگر ادامه داد: اما در سریال «مختارنامه» نقش بن شمیر را ایفا میکردم که نقشی مثبت بود. در این کار ما امکانات بیشتری نسبت به امام علی (ع) داشتیم، برای همین هم به لحاظ پروداکشن و جلوههای ویژه کار کیفیت بالاتری داشت. با این وجود به شخصه سریال امام علی (ع) را کمی بیشتر دوست دارم، چون احساس میکنم تمام آنچه که در کار دیده میشود زلال و پاک است، هر چند شاید سختیهایی که ما در این کار کشیدیم، سبب شده، قدر و منزلت کار را بیشتر بدانیم.
این بازیگر با بیان اینکه سیما نباید هیچ گاه از تولیدات دینی – تاریخی تهی باشد، گفت: به نظرم سیما باید طوری برنامهریزی کند که هر دو یا سه سال، یک بار کاری عظیم چون «امام علی(ع)» یا «مختارنامه» را در تلویزیون شاهد باشیم، چون تاثیری که این قبیل برنامهها بر جای میگذارد میتواند تاثیرات درونی و بیرونی بسیاری برای کشورمان داشته باشد. این اتفاق را ما به خوبی در سریال «مختارنامه» شاهد بودیم، البته قبول دارم که هزینه این تولیدات بسیار بالاست، اما هر کار ارزشمندی نیازمند سرمایهگذاری مناسب است.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره شرایط کار کردن در سینما و تلویزیون گفت: این نکته را از زبان بسیاری از هنرمندان شنیدهایم که فعالیت سینما و تلویزیون در اختیار یک عده خاص است و کمتر برای حضور دیگر بازیگران موقعیت فراهم میشود. این معضل به واقع وجود دارد و سبب شده بسیاری از هنرمندان خانهنشین شوند. برای همین امیدوارم سیاستی از طرف مسئولان اندیشیده شود تا امکان کار کردن برای عده بیشتری از عوامل پشت و جلوی دوربین فراهم باشد.
بازیگر فیلم «مرگ یزدگرد» ادامه داد: اگر بخواهیم مقایسهای بین سینما و تلویزیون در پرداختن به آموزههای دینی و قرآنی داشته باشیم، من به سیما نمره بهتری میدهم. این مسئله نیز به این دلیل نیست که در سینما گرایشات دینی کمرنگتر است، بلکه به این خاطر است که در سینما بودجه شخصی است و باید بازگرداننده شود، اما در تلویزیون پولی از طرف دولت هزینه میشود بدون اینکه سازندگان نگران بازگشت پول آن باشند.
مبارکه در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر اینکه برگزاری هماندیشی بین فعالان قرآنی در آغاز هر سال چه تاثیرات مثبتی به همراه دارد؟ اینگونه توضیح داد: خوشبختانه اقدامی که سازمان فعالیتهای قرآنی انجام داد و از فعالان قرآنی دعوت به عمل آورد تا در آغاز سال، نشستی دورهمی داشته باشند، اقدامی موثر و پسندیده است، چون این امکان فراهم میشود تا ارتباطات قرآنی بیشتر شود و همین عامل مسلماً سبب خلق کارهای فاخری در این حوزه خواهد شد.