کد خبر: 3486629
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷
حمید بهمنی بیان کرد:

ارتقای آثار هنری برای جامه پوشاندن به مطالبه رهبری با تاکید بر «اقدام و عمل»

گروه هنر: یک فیلمساز ارزشی گفت: دلیل افزودن واژه اقدام و عمل به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری این است که معظم‌له خواسته‌اند با این دو کلمه به ما بفهمانند در این زمینه عملکرد خوبی نداشته‌ایم و برای همین موظف هستیم در سال جاری کوشش بیشتری در این حوزه انجام دهیم.

حمید بهمنی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان این‌که سینما نیز در حوزه «اقتصاد مقاومتی» کم‌کار بوده است، اظهار کرد: سال‌هاست که مقام معظم رهبری درباره بحث اقتصاد مقاومتی اظهار نظر می‌کنند، اما باید دید چه اتفاقی رخ داده که امسال ایشان «اقدام و عمل» را هم به توصیه‌های خود افزوده‌اند. به نظر من دلیل این مسئله (افزودن واژه اقدام و عمل) این است که مقام معظم رهبری خواسته‌اند با دو کلمه «اقدام و عمل» به ما بفهمانند در این زمینه عملکرد خوبی نداشته‌ایم و برای همین موظف هستیم در سال جاری کوشش بیشتری در این حوزه انجام دهیم.

وی افزود: نمود بارز کم‌کاری در حوزه اقتصاد مقاومتی را در زندگی مردم می‌توان مشاهده کرد که به سختی در حال گذران است. این کمبودها در شرایطی است که دائماً این شعار سر داده می‌شد که بعد از برجام وضعیت زندگی مردم بهبود پیدا می‌کند، اما ما در عمل چنین اتفاقی را شاهد نبودیم، در صورتی که باید در حوزه اجرایی به شیوه عملیاتی کار کند تا بتوان دستاورد آن را در زندگی مردم غیور کشورمان مشاهده کرد.

این فیلمساز ادامه داد: با توجه به توضیح فوق باید دید در حوزه سینما و تلویزیون چه اقدامی در این حوزه (شعار سال) انجام شده است؟ آیا رفتاری که به ویژه از سوی مسئولان سینمایی با فیلمساز متعهد و حزب‌اللهی انجام می‌شود نمودی از اقتصاد مقاومتی است؟ بگذارید بحث را بازتر کنم. وقتی مقام معظم رهبری به روی جمله «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» تاکید دارند منظورشان این است که در هر حوزه از تمام توانایی داخلی برای ارتقای کیفی بهره برده شود. اتفاقی که متاسفانه در سینمای کشورمان رخ نمی‌دهد.

چشم‌پوشی سینما از داشته‌های خود

کارگردان فیلم دفاع مقدسی «گلوگاه شیطان» تاکید کرد: برای گفته‌ خود دلیل نیز دارم؛ ما در سینمای خود نیروی کارآمد و خبره داریم که تنها به دلیل اختلاف نظر سیاسی با مدیران فرصت کار کردن پیدا نمی‌کنند. نکته جالب اینجاست که این افراد هم عمدتاً چهره‌های ارزشی و حزب‌الهی هستند! این رویکرد آیا نوعی چشم‌پوشی از داشته‌های داخلی نیست. به طور مثال شهریار بحرانی، عزیزالله حمیدنژاد، جمال شورجه و... از این دست فیلمسازان هستند که با روی کار آمدن مدیریت جدید در سینما خانه‌نشین شده‌اند.

بهمنی با تاکید بر اینکه اقدام و عمل را در حوزه سینما چگونه عملیاتی کنیم؟ گفت: تصویب طرح‌هایی که سینماگران ارزشی آن را پیشنهاد می‌دهند در حقیقت به عنوان اقدام می‌توان نام برد و حمایت از ساخت هم به نوعی، پرداختن به کلمه اقدام است. مطلبی که می‌خواهم در این بحث حتماً به آن اشاره کنم این است که حمایت از طرح‌های فیلمسازان حزب‌اللهی در حقیقت توجه به سینمای ارزشی و انقلابی است. چون مطمئن باشید طرحی که امثال بحرانی، شورجه و.... پیشنهاد می‌کنند دغدغه انقلاب دارند، نه رضایت جشنواره‌های خارجی.

وی با بیان این‌که در برخی مواقع مدیران ما به عوض حمایت از شعار سال برخلاف آن عمل می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه علاوه بر اینکه مدیران قدمی در جهت حمایت از شعار سال بر نمی‌دارند، برخی مواقع می‌بینیم که خلاف آن عمل می‌کنند. منظور این‌که از فیلمسازانی حمایت می‌کنند که تمام وجودشان از نظام فربه شده و حالا که به جایی رسیده‌اند، از نقاط ضعف و کاستی‌های کشور می‌گویند و تصویری سیاه و ناامید کننده از کشورمان ترسیم می‌کنند؛ در صورتی که اگر کمی انصاف داشتند و ایران را حداقل در میان کشورهای منطقه مقایسه می‌کردند متوجه می‌شدند ما دارای چه عزت و امنیتی هستیم.

این فیلمساز ارزشی در انتهای سخنان خود تصریح کرد: در توضیح فوق به بحث امنیت و عزت اشاره کردم. این موضوع دارای اهمیت بسیار بوده و سینما موظف است به آن بپردازد. یعنی کارهایی در هنر هفتم تولید شود که در آن سربلندی کشور ترسیم شود؛ البته به هیچ وجه منکر کارهای اجتماعی نیستم، چون این تولیدات جزء ملزومات هستند، اما اگر قرار است فیلم‌هایی از سینمای کشورمان در جشنواره‌های خارجی حضور یابند سعی ‌می‌شود آثاری باشد که در آن داشته‌های نظام تبلیغ شود. توجه به این رفتار، خود قدمی مهم در پرداختن به شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» است.

captcha