کد خبر: 3486646
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰
آیت‌الله امامی کاشانی:

موفقیت در اقتصاد مقاومتی، توفیق در فرهنگ و سیاست را به دنبال دارد

گروه سیاسی: خطیب جمعه تهران با اشاره به نامگذاری امسال به «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» گفت: اگر در تحقق این اقتصاد موفق شویم در مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هم موفق خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله محمد امامی کاشانی امروز، 20 فروردین ماه، در خطبه دوم نماز جمعه تهران، ابتدا فرارسیدن فرارسیدن ماه مبارک رجب و ولادت امام محمد باقر(ع)، حضرت امیرالمومنین علی(ع)، امام جواد(ع) و بعثت پیامبر اکرم(ص) را تبریک گفت و در ادامه با گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای، یاد همه شهدی انقلاب از جمله شهدای هسته‌ای، شهید صیاد شیرازی و شهدای مدافع حرم را گرامی داشت.

امامی کاشانی با اشاره به مسئله اقتصاد مقاومتی گفت: رهبر معظم انقلاب امسال را به عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گذاردند و فرمودند این مسئله اولویت اول کشور است. اگر در اقتصاد موفق شویم در مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هم موفق خواهیم شد.

وی افزود: رهبری انقلاب اصرار داشتند که در این زمینه باید وارد عمل شد و در صحبتی که اخیرا با مسئولان کشور داشتند بیان کردند که محور این شعار، دولت است و همه باید به دولت کمک کنند تا کشور در پایان سال به دستاوردهای ملموسی برسد.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه به تعبیر رهبر انقلاب آمریکا نماد بداخلاقی و بدادایی است، گفت: دشمن جستجو می‌کند تا نقطه ضعفی را بیایبد و از طریق آن علیه کشور اقدام کند لذا مسئله اقتصاد مقاومتی بسیار مهم قابل توجه است.

امامی کاشانی در تشریح نگاه فرهنگی اسلام به مسئله اقتصاد گفت: اسلام بیکاری را نمی‌پذیرد و می‌گوید باید کار را ایجاد کرد. در این زمینه روایتی وجود دارد که جوانی که تازه ازدواج کرده بود و مال چندانی نداشت به نزد پیامبر(ص) می‌رود تا از ایشان کمکی بگیرد و پیامبر(ص) به این جوان پاسخ می‌دهد که اگر کسی از ما پولی بخواهد به او می‌دهیم ولی اگر نخواهد خدا او را بی‌نیاز می‌کند. این قضیه سه بار تکرار می‌شود و هر بار پیامبر(ص) این پاسخ را به آن جوان می‌دهد.

وی ادامه داد: این نشان می‌دهد پیامبر(ص) بیکاری و نداشتن شغل را قبول ندارد و براین اساس باید به دنبال شغل رفت. در کشور ما نیز که اکثر جوانان از تحصیلات عالیه برخوردار هستند بدون شک کسب و کارها باید دانش‌بنیان باشد. به عوان نمونه آنگونه که من شنیده‌ام در چین صنایع خرد و کوچک بسیاری وجود دارد که زیر نظر یک بنگاه عظیم است. پس دولت و سایر نهادهای غیر دولتی باید این کار را در حمایت از ایجاد اشتغال انجام دهند تا شغل ایجاد شود.

امامی کاشانی اظهار کرد: ملت ما در هر جا حضور یافته مشکلات را برطرف کرده است. این مسائل نیز نیاز به حضور مردم دارد؛ سرمایه‌داران باید در صحنه حضور یابند و سرمایه‌گذاری کنند و تشکیلاتی هم باید بر کارها نظارت کند.

وی در پایان این خطبه خاطرنشان کرد: همه باید بر محور شخص رهبری که محور فقاهت، عدالت، تقوا، تدبیر و جهان‌بینی، است گردهم بیاییم و بدون توجه به خرده‌حساب‌ها، منفعت ملت را در نظر بگیریم و هرکسی ببیند چه کاری می‌تواند انجام دهد و راه را باز کنیم که این وظیفه و تکلیف ماست.

بنابراین گزارش آیت‌الله امامی کاشانی در خطبه اول نماز جمعه این هفته در ادامه خطبه‌های قبلی به بحث تمدن اسلام پرداخت و گفت: اساس تمدن برپایه اخلاق است و اساس اخلاق هم دین است ولی مسیحیت و غیرمسلمانان می‌گویند دین وافی برای اخلاق نیست زیرا دین کلیسا بود که به علم پشت کرد و دانشمندان با دین کلیسا مخالفت کردند و از همان قرن 16 میلادی به بعد بود که صداها علیه مذهب از غرب بلند شد.

وی افزود: اگر در شرق و کشورهای اسلامی هم این دین‌گریزی در برخی افراد وجود دارد ریشه در دین‌گریزی در غرب دارد. دین اسلام مجموعه‌ای از اعتقادات، اخلاق، احکام و قوانین است. اخلاق موجب پاکیزگی حیات و زندگی انسان‌ها می‌شود. قرآن هم در آیات 15 تا 20 سوره سبا به «بَلْدَةٌ طَيِّبَةٌ» اشاره می‌کند. زیرا قوم سبا وضع خوبی داشتند به نحوی در چپ و راست آنها بهشتی وجود داشت. اما وقتی از خدا بریدند تمام آنچه داشتند توسط یک سیل بنیان‌کن از بین رفت.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: هر انسانی این استعداد را دارد که بهشت‌هایی در چپ و راست خود داشته باشد به شرط آنکه خود را به خداوند پیوند بزند؛ «كُلُوا مِن رِّزْقِ رَبِّكُمْ وَاشْكُرُوا لَهُ بَلْدَةٌ طَيِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفُورٌ». جامعه در صورتی طیب می‌شود که به «َرَبٌّ غَفُورٌ» وابسته باشد.

امامی کاشانی عنوان کرد: انسان اگر به مقام ربوبیت توجه داشت و فهمید که هر چه هست از خداست و این فکر در زندگی او جریان یافت چپ و راست زندگی‌اش بهشت می‌شود.

وی اضافه کرد: در ادامه این آیه خداوند می‌فرماید: «فَأَعْرَضُوا فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ سَيْلَ الْعَرِمِ وَبَدَّلْنَاهُم بِجَنَّتَيْهِمْ جَنَّتَيْنِ ذَوَاتَى أُكُلٍ خَمْطٍ وَأَثْلٍ وَشَيْءٍ مِّن سِدْرٍ قَلِيلٍ» (پس روى گردانيدند و بر آن سيل [سد] عرم را روانه كرديم و دو باغستان آنها را به دو باغ كه ميوه‏‌هاى تلخ و شوره‏‌ گز و نوعى از كنار تنك داشت تبديل كرديم» و سپس خداوند در آیه 20 این سوره بیان می‌فرماید کسانی می‌توانند این حقایق را درک کنند که «صَبَّارٍ شَكُور» (شكيباى سپاسگزار) باشند.

خطیب جمعه تهران در ادامه با اشاره به فرارسیدن ماه رجب گفت: رجب ماه عبادت و توجه به خدا و ماه سازندگی است. «غفور» مکمل «رب» و سازنده «بلده طیبه» است و اگر انسان دچار لغزشی هم شود خداوند به واسطه غفور بودنش دست انسان را می‌گیرد و در مسیر رشد قرار می‌دهد. در ماه رجب رحمت خدا بر آدمی می‌بارد و رجب یعنی ماه تعظیم. حضرت ولی عصر(عج) در این ماه دعاهای بسیاری دارند که برخی از انها دعاهای خود ایشان است و بخشی نیز در مفاتیح آمده است که باید بخوانید.

captcha