به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مرکز کارآفرینی و توانمندسازی بانوان مددجوی بهبود یافته در شمال غرب تهران با هدف توانمندسازی و کارآفرینی و بازگشت این افراد به جامعه، با حضور اعضای مجلس شورای اسلامی شهر تهران، مدیران و اعضای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین مدیران شهرداری تهران راهاندازی شد.
فرزاد هوشیار پارسیان، مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی در حاشیه مراسم افتتاح در جمع خبرنگاران با اشاره به خدماتی که این مرکز برای بانوان مددجوی سطح شهر تهران دارد، گفت: این مرکز ظرفیت پذیرش 100 نفر از بانوانی که سم زدایی و ترک اعتیاد کردهاند را دارد.

وی با بیان اینکه در مرکز بهاران بانوان تلاش میکنیم زمینه بازگشت آنها را به جامعه و خانواده با کارآفرینی و مهارتآموزی و همچنین تکمیل دوران رفتار درمانی فراهم کنیم، گفت: مرکز بهاران بانوان در مرحله اول برای 50 نفر از مددجویان برنامه توانمندسازی را اجرا میکند، این دورهها 6 تا 9 ماهه است و بانوان میتوانند پس از آموزش حرفههای مختلف از نظر تامین مالی به مهارتهای لازم دست پیدا کنند.
هوشیار ادامه داد: خیاطی، تولید و ساخت صنایع دستی، اشیاء زینتی و دیگر کارهای زودبازده از مهارتهایی است که بانوان در این مرکز فرا میگیرندپ س از این آموزشها با نظارت سازمان فنی و حرفهای به بانوان مددجو مدرک معتبر فنی و حرفهای داده خواهد شد. تاکنون 27 نفر از بانوان در این مرکز مستقر شدهاند.

مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی با اشاره به اینکه بهزودی دومین مرکز توانمندسازی بانوان در منطقه 22 تهران راهاندازی میشود، گفت: با این تعداد امیدواریم ظرفیت پذیرش بانوان مددجوی شهر تهرانی را تا پایان سال به 300 نفر افزایش دهیم.
گفتنی است قبل از افتتاح این مرکز بازدیدکنندگان در کمپ بهاران منطقه 12 و همچنین مدرسه صبح رویش ویژه کودکان کار حضور پیداکردند و با مشکلات و دغدغه این افراد و همچنین آموزشهایی که در این مراکز به آنها داده میشود آشنا شدند.
در بازدید از مراکز بهاران و مدرسه صبح رویش منطقه هرندی سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور پیدا کرد و با روند فعالیت این مراکز و همچنین دغدغهها و مشکلات مددجویان آشنا شد. وی در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات شهرداری تهران گفت: اقدامات شهرداری تهران با وجود اینکه وظیه اصلی این نهاد نیست قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در خصوص ساماندهی معتادین هم گفت: طرح بیمه معتادین تصویب شده و به زودی قابل اجرا خواهد بود. البته امیدواریم با همکاری مردم و خیرین بتوانیم خدمات مناسبی را به آسیبدیدگان اجتماعی انجام دهیم.
جای تاسف و ناراحتی دارد که چهره شهر اینگونه است
هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چهره شهر به دلیل وجود معتادان متجاهر شایسته است یا خیر؟ گفت: جای تاسف و ناراحتی دارد که چهره شهر اینگونه است. مسئولان در گذشته و طی 30 سال پس از انقلاب باید به این سوال پاسخ دهند که چرا چهره شهر به این شکل در آمده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه من به وظایف خود در این حوزه عمل میکنم ادامه داد: ستاد مبارزه با موادمخدر سالهاست که فعال است، و باید به این سوال پاسخ دهد که چرا با وجود گذشت زمان تعداد معتادان آنگونه که باید کاهش نداشته است.
اهمیت جلب مشارکتهای مردمی برای مشکلات اجتماعی
وی ادامه داد: باید به دنبال علتها و ریشهها برویم تا بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم. قطعا باید از کمک مردم، خیرین و سازمانهای مردم نهاد در حل این مشکل استفاده کنیم. جلب مشارکتهای مردمی برای مشکلات اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. دولت نیز فضای لازم را برای تحقق این مهم ایجاد کرده است
در ادامه بازدید حجتالاسلام والمسلمین میثم امرودی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به توجه ویژه شهرداری تهران به موضوع آسیبهای اجتماعی زنان عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که همواره در حوزه زنان کارتن خواب مطرح بود مشکل فقدان مددسرا بود. بر این اساس، با همکاری خیرین و اقدامات شهرداری تهران برای اولین بار مددسرای ویژه بانوان با ظرفیت ۱۰۰ نفر در شمال غرب تهران راه اندازی شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: امیدواریم روندی که آغاز شده به خوبی ادامه پیدا کند. در کنار این اقدامات امیدواریم با همکاری تمامی سازمانهای مسئول مشکلاتی همچون بیکاری، قاچاق و... که در حوزه مسئولیت شهرداری نیست به درستی مدیریت شود تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در پایتخت باشیم.