کد خبر: 3487215
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰

اعلام مصوبات چهارمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مصوبات چهارمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهارمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در دوره جدید که روز گذشته، 21 فروردین‌ماه در محل اتحادیه تشکیل شد همراه با مصوباتی بود.
در ابتدای جلسه حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، گزارشی از جلسه کارگروه ویژه بررسی طرح‌های استانی که در اسفندماه 94 تشکیل شده بود، ارائه کرد و گفت: 10 شاخص به‌عنوان شاخص‌های اصلی در حوزه طرح‌های استانی مدنظر قرار گرفته است که این شاخص‌ها به استان‌ها ابلاغ می‌شود.
وی ادامه داد: در این جلسات مقرر شد که طرح‌های مورد تأیید کمیته طرح و برنامه در صورت عدم اعتبار و امکان حمایت در برنامه‌های اولویت‌دار سال 95 قرار گیرند و جهت تصمیم نهایی به هیئت مدیره ارائه شود که البته برخی از طرح‌ها مشروط به مواردیست که باید اصلاح شود و در این صورت مورد تأیید قرار گیرد.
در ادامه حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به بررسی طرح‌های سال 95، گفت: این طرح‌ها در چندین جلسه در کمیته‌ها یطرح و برنامه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت طرح‌هایی با نام طرح‌های اولویت‌دار برای سال 95 ارائه شده است که پس از تأیید اعضای هیئت کمیته، قابل اجرا است.
وی با اشاره به نشست حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بهمن‌ماه 94، افزود: در این نشست راهبردهایی ارائه شد که دغدغه او بود که طی جلسات شورای توسعه این راهبردها مورد تأیید قرار گرفت و در اتحادیه هم سخنان او را به‌عنوان راهبرد مدنظر قرار دادیم.
کوششی بیان کرد: اولویت‌هایی در اجرای طرح‌ها داریم که از جمله تأکیداتی که صورت می‌گیرد، وظایفش برعهده اتحادیه است و راهبردهایی که از سوی دستگاه‌های بالادستی ارائه می‌شود و حمایتی که نیاز به تأمین منابع مالی دارد. لذا باید موضوعات، قابلیت اجرا برای مؤسسات داشته باشد و ظرفیت انسانی درنظر گرفته شود که با توجه به این موارد، طرح‌ها توسط کمیته طرح و برنامه مورد بررسی قرار گرفته است و قطعاً طرح‌هایی نیز به آنها اضافه می‌شود.
وی با ارائه گزارشی از اتحادیه مدغم، تصریح کرد: جلسات هیئت رسیدگی نیز به‌صورت منظم برگزار می‌شود و تاکنون صدور مجوزها و آمایش سرزمین شعب و مؤسسات و نمایندگی آنها و آئین‌نامه صدور مجوز در این هیئت، مورود بررسی قرار گرفت.
در ادامه مرتضی طلایی با تأکید بر اینکه کل برنامه‌های سال 95 باید جمع‌بندی شود، ادامه داد: برنامه‌هایی که طی سال گذشته در حال انجام بوده، ادامه پیدا می‌کند اما این برنامه‌های جدید باید مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور اضافه کرد: برنامه‌ها باید در سرفصل‌هایی مانند آموزشی، تبلیغی، ترویجی، حمایتی، اطلاع‌رسانی و ارتباطات، پژوهشی و مطالعاتی مورد توجه قرار گیرد. باید بررسی کرد که در موضوع اقتصاد مقاومتی، قرآن چه برنامه‌هایی دارد و چگونه می‌توان این فرهنگ را میان مردم ترویج کرد که سرفصل برنامه‌های جاری در اتحادیه قرار گیرد و پس از ارائه پیشنهادات اعضا، طرح‌ها مورد تأیید و یا رد قرار می‌گیرد.
طلایی با تأکید بر اینکه برای اتحادیه باید چشم‌اندازی برنامه‌های طولانی داشته‌ باشیم، بیان کرد: باید افق دیدمان، وسیع‌تر باشد و سند چشم‌انداز منشور فعالیت‌های قرآنی اتحادیه طراحی شود که برای دریافت موضوعات شاخص با دانشگاه‌ها و مراکز قرآن‌‌پژوهشی ارتباط وسیع‌تری برقرار کنیم.
وی با اشاره به اینکه از فرمایشات رهبری می‌توان استنباط کرد که چشم امید او به نهادهای مردمی است، اظهار کرد: باید آن را به‌عنوان اصل بپذیریم و برای اینکه اهداف مورد نظر قرآن، محقق شود اول باید مخاطب آماده پذیرش شود و نباید با حجم برنامه‌ها روبرو شود. حتی اگر یک برنامه دنبال شود و تمام انرژی را معطوف آن کنیم و آن را به نتیجه برسانیم، اثر بهتری دارد.
طی این جلسه گروه سه نفره متشکل از مهدی نادی، حسین خاکسارهرندی و محمدرضا پوینده در رابطه با هدف‌گذاری سالانه برای طرح‌ها و برنامه‌ها و تدوین سند چشم‌انداز معین شدند. سپس مهدی نادی گفت: این سند چشم‌انداز در گذشته آماده شده است و چهار سند راهبردی در سازمان تبلیغات موجود است که به مدت یکساله توسط چندین کارشناس مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این طرح‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد و بومی‌سازی شود و طی مدت کوتاه ارائه شود اما اولویت‌دارترین طرح، سطح‌بندی مؤسسات است که مسبوق به سابقه است و باید مجددا مؤسسات سطح‌بندی شوند و تخصصی کردن مؤسسات مد نظر قرار گیرد.
نادی با اشاره به راه‌اندازی سامانه ارتباطی، اظهار کرد: سامانه اطلس قرآنی باید به‌روز‌رسانی شود به گونه‌ای که هر فردی در هر شهری موقعیت جغرافیایی‌اش را به سیستم می‌دهد بتواند نزدیک‌ترین مؤسسه را با تخصصش پیدا کند و توانمندسازی مؤسسات باید مدنظر قرار گیرد.
سپس صفا رنجبر، منشی هیئت مدیره گفت: برای تدوین برنامه در هر مجموعه، قاعده برنامه‌نویسی است که براساس آن شاخص‌هایی مدنظر قرار می‌گیرد و نقشه راه مشخص می‌شود که به‌عنوان هدف اصلی و براساس آن کمیسون‌های تشکیل می‌‌شود و به بررسی موضوعات به صورت تخصصی، پرداخته می‌شود و برنامه‌ها در کمیسون‌ها بحث می‌شود و در هیئت مدیره تأیید و رد می‌شود. لذا برپایی برنامه‌های موجود ادامه پیدا کند و برنامه‌های سال 95 در قالب کتابچه تهیه می‌شود و درخدمت اعضا قرار می‌گیرد.
همچنین ارائه تقویم جلسات هیئت مدیره و کمیته طرح و برنامه و کارگروه‌ها از دیگر موارد مطروحه در این جلسه بود که طی آن تقویم جلسات در هر روز مشخص شد که مورد تأیید اعضای هیئت مدیره قرار گرفت.
captcha