کد خبر: 3487828
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸
میرکریمی عنوان کرد:

نمایشگاه کتاب؛ آزمون شهر آفتاب

گروه ادب: مدیر چاپ و انتشارات بین‌الملل از ارائه 75 اثر با موضوع دین در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد و گفت: بهتر بود به جای سوژه قرار دادن نمایشگاه کتاب برای آزمون برگزاری یک رویداد در شهر آفتاب، نمایشگاه دیگری در آنجا برپا می‌شد.

سیدحسن میرکریمی، مدیر چاپ و انتشارات بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تعداد آثار ارائه شده در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این دوره از نمایشگاه بیش از 75 عنوان کتاب ارائه می‌شود که از این تعداد 30 عنوان چاپ اول بوده و برای نخستین بار در این نمایشگاه عرضه می‌شود.
وی با اشاره به کتاب‌های جدید سال گذشته که تاکنون در نمایشگاه کتاب تهران عرضه نشده‌اند، افزود: کتاب «تسبیح گریه» یکی از آثار مهم سال گذشته است و در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود. این اثر گزینش اشعار و مراثی مربوط به حضرت زهرا(س) است و مصطفی فاطمیان اشعاری را که جنبه خرافی نداشت، محتوای آنها مناسب بود و وضعیت قابل قبولی داشت، در این کتاب گنجانده است. 
میرکریمی ادامه داد: کتاب دیگری که تاکنون عرضه نشده «تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة» است که ترجمه و تحقیق سیدمحمد رضوی بوده و اصل کتاب نوشته سیدشرف‌الدین نجفی است و به آیاتی پرداخته شده که درباره فضائل تشیع است و مخاطب آن خواص هستند.
وی در ادامه گفت: «نقش امرای هستی» کتاب دیگری است که سیدجمال‌الدین موسوی آن را به نگارش درآورده و درباره اهل بیت(ع) بوده و به نقش خلفا نیز پرداخته است و با نگاه تاریخی و درون‌مایه‌های شیعی به این موضوع نگاه شده. 
میرکریمی عنوان کرد: کتاب‌هایی مانند «کیسانیه؛ حقیقت یا افسانه» اثر سیدابراهیم سیدعلوی، «تربیت در صحیفه سجادیه» نوشته فاطمه ایرانمنش و «تحریف‌شناسی عاشورا و قیام امام حسین(ع)» اثر محمد صحتی سردرودی از آثار شاخصی است که در سال گذشته چاپ شده و امسال در نمایشگاه کتاب تهران ارائه می‌شود.
وی با اشاره به عناوین جدیدی که در سال جاری به چاپ نخست رسیده است، بیان کرد: «علوم قرآن، شناخت مکی و مدنی» نوشته ابراهیم اقبال و سمیه کشاورز، «راهکارهای علمی و عملی حضور قلب در نماز»، «مسئله شرع از دیدگاه مولوی» نوشته کاظم بازافکن و «قصه‌های قرآن» نوشته محمدرضا اکبری از عناوین جدیدی هستند که امسال روانه بازار نشر شده‌اند و کتاب‌های «بانگ بیداری» محمود حکیمی، مجموعه اشعار آئینی «ریّان» و «شکوه و زیبایی در چهره مردان» نیز جدیدترین آثاری هستند که طی هفته گذشته منتشر شده‌اند. 
وی در ادامه درباره وضعیت نشر در سال گذشته گفت: سال گذشته برای انتشارات بین‌الملل سال خوبی نبود، اما با توجه به اینکه حوزه پخش وسیعی داریم، توانستیم بخشی از فعالیت‌های خود را انجام دهیم، اما به هر صورت در حوزه فروش و اقتصاد به دلیل عدم حمایت‌های وزارت ارشاد و سایر نهادها مانند نهاد کتابخانه‌ها لطمه‌هایی به این نشر وارد شد و هیچ گونه حمایتی صورت نگرفت. حتی کمک وزارتخانه‌های مختلف در قالب ارائه یارانه‌ به کارکنان آنها و برپایی نمایشگاه با مشارکت انتشارات بین‌الملل نیز در سال گذشته قطع شد.
وی درباره تغییر مکان نمایشگاه کتاب و حضور مخاطبان عنوان کرد: به این موضوع باید توجه شود که نمایشگاه با تغییر مکان در مرکز شهر قرار نگرفته است و سابقه قبلی هم ندارد که این موضوع را ارزیابی کنیم که در نمایشگاه قبلی در شهر آفتاب چه اتفاقی افتاده است. براساس گفته‌های مسئولان، جمع سه سالن مسقف این نمایشگاه از مجموع فضای شبستان کوچکتر است و باقی غرفه‌ها در چادر هستند. بر این اساس باید منتظر ماند و دید که با تغییر وضعیت جوی چه اتفاقی برای ناشران می‌افتد.
میرکریمی ادامه داد: بُعد مسافت موضوع دیگری است که هر چند هم امکانات و تسهیلاتی برای آن در نظر گرفته شود، باز هم مشکلاتی را پدید می‌آورد و این واقعیت وجود دارد و ممکن است نمایشگاه را تحت تأثیر قرار دهد و از سوی دیگر تا این لحظه تخفیف یا حمایتی برای ناشران مطرح نشده و حرف‌های مسئولان در حد شعار است، اما امیدوارم این رویداد خوب برگزار شود.
وی تصریح کرد: انتظار داشتم امسال این نمایشگاه در فضایی مانند مصلی برگزار شود و شهر آفتاب زیر بار برپایی این نمایشگاه‌ نرود و پس از برپایی دیگر نمایشگاه‌ها، نوبت به برپایی و انتقال نمایشگاه کتاب در آنجا برسد، نه اینکه نمایشگاه کتاب سوژه‌ای برای آزمون و خطای شهر آفتاب باشد.
مدیر انتشارات بین‌الملل یادآور شد: امیدوارم سال جاری، سال شکوفایی اقتصادی برای ناشران، به ویژه ناشران قرآنی و دینی باشد و با اقدام و عمل ناشران به موفقیت‌هایی در حوزه کتاب دست یابیم.
captcha