مهدی امینفروغی، عضو هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به اینکه نگاه و رویکرد علمی این مرکز در بین شاعران و ذاکران اهل بیت(ع) تا چه حد توانسته است جریانساز باشد، گفت: شاعران، ذاکران و پژوهشگران در سالهای اخیر این نکته مهم را دریافتهاند که آثار آنها توسط مخاطبان نقد میشود و همین نکته سبب شده است که آنها کارشان را دقیقتر انجام دهند.
وی با اشاره به ارتقای سطح علمی جوانان به ویژه در رابطه با موضوعات عاشورایی افزود: در عصر رسانه به سر میبریم و وسایل ارتباط جمعی به حدی گسترده است که اگر یک ذاکر و شاعر در هیئتی برنامهای اجرا کند و شعری را بخواند، کاری که انجام داده است از طریق همین وسایل در داخل و خارج از کشور منعکس میشود. این امر سبب شده است که فرد متوجه اثری که خلق میکند باشد تا رویکردی را اتخاذ نکند که زیر سؤال برود.
امینفروغی در ادامه عنوان کرد: در این دوران همه مردم با تلفن همراه خود آنچه را که رخ میدهد ضبط میکنند و میتوان گفت که هر یک از آنها خبرنگار هستند؛ از این رو شاعران، مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) مراقب هستند که هر شعری را نخوانند و هر حرفی را نزنند. این رویکرد به آن معنی است که رسانه به سمت و سویی سوق پیدا کرده که زمینه نقد آثار فراهم شده است.
این نویسنده تصریح کرد: در سالهای گذشته نقد آثار عاشورایی را مورد توجه نبوده است و این رویکرد از سال گذشته در جلسات نقد کتابهای عاشورایی در بنیاد دعبل آغاز شده که اقدام خوبی است. بر این اساس رفته رفته زمینهای فراهم شده است که گویندگان، ذاکران و پژوهشگران، خود را بیشتر به رفع عیوب و نواقص آثارشان ملتزم میکنند و روند کار این موضوع را نشان میدهد که آثار به تدریج بار علمی بیشتری پیدا میکنند.
وی در ادامه به کمبود آثار عاشورایی در برخی از حوزهها اشاره و عنوان کرد: طی سالهای اخیر در برخی حوزهها نظیر عکاسی شاهد آثار عاشورایی هستیم و کتابها نیز در این حوزه رو به فزونی رفتهاند. از طرفی برخی حوزهها به دلایل شرایط اجتماعی و فرهنگی فربه و برخی نیز نحیفتر میشوند.
امینفروغی یادآور شد: با مورد توجه قرار گرفتن رویکرد نقد آثار، پدیدآورندگان سعی میکنند در حوزههای گوناگون آثار بهتری خلق کنند.