کد خبر: 3488019
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
در نشست خبری همایش هنر و تبلیغ عنوان شد:

همایش «هنر و تبلیغ» مهرماه برگزار می‌شود/ اعوجاج در طراحی کتب دینی

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به برگزاری همایش ملی «هنر و تبلیغ» در مهرماه، در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی وضعیت طراحی و چاپ قرآن و ادعیه، بیان کرد: این همایش با این هدف برگزار می‌شود تا برآورد دقیق‌تری در این زمینه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمد حسنی، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی امروز 24 فروردین ماه در نشستی خبری با خبرنگاران به برگزاری همایش ملی هنر و تبلیغ با محوریت کتاب‌آرایی دینی در فرهنگ و تمدن اسلامی گفت: همان‌طور که معماری اسلامی در گذشته از ظرافت‌های فرهنگی ویژه‌ای برخوردار بوده است کتب دینی نیز اعم از صفحه، جلد، خط و خوشنویسی و نوع قلم و ... با ظرافت و دقت خاصی طراحی و چاپ می‌شد.

وی ادامه داد: متاسفانه اعوجاجاتی که هم اکنون دامنگیر معماری اسلامی شده دامنگیر کتب دینی نیز هست و ملاحظات لازم در ریخت، جلد، گرافیک و نوشتار و ... حتی اقتصاد فرهنگ مراعات نمی‌شود و شاهد کم‌کاری هستیم.

حسنی ادامه داد: ما نباید در تبلیغ و هنر و مقوله کتاب براساس آنچه مد می‌شود حرکت کنیم بلکه باید ببینیم چه چیزی متناسب با شان و اقتضائات یک اثر و مخاطبان و تاثیرگذاری آن است.

ارایه تعریف از کتب دینی

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سؤال که تعریف کتب دینی چیست بیان کرد: گاهی کتب دینی در کتبی مانند قرآن، ادعیه و کتب با موضوعات دینی خلاصه می‌شود اما تعریف ما این است که کتب دینی از قرآن و ادعیه تا رمان با دغدغه دینی را شامل می‌شود حتی می توان یک کتابی را درباره طب که عنوان طب اسلامی هم ندارد ولی ناظر به مباحث دینی است به عنوان اثر دینی تلقی کنیم.

وی افزود: براین اساس، قرآن؛ نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و ...؛ تراث اسلامی مانند تفسیر؛ آثار علمای اسلامی؛ کتب با موضوعات دینی و آثار با دغدغه دینی جزء شش طبقه کتب دینی هستند.

حسنی با اشاره به زمان‌بندی همایش عنوان کرد: زمان ارسال آثار به این همایش 31 تیر ماه است و آثار تا 31 مردادماه داوری خواهند شد.

اختتامیه

وی گفت: زمان برگزاری این همایش نیز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 7 و 8 مهرماه است و مراسم اختتامیه نیز روز 8 مهرماه به همراه تجلیل از برگزیدگان انجام می‌شود.

در ادامه این نشست مسعود نجابتی، دبیر علمی این همایش در سخنانی با بیان اینکه در مقوله طراحی آثار دینی اگرچه کارهای پراکنده‌ای صورت گرفته است گفت: ولی کار چندانی نشده و به صورت پراکنده نمایشگاه هایی در حاشیه نمایشگاه کتاب برگزار شده است و برگزاری این همایش طلیعه مهمی در این راستا است.

وی از بررسی وضعیت طراحی و چاپ قرآن، ادعیه و سایر کتب دینی در این همایش خبر داد و اظهار کرد: این کتب از جهت تصویرسازی، جلد، خوشنویسی و ... بررسی می‌شود.

نجابت گفت: برپایی نمایشگاهی از آثار دینی قدما و علمای قدیم و معاصر همچنین کشورهای اسلامی و نمایشگاه آثار دینی ادیان مختلف با همکاری سفارتخانه‌های ایران در کشورهای دیگر از جمله برنامه های جنبی این همایش است.

پاسخ به سؤال ایکنا

وی در پاسخ به این سؤال ایکنا که درباره وضعیت طراحی و چاپ قرآن و ادعیه به صورت مشخص کار میدانی و یا تحقیقاتی از سوی شما صورت گرفته است؟ بیان کرد: همایش مذکور با همین هدف برگزار می‌شود تا برآورد دقیق‌تری در این زمینه داشته باشیم البته اطلاعات جسته و گریخته ما از وضعیت این آثار در قم، تهران و مشهد نشان می‌دهد که همان طور که اتفاقات مثبت و خوبی رخ داده شاهد اتفاقات ناگوار نیز هستیم.


captcha