
مهدی قرهشیخلو، دبیر هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره فعالیت دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی و زمان صدور مجوز فعالیت موسسات قرآنی، گفت: بنای ما بر این بود که صدور مجوز موسسات قرآنی از نیمه فروردینماه آغاز شود، اما آمادهسازی آییننامهها کار ما را به تأخیر انداخته است.
وی افزود: تاکنون 27 جلسه برگزار شده است و بخش عمدهای از آییننامههای مربوطه نیز آماده شده است، اما دو یا سه آییننامه دیگر نیاز داریم تا بتوانیم کار را شروع کنیم و اگر چند آییننامه باقیمانده به زودی تدوین و ابلاغ شود بحث صدور مجوز برای موسسات قرآنی نیز آغاز خواهد شد.
قرهشیخلو ادامه داد: به عنوان مثال یکی از آییننامههایی که نیاز داریم بحث آمایش سرزمینی است؛ به این معنی که اگر در حال حاضر بخواهیم مجوز به موسسات قرآنی بدهیم این مجوزها باید بر چه معیار و مبنایی باشد و اگر معیاری نداشته باشیم، نمیتوانیم مجوز بدهیم؛ چرا که در این صورت ممکن است در یک منطقهای از کشور با تراکم موسسات قرآنی روبهرو شویم و تعداد موسسات بیش از نیاز باشد، اما در یک منطقه و استان دیگر ممکن است به دلایلی، موسسهای وجود نداشته باشد.
وی یادآور شد: نکته دیگر بحث سامانه ثبت نام از موسسات قرآنی است که پیش از این سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد به صورت مجزا سامانهای داشتهاند، اما در شرایط جدید باید این سامانهها تبدیل به یک سامانه شود و با توجه به ظرفیت دو سامانه قبلی و تغییراتی که در آییننامههای جدید باید به وجود آید باید سامانه جدید را آماده کنیم.
دبیر هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی با بیان اینکه هماکنون تیمی در حال آمادهسازی سامانه صدور مجوز موسسات قرآنی هستند، عنوان کرد: بنای ما این است که با تکمیل آییننامههای مورد نیاز، تا 40 روز آینده مشکلات را برطرف کنیم و سامانه نیز آماده شود تا متقاضیانی که پشت در ماندهاند، ثبت نام کنند و مجوز فعالیت خود را دریافت کنند.
وی ادامه داد: در فاز دوم نیز به تغییراتی ایجاد شده در موسسات قرآنی میپردازیم؛ برخی از موسسات تغییراتی در هیئت مدیره دارند و یا دوره آنها تمام شده است که این موسسات در فاز دوم مورد توجه قرار میگیرند و در فاز سوم فعالیت خود نیز موسساتی که در گذشته مجوز گرفتهاند، باید اقدام به دریافت مجوز با شرایط جدید کنند که البته این پروسه نیاز فوری ما نیست و در فاز سوم مورد توجه خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین مسئله، آمادهسازی سامانه است که اگر این سامانه آماده شود و آییننامههای مورد نظر نیز تدوین و ابلاغ شود تا 40 روز آینده صدور مجوزهای جدید آغاز میشود.
قرهشیخلو در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: یکی دیگر از آییننامههایی که هنوز کار تدوین آن آغاز نشده است، آییننامه حمایت از موسسات قرآنی است و در این آییننامه باید مشخص شود مکانیزم حمایتها چطور خواهد بود تا از دوگانگی گذشته در حمایتها جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه، نباید اینطور باشد که یک موسسه از هر نظر مورد حمایت قرار گیرد و یک موسسه دیگر از هیچ حمایتی برخوردار نشود، افزود: این اشکالات را در گذشته داشتیم که در دوره جدید نباید وجود داشته باشند و اگر قرار است دبیرخانه حمایتی از موسسات داشته باشد این حمایتها باید مساوی و با سیاستگذاری متمرکز صورت گیرد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان ابراز امیدواری کرد تا شش ماه آینده تمام آییننامههای مورد نیاز تدوین و ابلاغ شود تا همه موسسات قرآنی اطلاعات مورد نظر در خصوص ضوابط و مقررات را بدانند و براساس آن ضوابط، مطالبه حق خود را داشته باشند.