کد خبر: 3488260
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
الوندی تاکید کرد:

موسیقی؛ تأثیرگذارترین هنر در انقلاب اسلامی

گروه هنر: معاون فرهنگي و مسئول واحد موسيقي حوزه هنري ايلام از برگزاری نشست موسيقي انقلاب در سالن اندیشه خبر داد و گفت: موسیقی، تاثیرگذار ترین هنر در انقلاب اسلامی است.

فريد الوندي، معاون فرهنگی و مسئول واحد موسیقی حوزه هنری استان ایلام، امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از ایلام، اظهار کرد: در سطح استان به موسيقي توجه خاصي نمی‌شود و از طرفي تمركز واحد موسيقي در سال‌های گذشته بر بحث آموزش بوده، قطعاً برنامه‌های امسال با رويكرد و نگاه جديدي خواهد بود و به دنبال جريان سازي در اين زمينه هستيم.

وي با بیان اینکه مؤثرترین هنر در جریان‌های سال 57 موسيقي است، تصریح کرد: تحت تأثیر قرار دادن موسیقی‌هایی كه در اين برهه ساخته شد و به‌طورکلی شاخصه‌های مهم موسيقي انقلاب، محورهاي مهم اين نشست خواهد بود.

این مدرس موسیقی گفت: ملودی‌ها و اشعاري كه در آن دوره ساخته و انتخاب شد، در توليد آثار ماندگار و حماسي مؤثر بودند، به همين خاطر اغلب ترانه‌ها و تصنیف‌های اين دوره هر بار كه شنيده می‌شود تازگي خاصي دارد.

اين كارشناس موسيقي تصریح کرد: به‌طور قطع هر موسيقي مؤلفه‌های خاص خود را دارد، ازاین‌رو شور و حماسه اصلی‌ترین شاخصه‌ی موسيقي انقلاب است. حتي به ياد دارم كه يكي از سؤال‌های كنكور رشته موسيقي اين بود كه تأثیرگذارترین هنر در جريان انقلاب اسلامي چيست؟ و پاسخ آن موسيقي بود. موسيقي زبان احساس است و اين قدرت را دارد كه با همه جهان حرف بزند و حس خود را انتقال دهد، بنابراين می‌توان گفت برخي از موسیقی‌ها و تصنیف‌های انقلاب چنين ویژگی‌هایی دارند.

الوندي در پاسخ به اين سؤال كه دليل ماندگاري و تازگي موسيقي انقلاب چيست؟ اظهار كرد: هرچقدر كه از توليد يك اثر فاصله می‌گیریم و زمان می‌گذرد، می‌توان به خوبي آن اثر را تحليل و بررسي كرد. در زمان اكنون، موسيقي انقلاب مؤلفه‌های خود را به ما نشان می‌دهد و هر چه به سمت آينده حركت می‌کنیم، تاريخ موسيقي انقلاب پر بحث و جذاب‌تر می‌شود و در مقطعي كه اين آثار توليد شد، نمی‌شد مباحثي همچون مؤلفه و شاخص را مطرح كرد. ازاین‌رو توليدات سال‌های ابتدايي انقلاب در يك مجموعه تحت عنوان موسيقي انقلاب قرار می‌گیرند و بعدها تبديل به الگوهاي مهمي براي ساخت آثاري از اين دست شدند.

وي اضافه كرد: اين الگوها و شاخصه‌ها بعدها در موسيقي دفاع مقدس خود را نشان داد و حتي بر موسيقي آييني و مذهبي ما تأثیر به سزايي گذاشت. هرچند در ادامه موسيقي هدف‌دار و ملي ما به‌نوعی دچار تغييراتي شد و از سويي موسيقي غرب در متن قرار گرفت و نتوانستيم شاخصه‌های موسيقي آييني را از انزوا و حاشيه بيرون بكشيم. هرچند موسيقي غربي و نوگرا نيز جايگاه خود را دارد و نمی‌توان به‌طور كامل آن را در تقابل با موسيقي آييني دانست. حتي می‌توان از سازهاي غربي و فواصل اين دست آثار، براي توليدات ملي و مذهبي بهره برد، در حقيقت تقابل اين دو نوع موسيقي بيشتر در محتوا و تفكر است نه در تكنيك و مباحث فني يك اثر.

مسئول واحد موسيقي حوزه هنري ايلام با اشاره به اينكه موسيقي عاشورايي نيز می‌تواند در جريان موسيقي انقلاب تعريف شود، گفت: متأسفانه موسيقي عاشورايي به خوبي تحليل نشده است، حتي نوحه‌هایی كه خوانده می‌شود قابل‌بحث و بررسي در موسيقي است، چون بخش قابل‌توجهی از اين نوحه‌ها داراي سبك، ريتم و ملودي خاص هستند.

وي ادامه داد: موسيقي انقلاب اكنون دست‌خوش تحولات و تغييراتي شده است، به همين دليل بهترين راه‌حل براي توليد يك اثر خوب و ماندگار رجوع به شاخصه‌ها و مؤلفه‌های موسيقي انقلاب است.

captcha