کد خبر: 3488293
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی کرد؛

مهم‌ترین الزامات و بایسته‌های اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه

گروه اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی مهم‌ترین الزامات و بایسته‌های اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه را تشریح کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به مهم‌ترین الزامات و بایسته‌های اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه پرداخته است.
در مقدمه این گزارش آمده است: برنامه‌های پنج‌ساله به دلیل ماهیت زمانی میان‌مدت، می‌توانند محمل مناسبی برای اصلاح ساختارها و رفع مشکلات بنیادین کشور باشند. در برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت نظیر بودجه سالیانه کشور و دستگاه‌های اجرایی، دیدگاه غالب این است که مجالی برای اجرای تصمیمات بنیادین وجود ندارد و این برنامه‌ها در عمل به سندی برای دخل و خرج دولت تبدیل می‌شوند.
حال که تدوین و تصویب برنامه پنج‌ساله ششم توسعه را در پیش رو داریم، شایسته است که بر مبنای اولویت‌بندی کارشناسانه، اصلاحات ساختاری و بنیادین را که عمدتاً زمان‌بر نیز هستند، در این برنامه بگنجانیم.
یکی از اصلاحات ساختاری ضروری برای ایران، مقاوم‌سازی اقتصاد است که خلأ این مهم در اقتصاد کشور، به تبع تحریم‌های اقتصادی بیشتر ظهور و بروز پیدا کرد. نباید فراموش کنیم که مقاوم‌سازی به شرایط تحریم منحصر نمی‌شود؛ در این باب می‌توان به توصیه‌های نهادهای بین‌المللی به کشورها و اقتصادهای پیشرو نسبت به اجرای برنامه‌های مقاوم‌سازی اقتصادی و مالی اشاره کرد.
از طرف دیگر مقام معظم رهبری در بیانات متعدد نسبت به ملاحظه و درج الزامات اقتصاد مقاومتی در برنامه پنج‌ساله و بودجه سالیانه تاکید کرده‌اند. با توجه به این تأکیدات و همچنین مشاهده تجربیات غنی مقاوم‌سازی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به عنوان عنصر اجتناب‌ناپذیر توسعه اقتصادی، به نظر می‌آید که می‌بایست «ضابطه مقاوم‌سازی و الزامات آن» فصل‌الخطاب جهت‌گیری‌های برنامه میان‌مدت قرار گیرد.
ادامه گزارش را از اینجا دریافت کنید.
captcha