کد خبر: 3488687
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴
اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل/ عضو کمیسیون تلفیق پاسخ می‌دهد:

آیا اقتصاد مقاومتی صرفا به دلیل تحریم مطرح شده؟

گروه اقتصاد: شریعتی اظهار کرد: نباید اعلام کنیم اقتصاد مقاومتی صرفا به دلیل تحریم‌ها مطرح شده است؛ نکته دیگر اینکه قرآن و اسلام همواره در دنیا حرف برای گفتن داشته و معتقدیم که اسلام دین زندگی بهتر است، بنابراین می‌توانیم اقتصاد مقاومتی را جهانی کرده و از آن استفاده جهانی هم داشته باشیم.

محمدباقر شریعتی، عضو کمیسیون کشاورزی و عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نامگذاری سال 1395 با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: فکر و ایده اقتصاد مقاومتی در اصل نشئت گرفته از قرآن و اصول تاریخ اسلام است و اقتصاد مقاومتی تا قبل از مطرح شدن توسط مقام معظم رهبری، به دلایلی مطرح نبود؛ چراکه متأسفانه به دلیل اینکه از فرهنگ قرآنی در عمل استفاده نمی‌کنیم، گمان می‌کردیم اقتصاد صرفا مربوط به جهان امروز و رشته‌های دانشگاهی و علمی مطرح در دنیا همانند اقتصاد خُرد و کلان است در حالی‌که در فرهنگ اسلامی، اقتصاد به شکل‌های گوناگون همواره مطرح بوده و مسلمانان توانسته‌اند براساس همین فرهنگ قرآنی زندگی خود را اداره کنند.

لزوم جهانی کردن اقتصاد مقاومتی

وی ادامه داد: متأسفانه دوری از اصول قرآنی و اسلامی باعث شده به اقتصاد صرفا نظری وابسته به جهان تمایل پیدا کنیم و اگر رهبر انقلاب، اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند این امر برگرفته از فرهنگ قرآنی است اما تاکنون نتوانسته‌ایم این اصول را در زندگی خود پیاده کنیم و اکنون که ایشان این موضوع را به عنوان یک موضوع مهم برای جهان اسلام طرح کرده‌اند باید دست در دست هم دهیم تا اقتصاد مقاومتی را به عنوان اصلی بنیادی از فرهنگ اسلام تعریف کنیم.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که نباید اعلام کنیم اقتصاد مقاومتی به دلیل تحریم مطرح شده است و نکته دیگر اینکه قرآن و اسلام همواره در دنیا حرف برای گفتن داشته و معتقدیم که اسلام دین زندگی بهتر است؛ بنابراین می‌توانیم اقتصاد مقاومتی را جهانی کرده و از آن استفاده جهانی هم داشته باشیم.

اهمیت آموزش نیروی انسانی در کشاورزی

شریعتی تأکید کرد: در دوران جنگ تحمیلی در کنار اقتصاد موجود، وضعیتی را ایجاد کردیم که بخشی از اقتصاد مقاومتی بود. اقتصاد مقاومتی یعنی باید تولید را افزایش داده و ثروت را به نحو صحیح اسلامی افزایش دهیم. همه دنیا تلاش می‌کنند چرخه اقتصاد را به گونه‌ای به حرکت درآورند که ثروت آنها افزایش پیدا کند لذا با عمل در راستای اقتصاد مقاومتی می‌توانیم یک الگوی اقتصادی جهانی را پی‌ریزی کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی اظهار کرد: ما در بسیاری از مشکلات اقتصادی دارای مشکل فرهنگی هستیم و نگاه به کشاورزی در بسیاری موارد غیراقتصادی است. آنچه که در کشاورزی حرف اول را می‌زند نیروی انسانی است و اگر این افراد آموزش‌دیده نباشند نمی‌توانیم یک کشاورزی پویا و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشیم لذا باید این مشکل برطرف شود.

رهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی

نماینده بهبهان در خانه ملت ادامه داد: برای موفقیت کشاورزی در ایران باید برنامه درازمدت داشته باشیم ولی متأسفانه چنین برنامه‌ای وجود ندارد و به همین دلیل نتوانسته‌ایم با همین امکانات و سرمایه، وضعیت کشاورزی و صادرات در این زمینه را بهبود ببخشیم و حتی در زمینه بسته‌بندی محصولات کشاورزی با مشکل مواجه هستیم.

شریعتی در پایان گفت: هنوز از کاشت تا برداشت در بخش کشاورزی، بسیاری از سرمایه‌ها هدر می‌رود. هنوز فرهنگ بالندگی در کشاورزی وجود ندارد و کمتر از سایر نقاط دنیا در هکتار برداشت می‌کنیم. دولت باید خرید تضمینی کند و اگر این فرهنگ شکل بگیرد و کشاورز هم براساس آموزشی که دیده است عمل کند به این مشکلات دچار نخواهیم شد و صادرات در بخش کشاورزی هم توسعه پیدا خواهد کرد.
captcha