کد خبر: 3488899
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷
یادداشت؛

وظایف نهادهای قرآنی در برابر تحقق شعار سال

گروه فعالیت‌های قرآنی:‌ قاری ممتاز استان تهران در مورد وظایف نهادهای قرآنی در برابر تحقق شعار سال مطالبی را ارائه کرد.

وظایف نهادهای قرآنی در برابر تحقق شعار سال
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مجید عنان‌پور، از قاریان ممتاز استان تهران و مدرس دانشگاه که تا به حال ده‌ها مقاله با موضوعات مختلف از جمله «اقتصاد مقاومتی» را ارائه کرده است این بار یادداشتی را با موضوع «وظایف نهادهای قرآنی در برابر تحقق شعار سال» در اختیار ایکنا قرار داده است که در ذیل تقدیم می‌شود. 

«یکی از مؤلفه‌های هد‌‌ایت‌بخش مقام معظم رهبری که مبتنی بر برنامه‌ها و نقشه‌های از پیش طراحی شد‌‌ه، فرایند‌‌ تکاملی انقلاب را مرحله به مرحله به پیش می‌برد‌‌، انتخاب شعار سال و گفتمان‌سازی معظم له است که بستری مناسب برای ایجاد‌‌ موج گفتمانی و بسیج نخبگانی و عمومی برای تحقق موضوعات انتخاب شد‌‌ه را در پی دارد.

ایشان با مطرح نمودن موضوعات مختلف اقتصادی در نامگذاری سال‌های گذشته، سعی در تحقق آرمان «پیشرفت و عدالت» به‌عنوان گفتمان دهه‌ی چهارم انقلاب اسلامی، داشته است. نامگذاری سال 1395 با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نیز گواهی بر این مدعاست.

از طرفی رهبر معظم انقلاب، قرآن را راهبر فرد و اجتماع به كمال و موجب انسجام جوامع انساني دانسته و وظيفه اصلي حكومت را رساندن جامعه به حيات طيبه قرآني مي‏‌شمارند. بر اين اساس ايشان با تكيه بر تدبر، فهم و انس با قرآن و تأكيد بر گسترش حفظ، قرائت، هنر و فعاليت‏‌های قرآنی، همگی را مقدمات لازم جهت تربيت قرآنی فرد و ساخت جامعه قرآني می‌داند و این مهم، مسئولیت و رسالت نهادهای قرآنی را خطیر می‌کند.

در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» همه نهادها، مؤسسات، سازمان‌ها و در مجموع جامعه قرآنی کشور باید رهنمود های مقام معظم رهبری را در دستور کار خویش قرار دهند. به نظر می‌‌رسد مؤلفه‌های ذیل در سال جدید و در راستای تحقق شعار سال (با توجه به مؤلفه‌هایی که معظم‌له برای اقتصاد مقاومتی در سال‌های اخیر مورد توجه قرار دادند) باید مورد توجه نهادها و سازمان‌های قرآنی کشور قرار گیرد:

1- حرکت براساس برنامه و پرهیز از تصمیم‌های خلق‌الساعه در فعالیت‌های قرآنی

2- پرهیز از موازی‌کاری نهاد‌های مختلف قرآنی

3- تعامل و همگرایی سازمان‌ها و نهادهای قرآنی کشور با یکدیگر

4- پرهیز از دید کوتاه‌مدت و نگرش زودگذر به فعالیت‌های قرآنی

5- جلوگیری از اسراف و ریخت و پاش در اجرای طرح‌های قرآنی

6- مدیریت صحیح منابع مالی‌ و هدفمند نمودن بودجه قرآنی

7- تدوین نظام جامع آموزش قرآن کریم در کشور

8- برنامه‌ریزی جهت ترغیب قاریان به تلاوت مجلسی نه مسابقه محور

9- شناسایی و تمرکز بر جلسات کوچک و خانگی قرآن کریم و هدفمند نمودن آنها

10- بهره‌مندی از قاریان داخلی سطوح مختلف در محافل انس با قرآن

11- پرهیز از دعوت قاریان ضعیف مصری

12- دعوت از قاریان تراز اول مصر جهت انتقال تجربیات و آموزش

13- اقدام در جهت معرفی قاری راتب برای مساجد و امامزاده ها

14- شناسایی قاریان، حافظان و مفسرین شناخته نشده و جلسات آنان در سراسر کشور

در نهایت باید توجه داشت که سازمان‌ها و مؤسسات قرآنی کشور در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» باید اهتمام جدی در جهت رشد فرهنگ قرآنی داشته باشند و در جهت آن اقدام و عمل کند».

captcha