کد خبر: 3488910
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
اردلانی مطرح کرد:

برپایی جشنواره پوستر خلیج فارس با هدف وحدت شیعه و سنی

گروه هنر: دبیر جشنواره بین‌المللی پوستر خلیج فارس گفت: ششمین دوره این جشنواره هنری با هدف دفاع از تمامیت ارضی و وحدت شیعه و سنی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ششمین جشنواره بین‌المللی پوستر خلیج فارس، رویدادی هنری – انقلابی است که با هدف مقابله با هجمه دشمنان این آب و خاک برگزار خواهد شد. این رویداد که در دوره ششم با حمایت فرهنگسرای فردوس اجرایی شده هم اکنون کارگاهی سه روزه را در این فرهنگسرا برگزار می‌کند تا آثاری که در آن خلق می‌شود در بخش مسابقه این جشنواره حاضر شود. این رویداد قرار است در 8 یا 9 اردیبهشت برگزیدگان خود را بشناسد. در گزارش زیر می‌خواهیم ارزیابی از این جشنواره و کارگاهی که برگزار می‌شود، داشته باشیم.

کارگاهی که در فرهنگسرای فردوس در حال برگزاری است یک ویژگی عیان در خود دارد، آن هم حضور جوانان هنرمند در این عرصه است. نکته جالب اینجاست که تمامی هنرمندانی که در این رویداد، انگیزه خود را یک چیز ذکر کرده‌اند، آن هم حراست از تمامیت ارضی ایران اسلامی است. این دغدغه سبب شده نگاهی ارزشمند بر سینما حاکم شود که شاید در ادامه بتواند روزهایی خوش را در هنر کشورمان رقم بزند. 

این جشنواره سعی دارد به نوعی با حفظ تمامیت ارضی گامی مهم در جهت نزدیکی شیعه و سنی در کشور بردارد. چون برخی جریانات انحرافی سعی دارند به انحای مختلف هموطنان اهل تسنن را در مقابل شیعیان قرار دهند، اما این گونه رویدادها می‌تواند اقدامی تاثیرگذار در خنثی کردن نقش بدخواهان باشد. در حقیقت باید گفت که با نگاهی اسلامی و ایرانی در این جشنواره در کنار تبلیغ آموزه‌های دینی خود ارزش‌های انقلاب اسلامی را هم به دنیا منتقل کنیم. با این توضیح گفت‌و‌گویی داریم با محمد اردلانی، دبیر جشنواره ششم و استاد این کارگاه تا بهتر با آنچه که رخ داده آشنا شویم.

اردلانی در ابتدای سخنان خود گفت: از اسفندماه سال 94 از سوی مدیریت فرهنگی هنری منطقه 5 سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با همکاری «‌پایگاه خلیج فارس» ششمین جشنواره بین‌المللی پوستر و گرافیک خلیج فارس فراخوان داد تا در اردیبهشت ماه سال 95 آثار برگزیده‌ به نمایش در بیاید. این جشنواره از سال 86 کار خود را آغاز کرده و تاکنون در قالب جشنواره و گاهی همراه با کارگاه و برپایی نمایشگاه برگزار شده است.

وی افزود: طی این مدت جشنواره، همیشه در تلاش بودیم تا یک روال منسجم و مداوم را پیگیری کنیم و در عین حال سطح کیفی برگزاری آن را هم بالا ببریم. با توجه به همین روند که پی گرفتیم در انتخاب هیئت داوران نیز دقت بیشتری به خرج دادیم و قدم‌های موثری برداشتیم. برای هیئت انتخاب و هیئت داوری هم دو گروه ایرانی و خارجی را در نظر گرفتیم. استادان گرافیک خارج از کشور از تمامی قاره‌های سراسر جهان به این جشنواره دعوت شده‌اند.

عضو رسمی انجمن صنفی گرافیک ایران درباره شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره چنین توضیح داد: از آنجا که هنوز مدت زمان ارسال آثار به اتمام نرسیده، نمی‌توان درباره تعداد آثار ارسالی و شرکت کنندگان اطلاعات دقیقی داد، اما باعث افتخار ما بوده که هر ساله از سراسر جهان شرکت کنندگانی داشته‌ایم.

اردلانی با اشاره به کارگاه سه روزه طراحی پوستر خلیج فارس تصریح کرد: این کارگاه برای ارتقای سطح کمی و ارتقای سطح کیفی آثار هنرجویانی که دوست دارند در جشنواره کار ارائه دهند، برگزار می‌شود تا با همکاری استادان کارشان کیفیت لازم را کسب کرده و به استاندارد مطلوب برسد. حداکثر تعداد کسانی که در این کارگاه شرکت می‌کنند 20 نفر خواهد بود که از سراسر شهرهای جنوبی تا شمالی ایران هستند. در انتها امیدوارم این دوره از جشنواره، بتواند به اهداف مورد نظر دست یابد و نتیجه‌های خوبی کسب کند. من همچنین از کسانی که قابلیت ارسال آثار به این جشنواره را دارند تقاضا دارم که با حضور خود به حامیان این جشنواره و ارائه آثاری مطلوب در سراسر جهان کمک کنند.

دلیل برگزاری جشنواره خلیج فارس

پس از سخنان اردلانی با محمدرضا آزادی، معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای فردوس نیز درباره این رویداد گفت‌و‌گویی انجام دادیم، چراکه این فرهنگسرا حامی و میزبان این رویداد هنری است. وی در ابتدا سخنان خود را چنین آغاز کرد: پس از گذشت دوره‌ای 10 ساله از روند خیزش منطقه‌ای کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه تمامیت ارضی کشور جمهوری اسلامی ایران که واژه زیبای «فارس» را حدف و «عرب» را جایگزین آن ساخته‌اند، وظیفه ملی و البته دینی همگان است تا برای حفظ و صیانت از این مرز و بوم و حک ساختن نام ارزشمند «خلیج فارس» برای همیشه تاریخ در سراسر جهان، تمام‌قد به پا خیزم و صد البته با ستیز و نبرد که با به رخ کشیدن آیین و فرهنگ کهن و دیرین ایرانیان که همواره در طی تاریخ گذشته خود با زبان صلح و دوستی، تمدن و فرهنگ باستانی خود را در بلندا‌ی تاریخ جهان جای داده و این بار نیز با اجرای طرح‌ها و برنامه‌هایی درخور و شایسته، هم‌دل و هم‌زبان با هم میهمان عزیز که در داخل و خارج کشور زندگی می‌کنند و دل در گرو وطن دارند، استوارتر از پیش گام برمی‌داریم.

مدیریت فرهنگی هنری منطقه پنج، درباره اهداف جشنواره این‌گونه توضیح داد: دفاع همه جانبه از تمامیت ارضی ایران، حفاظت و حراست از هویت کهن خلیج فارس، تاثیرگذاری موثر و در عین حال ماندگار در عرصه‌ جهانی با ابزار قدرتمند فرهنگ و هنر غنی ایرانی، توسعه سلیقه بصری مخاطبان ایرانی و جلب توجه وجدان بیدار جهانیان به هویت دیرینه پارسی خلیج فارس، جزایر سه‌گانه و صلح در منطقه، اثبات حقانیت مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران در حراست از تمامیت ارضی خود و تقویت روحیه‌ ایرانی- اسلامی هموطنان از جمله اهداف این رویداد است.

وی درباره موضوعات جشنواره هم این‌گونه توضیح داد: جزایر سه گانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی)، خلیج فارس آب راه صلح، صلح برای خاورمیانه، امنیت خلیج فارس و امنیت خاورمیانه موضوعاتی است که علاقه‌مندان قادر هستند با ارسال اثر در آن حضوری فعال داشته باشند.

آزادی در انتهای سخنان خود درباره جوایز توضیح داد: تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی برای برگزیده‌ نخست؛  تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی 30 میلیون ریالی برای برگزیده‌ دوم و تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی 20 میلیون ریالی برای برگزیده‌ سوم، جوایزی هستند که برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است.

captcha