مهدی محمدی، مسئول مرکز مطالعات و حرکتهای جهادی سازمان بسیج سازندگی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره نقش گروههای جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی تأکیدات زیادی داشته و به دولت هم تأکید کردهاند که از ظرفیتها و امکانات بسیج استفاده کند. یکی از فلسفههای وجودی بسیج به عنوان نیروی مردمی این است که در موارد بحرانی که سایر دستگاهها امکان ورود نداشته باشند، ورود کرده و مشکلات را برطرف کند.
وی ادامه داد: بسیج در زمینه ریشهکن کردن فلج اطفال ورود کرد و خوشبختانه موفق بود. موضوع اقتصاد مقاومتی از مواردی است که اقداماتی در راستای تحقق آن قبل از مطرح شدن شعار سال 95 توسط مقام معظم رهبری شروع شد اما به نظرم هنوز این اقدامات کافی نبوده و بسیاری از گروههای جهادی با توجه به شرایط بومی و منطقهای خود در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.
محمدی اظهار کرد: لازم است این گروهها با توجه به نیازهای هر منطقه، گروههای تخصصی را تشکیل دهند و به ارائه خدمات لازم در زمینه محرومیتزدایی و فعالیت در سایر عرصهها بپردازند. برخی فعالیتها را در قرارگاه جهاد اقتصادی از قبیل برگزاری کلاسهای آموزشی ترتیب اثر دادهایم اما نقش گروههای جهادی به این دلیل که در سراسر کشور پراکنده هستند میتوانند مفید و مؤثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: در نوروز سال جاری، دوستان بسیج در استان مازندران و در شادگان استان خوزستان در مورد گیاهان دارویی فعالیت کرده و برخی از همکاران ما در خراسان رضوی در زمینه پرورش شترمرغ و بلدرچین فعایتهایی انجام دادند اما چیزی که نباید فراموش کرد این است که اقتصاد مقاومتی، هم جنبه درونی و هم بیرونی دارد و تا در درون اتفاقی رخ ندهد در سایر حوزهها موفقیتی حاصل نخواهد شد.
محمدی درباره ویژگی حرکت جهادی عنوان کرد: مقام معظم رهبری، سال 89 در جمع جهادگران بسیجی جملاتی را بیان کردند و هدف از شرکت در حرکتهای جهادی را سه نکته برشمرند که اولین نکته این است که نباید فراموش کرد خودسازی و تقویت روحیه اعتماد به نفس جهادگران بسیجی بالا برود. دومین مورد آشنایی با واقعیات جامعه و کسب تجریبات و سومین مورد محرومیتزدایی و خدمترسانی است.
مسئول مرکز مطالعات و حرکتهای جهادی سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: خاستگاه اصلی گروههای جهادی در دانشگاه شکل گرفته و و پایه آن در بسیج دانشجویی و ادامهدهنده آن هم اقشار دیگر جامعه و گروههای خودجوش مردمی هستند.
محمدی در پاسخ به پرسشی در رابطه با وضعیت ارتباط بسیج سازندگی با دولت اظهار کرد: دوستانی که در مجموعه سازمان بسیج سازندگی با ما همکاری میکنند و لقب مبارک جهادگر را به دوش میکشند الزاما نباید بسیجی باشند. کسیکه دغدغه خدمترسانی و رفع محرومیت داشته باشد، از نظر ما جهادگر است. گروههای جهادی هم در این زمینه ساکت ننشستهاند و کارگروهی تخصصی در زمینه اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن ایجاد کرده و آماده همکاری با سایر نهادها هستند.