کد خبر: 3489655
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
احمد شوهانی:

حضور رئیس‌جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی مفیدتر از حضور نیافتن بود

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور ایران در سطح رئیس جمهوری را در اجلاس سازمان همکاری اسلامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: عربستان سعودی در این شرایط چه با حضور و چه با عدم حضور ایران شیطنت‌های خود را انجام می‌داد و حضور رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان باعث تعدیل شیطنت‌های آل‌سعود شد.

احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره برخی انتقادات درباره حضور رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی با توجه به کارشکنی‌های عربستان سعودی گفت: باید در پاسخ به اینگونه انتقادات گفت اجلاس سازمان همکاری اسلامی مگر متعلق به عربستان است که جمهوری اسلامی ایران شرکت نکند؟ این اجلاسی متعلق به کشورهای اسلامی است که سران این کشورها در آن برای بیان مواضع خود شرکت می‌کنند پس چرا ایران در این اجلاس حضور پیدا نکند، لذا از این منظر عدم حضور ایران بیشتر ایجاد مشکل می‌کرد و به نوعی زمین بازی را به عربستان واگذار می‌کرد.

حضور ایران در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در سطح رئیس جمهور، اقدامی مثبت بود

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با حضور خود پیام‌هایش را منتقل می‌کند و مواضع خود را بیان می‌نماید و رایزنی‌های لازم را انجام می‌دهد. عربستان سعودی در این شرایط چه با حضور ایران و چه بدون حضور ایران شیطنت‌های خود را انجام می‌داد که اگر ما حضور نمی‌یافتیم بیشتر شیطنت می‌کرد و حضور رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان باعث تعدیل شیطنت‌های آل سعود شد.

شوهانی اظهار کرد: عربستان تمام تلاش خود را انجام داد که در بیانیه پایانی اجلاس سیزدهم اتهاماتی را علیه ایران مطرح می‌کند و این مسئله‌ای است که عربستان مدت‌هاست پیگیری می‌کند و رویکرد و خط سیر عربستان در مقابل ایران به ویژه در دوران مذاکرات هسته‌ای و پس از برجام اینگونه بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: از طرفی باید گفت تصمیماتی که در این اجلاس گرفته می‌شود چندان ضمانت اجرایی ندارد و براین اساس حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس استانبول مفیدتر از عدم حضور بود.

عربستان با دیپلماسی «رشوه» به دنبال اجماع‌ کشورهای اسلامی علیه ایران است

شوهانی درباره اینکه با توجه به اتفاقات رخ داده در این اجلاس، آیا ضرورت دارد که جمهوری اسلامی در نوع روابط خود با برخی کشورهای اسلامی تجدید نظر کند، گفت: برخلاف عنوان این اجلاس که مربوط به وحدت و انسجام جهان اسلام بود، آنچه در عمل از سوی سران برخی دولت‌های اسلامی رخ داد چیزی جز گسترش تفرقه و اختلاف در جهان اسلام نبود.

وی یادآور شد: واقعیت این است که عربستان، ترکیه و برخی کشورهای دیگر اسلامی رویکردی ضد ایرانی را دنبال می‌کنند و برای مقابله با نفوذ معنوی ایران در جهان اسلام، اتهاماتی از قبیل دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و پیگیری هلال شیعی و ... را به ایران وارد می‌سازند و به ویژه عربستان روز به روز در پیگیری رویکردهای ضد ایرانی گستاخ‌تر شده است.

شوهانی تأکید کرد: از این لحاظ لازم است یک تجدیدنظر جدی در رابطه با برخی کشورها از جمله عربستان صورت بگیرد. البته این تجدیدنظر به معنای قطع رابطه نیست بلکه به معنای برخورد مشابه با این کشورها از جمله عربستان برای خنثی کردن توطئه‌های آنهاست.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه امروز عربستان دیپلماسی پول و رشوه را برای اجماع کشورهای اسلامی علیه ایران در پیش گرفته است، گفت: جمهوری اسلامی باید با اتخاذ یک دیپلماسی فعالانه و مقتدر در منطقه، با ایران‌هراسی‌های عربستان سعودی مقابله کند.

captcha