کد خبر: 3489970
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۲
ترقی عنوان کرد:

انفعال در مقابل سیاست‌های منطقه‌ای رهبری؛ دلیل اقدامات ضد ایرانی آل سعود

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی تشدید اقدامات خصمانه آل‌سعود علیه ایران را، به دلیل انفعال آنها در مقابل سیاست‌های کلان منطقه‌ای رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: عربستان می‌خواهد با یک سری اقدامات سیاسی از قبیل اتهام‌زنی‌ها به ایران درباره دخالت در مسائل منطقه، شرط‌گذاری برای مراسم حج و ... سطح تقابل را به دولت جمهوری اسلامی بکشاند و دولت را به انفعال وادارد.

حمیدرضا ترقی، رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از حضور جمهوری اسلامی ایران در سطح رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی گفت: حضور یافتن یا نیافتن در این سطح هر کدام محاسن و معایبی دارد. اگر تحلیل وزارت امور خارجه بر این بوده است که عربستان و سران اجلاس اعتنای لازم و کافی را که در شأن جمهوری اسلامی باشد نسبت به رئیس جمهور نمی‌گذارند حق این بود که رئیس جمهور شرکت نمی‌کرد و در همان سطح وزیر امور خارجه سخنرانی‌ها و اعلام مواضع صورت می‌گرفت.

ضرورت حضور نیافتن رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در مقام مقایسه با گذشته در این اجلاس عزتی برای جمهوری اسلامی قابل مشاهده نبود که برای حضور در سطح رئیس جمهور بتوان مصلحتی قائل شد و به اعتقاد من قدری خوش‌بینانه با حضور در این اجلاس برخورد شد.

ترقی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران گام‌های اقناعی را در جهت کاهش تنش‌ میان کشورهای اسلامی با خود برداشته است، گفت: اما نوع برخورد و اعتنای برخی کشورهای اسلامی به رئیس جمهور ما به نظر نمی‌رسد عزتمندانه بوده، لذا لازم است در تحلیل نسبت به این اجلاس‌ها و چگونگی حضور ایران در آنها دقت بیشتری به عمل آید.

اقدامات ضد ایرانی عربستان از روی انفعال در مقابل سیاست‌های منطقه‌ای رهبری انقلاب است

رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب مؤتلفه درباره افزایش رویکرد ضد ایرانی و اقدامات خصمانه عربستان سعودی علیه ایران و تسری این ستیزه‌جویی‌ها از حوزه مسائل منطقه‌ای به مسائلی مانند حج و ورزش گفت: اقدامات عربستان اقداماتی انفعالی در برابر سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه است و این سیاست‌ها عمدتا سیاست‌هایی است که مقام معظم رهبری اتخاذ کرده‌اند و در واقع عربستان در مقابل سیاست‌های کلان رهبر معظم انقلاب در منطقه و جبهه مقاومت دچار انفعال شده است.

وی اظهار کرد: به همین جهت عربستان می‌خواهد با یک سری اقدامات سیاسی از قبیل اتهام‌زنی‌ها به ایران درباره دخالت در مسائل منطقه، شرط‌گذاری برای مراسم حج، کاهش قیمت نفت و ... سطح تقابل را به دولت جمهوری اسلامی بکشاند و دولت را وادار به انفعال در مقابل سیاست‌های خودش کند.

چگونه در عین حفظ وحدت جهان اسلام باید با عربستان مواجه شد؟


ترقی درباره ضرورت یا عدم ضرورت تجدیدنظر در نوع برخورد با رژیم آل سعود از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: بدون شک استراتژی کلان سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مبتنی بر حفظ وحدت در جهان اسلام است و ایران سعی می‌کند عواملی مانند آمریکا و صهیونیست‌ها میان او و کشورهای اسلامی فاصله ایجاد نکند.

وی خاطرنشان کرد: براین اساس جمهوری اسلامی از یک سو باید در چارچوب این استراتژی عمل کند و از طرف دیگر با کشورهایی مانند عربستان سعودی که نوکر امریکا و اسرائیل هستند برخورد حساب‌شده و دقیقی انجام دهد که هم عربستان را از تداوم سیاست‌ها و رویکردهای ضد ایرانی پشیمان کند، هم توطئه‌های منطقه‌ای آل‌سعود به نیابت از امریکا و اسرائیل را خنثی کند و هم اینکه نگذارد سایر کشورهای اسلامی به جبهه آل‌سعود بپیوندند.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه در این سه راهی اتخاذ یک سیاست مطلوب و مناسب، نیازمند تجزیه و تحلیل و کار کارشناسی جدی است، گفت: در این مسیر نباید احساساتی و شتابزده تصمیم‌گیری و موضع‌گیری کرد. به عبارتی هم نباید اجازه داد عربستان، جمهوری اسلامی ایران را برای فاصله‌اندازی با سایر کشورهای اسلامی تحریک کند و هم با اتخاذ یک دیپلماسی عمومی و لابی‌گری‌های سیاسی فعال از همگرا شدن بقیه کشورهای اسلامی با عربستان سعودی جلوگیری کرد.
captcha