کد خبر: 3490129
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷
عباس رافعی:

پرداختن به مدافعان حرم، رسالت حرفه‌ای سینماست

گروه هنر: یک کارگردان سینما گفت: مدافعان حرم موضوعی است که پرداختن به آن در سینما و تلویزیون نه تنها وظیفه حرفه‌ای به شمار می‌رود، بلکه جزء ملزومات این حوزه است.

عباس رافعی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)جایگاه موضوعاتی چون مدافعان حرم را در سینما و تلویزیون این گونه توصیف کرد: این روزها درباره مدافعان حرم بسیار می‌شنویم. موضوعی که به نوعی به امنیت داخلی ما مربوط می‌شود، زیرا افرادی با گذشتن از خانواده و تعلقات دنیایی سعی می‌کنند از حریم پاک اهل بیت (ع) دفاع کنند. در این میان رسانه‌های تصویری می‌بایست سعی کنند با پوشش صحیح اخبار در این حوزه، برای مردم شفاف‌سازی مناسبی از موضوع داشته باشند.

وی افزود: دلیل این توجه نیز این است که عده‌ای از روی کج‌اندیشی آگاهانه یا ناآگاهانه سعی می‌کنند این فداکاری را با موضوعات مادی کم‌ارزش جلوه دهند؛ در صورتی که این قبیل هجمه‌ها به هیچ وجه صحیح نیست و هیچ انسانی حاضر نمی‌شود به صرف درآمد و مسائل مالی از جان خود بگذرد. این گفته را هم می‌توان با اندکی همنشینی با مدافعان حرم متوجه شد. پس اینجاست که رسالت سینما و تلویزیون پررنگ می‌شود تا بتواند آگاه‌سازی مناسبی در این حوزه داشته باشد.

این فیلمساز ادامه داد: تلویزیون با برنامه‌های خبری خود تقریباً پوشش مناسبی به موضوع مدافعان خبر داده، هر چند این رویکرد تنها بخشی از رسالت تلویزیون است. در کلامی می‌بایست به شکل نمایشی نیز این موضوع را مد نظر قرار داد، چون هم تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود هم اینکه تنها می‌شود از آنها بارها استفاده کرد. بعد از تلویزیون، سینما نیز قادر است کارکردهای خود را در بحث داخلی و خارجی داشته باشد.

وی در پاسخ به این که برگزاری جشنواره‌ای با همین نام تا چه حد اقدام موثری در این عرصه است؟ این گونه پاسخ داد: من این اتفاق را مثبت ارزیابی می‌کنم، چون وقتی یک فستیوال سینمایی برگزار می‌شود تاثیرات داخلی و خارجی آن جلوه‌گری بیشتری دارد. با این توضیح حمایت از این رویداد جدا از این رسالت حرفه‌ای است و نوعی وظیفه شرعی نیز شمرده می‌شود. نکته دیگر اینکه نباید از رسانه‌های غربی انتظار داشت که به آنچه که در سوریه می‌گذرد نگاهی منصفانه داشته باشند برای همین با برگزاری جشنواره تا حدودی انتظار می‌رود به خواسته مورد نظر رسید.

کارگردان فیلم «فصل فراموشی فریبا» ادامه داد: وقتی از برگزاری خوب جشنواره سخن می‌گوییم نباید این نکته را فراموش کنیم که صرف برگزاری این رویداد قادر نیست ما را به سر منزل مقصود برساند. برای همین باید در اکران عمومی هم از این دست آثار حمایت کند، اتفاقی که متاسفانه برای فیلم «آوازهای سرزمین من» که با محوریت مدافعان حرم ساخته شد، رخ نداد.

وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم در دوره بعدی این جشنواره به شکل بین‌المللی برگزار شود. این اتفاق هم باید به بهترین شکل انجام شود، چون برخی مواقع به صرف حضور چند کشور همسایه یک جشنواره بین‌المللی خوانده می‌شود که به نوعی فرار از واقعیت است. در انتهای سخنانم باید این نکته را هم اضافه کنم که در حوزه فیلم کوتاه و ادبیات نمایشی، حتی رمان‌نویسی می‌توان به مدافعان حرم توجه کرد تا در نهایت فضای کل فرهنگ و هنر به سویی رود که موضوعات این چنینی جزء اولویت‌ها باشد.

captcha