کد خبر: 3490719
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۲
رئیس‌جمهور:

زندگی فردی و حکومتی امام علی (ع) الگوی بی‌بدیلی برای همگان است

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با تبریک میلاد امیرالمومنین علی(ع)، زندگی فردی و حکومتی ایشان را الگوی بی‌بدیلی برای همگان دانست و درس‌آموزی از مکتب این امام همام را در عرصه‌های مختلف بویژه عدالت‌ورزی، توجه به رضایت و آزادی مردم و مبارزه با فساد، مورد تأکید قرار داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، روز چهارشنبه، 1 اردیبهشت‌ماه در جلسه هیئت دولت با برشمردن ویژگی‌های ممتاز شخصیت نخستین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت اظهار کرد: مولای متقیان علی (ع) تربیت یافته مستقیم مکتب پیامبر عظیم‌الشأن(ص) بودند و همچنین ایشان شخصیتی است که همانند خود پیامبر اسلام مورد احترام همه مسلمانان جهان بوده و از جایگاه والایی برخوردار است که هیچ کسی در آن تردیدی ندارد.
رئیس‌جمهور در تبیین سومین ویژگی منحصربه فرد امام علی(ع) گفت: سومین ویژگی را می‌توان در تاریخ و دوران‌های مختلف زندگی سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و دینی امام علی (ع) مشاهده کرد و افتخار ما این است که در میان الگوهایی که برای حکومتداری وجود دارد ۲ الگوی برتر حکومت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) و مولای متقیان علی(ع) را داریم.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر ضرورت درس‌آموزی از زندگی فردی و حکومتی امام علی(ع) اظهار کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) به حق باید در همه زمینه‌ها امام و راهبر ما باشد و پیرو علی (ع) بودن، افتخار بزرگی است.
رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع عدالت و دقت نسبت به بیت‌المال در نگاه امام علی(ع) گفت: مولای متقیان نسبت به رعایت امانت در بیت‌المال بسیار حساس بودند و در اجرای عدالت و تقسیم بیت‌المال ملاحظه نسبت به سوابق کسی را جائز نمی‌دانستند.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: مولای متقیان علی(ع) رضایت عموم مردم را ستون حکومت خود می‌دانست، بنابراین در هر کاری که انجام می‌شود باید معیار اصلی دستور خدای متعال و رضایت عمومی مردم باشد و اینها همه درس‌هایی است که باید از مولایمان بیاموزیم.
حجت‌الاسلام روحانی در ادامه با اشاره به مؤلفه آزادی در حکومت امام علی (ع) اظهار کرد: در کدام حکومت سراغ دارید که مخالفین در مسجد مانع سخنرانی و نماز امیرالمومنین(ع) شوند اما در عین حال امام علی آنها را آزاد بگذارد و بخوبی به همه بیاموزد که مخالفین تا کجا و چه اندازه حق دارند و مرز توطئه با آزادی بیان کجاست؟
رئیس‌جمهور همچنین به برخورد قاطع امام علی (ع) با فساد اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین علی (ع) در زمینه فساد با هیچ‌کس مماشات نمی‌کرد و قاطعانه در برابر فساد می‌ایستاد و نمی‌گذاشت فساد ادامه یابد و شیعه علی (ع) به این معناست که راه آن امام، بطور تمام و کمال ادامه یابد.
حجت‌الاسلام روحانی در ادامه با اشاره به کلام پیامبر اسلام(ص) به امام علی(ع) مبنی بر اینکه ما پدران امت هستیم، اظهار کرد: این جمله بدین معناست که حاکمان و کسانی که بر مردم حکمرانی می‌کنند از جایگاه پدرانه‌ای نسبت به مردم برخوردار هستند. بنابراین باید مردم را فرزندان عزیز خود بدانند و حالت پدری نسبت به عموم مردم داشته باشند. دختران و جوانان را در جامعه دختران و فرزندان خود بدانند و از موضع پدری و دلسوزی با آنان رفتار کنند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه چنین نیست که هر کس یا نهاد و ارگانی بخواهد با اقداماتی به دنبال کنترل مردم باشد، تصریح کرد: آزادی مردم با آیین‌نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاه‌ها نمی‌تواند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ‌چیز دیگری محدود نمی‌شود و حتی دولت و قوه قضائیه هم نمی‌توانند مردم را محدود کنند و فقط قانون می‌تواند چارچوب‌هایی در این زمینه داشته باشد.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم جز در زمینه اجرای قانون.
رئیس‌جمهور با اشاره به نامگذاری روز میلاد امام علی(ع) بعنوان روز پدر گفت: این روز را به همه پدران عزیز تبریک و تهنیت می‌گویم. اگرچه فرزندان باید از پدر و مادر خود اطاعت کنند اما در عین حال پدران هم باید شرایط زمان را مدنظر قرار دهند. امروز متاسفانه شکاف نسلی در جامعه ایجاد شده به‌گونه‌ای که والدین و فرزندان گاهی حرف یکدیگر را لمس نمی‌کنند. لذا باید شکاف‌های اجتماعی را مدنظر قرار داده و با فرزندان خود رابطه نزدیک‌تری برقرار کنیم و فردا که به عنوان روز پدر نامگذاری شده است زمانی را به شنیدن حرف‌های فرزندان خود اختصاص دهیم.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از استقبال گرم مردم استان سمنان از کاروان دولت تدبیر و امید اظهار کرد: تواضع، مهربانی و محبت مردم بخاطر نظام اسلامی است و ما خادم مردم هستیم و باید به وظیفه خدمتگزاری خود به خوبی عمل کنیم. این مسئولیت بزرگترین افتخاری است که نصیبمان شده که باید لحظه به لحظه آن را مغتنم بشماریم.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه اگر نعمتی با مجاهدت و حضور و تلاش مردم و با هدایت‌های رهبری عزیز بوجود آمده را باید قدر دانسته و کفران نعمت نکرد، گفت: فضای برجام را باید قدر بدانیم و شکرگزار نعمت‌های الهی باشیم و از آن بیشترین استفاده را بکنیم. اما متأسفانه عده‌ای کفران نعمت می‌کنند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در عین حال باید بر عملکرد طرف مقابل نظارت و راستی‌آزمایی داشته باشیم، گفت: اگر از طرف مقابل کندی و کاستی ببینیم حتماً باید برخورد جدی کرده و تذکر دهیم و حتی اگر وظیفه بالاتری هم داشتیم انجام دهیم و این از مسلمات است.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه امسال باید اقتصاد مقاومتی در عمل اجرا شود، گفت: برجام شرایط را برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی هر چه بیشتر مهیا کرده است که باید از آن به بهترین نحو استفاده کنیم.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش استاندار خراسان جنوبی از وضعیت این استان اظهار کرد: استان‌های محروم و کویری کشور شرایط خاصی دارند و لازم است که دولت کمک‌های بیشتری به این مناطق داشته باشد و باید به استان‌های محروم بویژه استان خراسان جنوبی توجه ویژه‌ای داشت و همه وعده‌های دولت در خصوص این استان عملیاتی شود.
حجت‌الاسلام روحانی در ادامه لزوم توجه بیشتر به آبادانی و توسعه استان‌های شرقی را مورد تأکید قرار داد و گفت: اعتباراتی که در شرق کشور هزینه می‌شود غیر از توسعه این مناطق و ایجاد توازن منطقه‌ای از لحاظ امنیت ملی و توسعه عمیق در محور شرق بسیار حائز اهمیت است و دولت تمام توان خود را برای توسعه این مناطق بکار گرفته و خواهد گرفت.
captcha