وفا طرفه، کارگردان تئاتر دینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: با وجود اینکه با برگزاری خردهجشنوارههایی در حوزه تئاتر دینی مخالف هستم و این تصور را دارم که این جشنوارهها بدون هیچ پشتوانه فکری، دستگرمی برخی دستاندرکاران محسوب میشود و خروجی و نتیجه مشخصی را در برندارد، اما معتقدم که جشنواره تئاتر «ما رأیت الا جمیلاً» با وجود موقتی برگزار شدن توانست اثرات و نتایج مؤثری در زمینه تئاتر دینی بر جای بگذارد.
وی ادامه داد: این جشنواره که به میزبانی حوزه هنری استان قزوین برگزار شد به معرفی شخصیت و نقش تاریخی حضرت زینب(س) در مقاطع گوناگون زندگی گوهربار ایشان میپرداخت و لایههای پنهانی و کمتر پرداخته شده زندگی آن حضرت را به شکل تئاتر بر روی صحنه میآورد.
کارگردان تقدیر شده نخستین دوره جشنواره سراسری تئاتر «ما رأیت الا جمیلاً» تصریح کرد: پیش از این، پرداختن به این شخصیت مؤثر تاریخی در قالب حوادث و وقایع منتهی به عاشورا و همراهی ایشان با کاروان کربلا و در نهایت افشاگری ایشان در دربار یزید خلاصه شده بود و این جشنواره کمک کرد تا ما شخصیت آن حضرت را به شکلی مستقل از وقایع خونبار کربلا و به عنوان شخصی که در دوران امامت پدر و پس از آن دو برادرش نقش سازندهای را ایفا میکرد، دنبال کنیم.
طرفه با اشاره به اینکه این جشنواره توانسته بود ظرفیتی تازه در حوزه تئاتر دینی به وجود آورد گفت: با این وجود در یکی، دو دوره نخست با وجود استقبال خوبی که از سوی هنرمندان از آن به عمل آمد به دلایلی از جمله تأمین نشدن اعتبارات به تعطیلی کشیده شد و نتوانست به نقش تأثیرگذار خود تداوم بخشد.
کارگردان نمایش عاشورایی «حکایتی از روایتی ناتمام» در ادامه گفت: عدم برنامهریزی و نبود چشماندازی هدفمند در برگزاری این جشنواره موجب شد که نقاط ضعف این جشنواره برای رفع مشکلات و تداوم آن در دورههای بعدی برطرف نشود و این جشنواره نیز همچون سایر جشنوارههای نمایشی با موضوع دینی و ارزشی نتواند به طی مسیر خود ادامه دهد.
وی در پایان اظهار کرد: ما میتوانیم نگاه جامعتری به رویدادهای تئاتر موضوعی داشته باشیم؛ مطمئناً به غیر از حضرت زینب(س) زنان دیگری نیز در تاریخ اسلام نقش بسزایی داشتهاند که بتوان شرح حال و اتفاقات آنها را دستمایه کار نمایشی کرد، زنانی چون حضرت معصومه(س) و ... که میتوان جشنوارهای تئاتری با موضوع پرداختن به زندگی و روزگار آنها ترتیب داد.