به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح برنامههای هفته هلال احمر با حضور احمدی، دبیر کل این جمعیت و تعدادی از معاونان برپا شد؛ که احمدی با اشاره به احیای طرح واکنش سریع در جمعیت هلال احمر به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه آیا این طرح میتواند مزیتی برای ایران در مناسکی همچون حج تمتع باشد تا اگر حادثهای رخ داد، بتوانند در سریعتر زمان به کمک مردم بشتابند؟ گفت: تیم پزشکی جمعیت هلال احمر از تمام ظرفیت خود برای درمان استفاده کرد و این طرح نیز در کشورهای مقصد در صورت هماهنگی آنان موفق خواهد شد.
وی ادامه داد: در عربستان هم سوءتدبیر سعودیها در منطقه منا باعث این فاجعه شد و به نیروهای ما اجازه امداد ندادند و تمام فعالیت آنان به درمان ختم شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با طرح این سؤال که آیا میتوان همراه هر کاروان امدادگرانی را برای جلوگیری از این دست اتفاقات اعزام کرد؟ پاسخ داد: هزینه سربار این طرح بر عهده زائران خواهد افتاد که منطقی نیست.
گزارش ایکنا حاکی ست احمدی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در افکار عمومی و نگاه دولتمردان اولین وظیفه متصور برای هلال احمر، مقوله امداد و نجات است و ما برای تحقق این وظیفه نیروهای واکنش سریع را برای ارزیابی، ساماندهی و مدیریتی در کوتاهترین زمان آماده کردیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به طرح دیگری با نام خانههای هلال که طی هفته هلال احمر از 18 تا 24 اردیبهشت ماه، آغاز میشود، بیان کرد: این طرح برای آموزش عمومی و رفتن کنار مردم است و در فاز اول در روستاهای کشور که آسیبپذیری بالایی در مواقع حادثه دارند، اجرا میشود، البته برای تکمیل آن به زمانی پنج ساله نیاز داریم.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر، طرح سلامت یار را از دیگر برنامههای خیرخواهانه جمعیت عنوان کرد و با تشکر از فعالیتهای جامعه پرستاری و پزشکی، افزود: این طرح دخالت در کار هیچ صنفی نیست زیرا هلال احمر همیشه کمک دستگاهها و مردم بوده است و این برنامه نیز به دلیل خلائی که بعضی بیماران دارند (نداشتن همراه هنگام بستری در بیمارستانها) اجرا میشود.
احمدی خبر داد: تا این لحظه هزار و 500 نفر آموزش دیدهاند و در هفته هلال احمر با حضور وزیر بهداشت شاهد افتتاح رسمی آن خواهیم بود.
در ادامه علیخانی، معاون درمان و توانبخشی هلال احمر بر برجسته بودن جمعیت هلال احمر ایران تأکید و تصریح کرد: ژاپن تنها نیروی دارای واکنش سریع در خاورمیانه است و بعد از آن ایران توانست به این استاندارها دست یابد.
فرحناز رافع،
رئیس سازمان داوطلبان به بیان برنامههای هفته هلال احمر پرداخت و گفت: در سطح استانها 400 چادر سلامت با بیش از 800 پزشک و پیراپزشک همکاری میکنند و 50 کاروان سلامت با حضور 250 پزشک و پیراپزشک به مناطق محروم اعزام میشوند. رونمایی از سامانه خدمت اجتماعی(سخا) از دیگر ویژه برنامههای ماست که در آن تمام مددجویان ما ثبت خواهند شد و مدیران در جریان کم و کیف خدمات به آنان قرار میگیرند.
احمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تعیین تکلیف وضعیت شهدای امدادگر تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا این افراد را در زمره شهدا در بنیاد شهید به ثبت برسانیم، البته ما مرجع نیستم ولی تلاش خود را خواهیم کرد.
وی همچنین به فعالیتهای هلال احمر در راستای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: ما هم پیرو منویات مقام معظم رهبری گامهایی در این حوزه برداشتهایم و البته روح حاکم در جمعیت با همین نگاه است و در اولین گام به تولید پارچه نایلونی در شرکت نساجی هلال احمر دست یافتیم.