حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان و نماینده اسبق مجلس، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ترکیب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و تأثیر تغییرات به وجود آمده بر روند تصمیمگیری قوه مقننه اظهار کرد: ترکیب مجلس از نظر جناحهای سیاسی و جریانها تغییراتی داشته اما نباید این تغییرات در اهداف کلی نظام تأثیرگذار باشد، چرا که همه منتخبان، از هر جناحی که باشند، نمایندگان ملت هستند.
وی گفت: مردم از نمایندگان خدمت و چارهجویی برای مشکلات میخواهند و انتظار دارند عزت ملت و عظمت و جایگاه مجلس حفظ شود؛ همانطور که امام خمینی(ره) فرمودند «مجلس در رأس امور است» بنابراین نمایندگان باید جایگاه مجلس را بشناسند.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس از هر جناح و گروهی که باشند با یکدیگر برادر هستند، گفت: برخی رسانهها این موضوعات را مطرح میکنند که این گروه شکست خورد و آن جریان پیروز شد، در حالیکه در این عرصه اصلاً پیروزی و شکست معنا ندارد؛ ما همه از هر جریان و گروهی که باشیم خادم ملت هستیم و اگر غیر از این باشد به آرمانهای ملت خیانت شده است.
وی تصریح کرد: آرمانهای ملت این است که مجلسی مقتدر و منسجم شکل بگیرد و همه جریانهای سیاسی با هم باشند و برای تصویب قوانین و برای گرامیداشت این ملت بزرگ و جلوگیری از توطئههای بیگانگان برادرانه با یکدیگر کار کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز بیگانگان چشم دوختهاند که ببیند نمایندگان در مجلس چه میکنند و مواضع آنان نسبت به موضوعات مختلف داخلی و بینالمللی چیست، بنابراین ما باید هوشیار باشیم.
وی گفت: 290 نفر به نمایندگی از ملت ایران به مجلس راه یافتهاند و باید افق دیدشان را از مرزهای جناحی و مرزهای کشور فراتر ببرند؛ ملت ایران از نمایندگان انتظار خدمت دارند و دشمنان باید از اینکه نمایندگان درگیر مباحث بیهوده شوند، ناامید شوند.
وی با اشاره به تجربیات گذشته در ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: تجربه گذشته نشان میدهد هر وقت جناحبازی و موضعگیریهای آنچنانی بوده، به ضرر ملت تمام شده است و مردم از نمایندگان خود ناامید شدند؛ امیدواریم تجربههای گذشته درسی برای آینده باشد تا نمایندگان در تصمیمگیریها و موضعگیریها خود مسائل جناحی و گرایشهای سیاسی را کنار بگذارند.
وی افزود: اینکه برخی تعبیر شکست و پیروزی را برای انتخابات مطرح میکنند، بنده آن را غلط میدانم و معتقدم پیروز اصلی ملت ایران هستند که خادمینی را به مجلس فرستادهاند تا مشکلات را ببینند و با همکاری دولت برای بهتر شدن اوضاع کشور اقدام کنند؛ این انتظاری است که ملت از مجلس دارد.
وی گفت: گاهی رسانهها سؤالاتی را مطرح میکنند که به نظرم معنادار است؛ نباید وقت مجلس را صرف مسائل جناحی و سیاسی کنیم بلکه باید ببینیم انتظار ملت از مجلس چیست و دشمنان ما نیز باید ببینند نمایندگان ما ید واحده هستند.
وی اظهار کرد: ملت ایران انتظار دارد نمایندگان مجلس از مرز شرع مقدس بیرون نروند، از مرز اخلاق، اخلاص و کار برای خدا خارج نشوند؛ مردم ایران با اینکه چه کسی رئیس مجلس شود کاری ندارند بلکه میخواهند مجلس در خدمت مردم باشد؛ مردم از کشمکشهای سیاسی خسته شدند، بنابراین مجلس نباید درگیر این مسائل شود.
وی در مورد تأثیر رئیس مجلس بر روند تصمیمگیری و حرکت در راستای اهداف نظام گفت: رأی، رأی مجلس است. هر شخصی رئیس باشد چشماندازش مسائل کشور است و ملت چشم به راه خدمتگزاری نمایندگان است؛ هر کسی رئیس مجلس شود باید برادرانه با دیگر نمایندگان کار کند و تجربه خوبی از خود باقی بگذارد.
وی در مورد تعامل مجلس و دولت نیز گفت: مجلس و دولت نیز در مسائلی که در مسیر نظام و مصلحت نظام است، باید با هم باشند؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودهاند که دولت را که در میدان است و کار اجرایی میکند، کمک کنید و یاری دهید اما این یاری دادن باید در جهت مصالح نظام باشد، البته دولت هم میخواهد در خدمت نظام باشد و مجلس هم از خواستهها پشتیبانی کند.
وی افزد: اگر انتقاد منصفانهای وجود دارد، عاقلانه و منطقی صحبتها مطرح شود؛ در مجلس وقتی موضوعی مطرح میشود موافق و مخالف صحبت میکند تا به رأی بهتر و جامعتری برسند، بنابراین حرکت در جهت مصالح نظام و امنیت کشور و ناامیدکردن دشمنان و خدمتگزاری به مردم مسائلی است که با هماهنگی و انسجام بین سه قوه اتفاق میافتد.
حجتالاسلام رهبر در پایان خاطرنشان کرد: البته ولی امر مافوق قوا و ناظر بر هماهنگی سه قوه است اما خود نمایندگان هم باید در این رابطه مسئولانه عمل کنند و این جهت را حفظ کنند؛ مجلس قانونگذار و دولت هم مجری است و قانون باید در چارچوب شرع و مصالح نظام باشد، حال اگر جایی نسبت به عملکرد دولت پیشنهاد یا نقدی دارند، مطالبشان را منطقی و سازنده مطرح کنند.