کد خبر: 3494966
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴
یدالله جوانی عنوان کرد:

آسیب تداوم رقابت‌ها در پساانتخابات/ مجلس محل وزن‌کشی جریان‌ها نشود

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به تداوم رقابت‌ها در دوران پس از انتخابات گفت: این مسئله همواره یکی از آسیب‌هایی بوده که مانع هم‌افزایی افراد و گروه‌ها در جهت حل مشکلات سیاسی بوده است.

یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد اولویت‌های کاری دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون اساسی وظایف و صلاحیت‌های مجلس مشخص شده و در ساختار حقوقی ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ بر همین اساس امام خمینی(ره) فرمودند «مجلس در رأس امور است».

وی افزود: اگر مجلس در هر دوره‌ای برآورد دقیقی از وضعیت کشور داشته باشد و نیازها و اولویت‌ها را به خوبی و به موقع تشخیص دهد و به موقع اقدامات لازم را هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه اصلاح قوانین و نظارت انجام دهد، قطعاً بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

جوانی با بیان اینکه مردم در نظرسنجی‌ها موضوع اقتصادی را اولویت اصلی کشور مطرح کرده‌اند، گفت: ما در شرایط رکود قرار داریم، نرخ بیکاری بالاست و گرانی مشکلاتی برای صنعت و تولید به وجود آورده به‌گونه‌ای که مردم انتظار دارند هم دولت و هم مجلس شورای اسلامی گام‌های اساسی را در این راستا بردارند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مجلس دهم در آغاز کار خود برنامه ششم توسعه را در پیش دارد، به نظر می‌رسد که مهم‌ترین کاری که می‌تواند انجام دهد این است که برنامه ششم توسعه را بر مبنای اقتصاد مقاومتی تدوین کند و به گونه‌ای ریل‌گذاری کند که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و رهنمودهای رهبری در آن لحاظ شود و کشور را به سمتی به پیش ببرد که بعد از یک دوره چند ساله شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی باشیم.

جوانی با اشاره به جایگاه ایران در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و نقش مجلس در تقویت این جایگاه گفت: دشمنان ما تلاش می‌کنند موقعیت جمهوری اسلامی را در منطقه و سطح جهان تضعیف کنند و به چالش بکشانند؛ در بحث بنیه دفاعی نیز سخنانی که آمریکایی‌ها مطرح کردند و دنبال می‌کنند، نشان می‌دهد که تمرکزشان بر تضعیت بنیه دفاعی کشور قرار گرفته و لازم است مجلس در چارچوب وظایفی که دارد، پشتیبان قدرت دفاعی کشور باشد و از همه امکان خود بهره ببرد؛ اقدامی که مجلس نهم در ماه‌های پایانی عمر خود مبنی بر تصویب قانون برای تقویت بنیه دفاعی کشور و تقویت برنامه‌های موشکی انجام داد، بسیار خوب و ارزشمند بود.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز در شرایط تهاجم فرهنگی و جنگ نرم قرار گرفته و شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور به‌گونه‌ای است که نیازمند وضع و یا اصلاح برخی قوانین و کمک به دستگاه‌ها و مجموعه‌های دیگر در چارچوب‌های تعیین‌شده برای مجلس شورای اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس اولویت‌ها در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی مشخص است و باید تلاش شود مجلس از ورود به حاشیه‌ها و درگیر شدن در مسائل فرعی اجتناب کند تا بتواند مطالبات واقعی مردم را پاسخ بدهد و به کشور در جهت حرکت به سمت جلو و حل مسائل و مشکلات کمک کند.

جوانی با اشاره به اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها در مورد ترکیب مجلس و پیش‌بینی‌ها برای انتخاب رئیس قوه مقننه گفت: من فکر می‌کنم کسانی که از حالا به این مسائل دامن می‌زنند، چه رسانه‌ها، چه افراد و چه گروه‌ها، دغدغه منافع ملی، امنیت ملی و مشکلات مردم را ندارند و این مسائل را از سر دلسوزی مطرح نمی‌کنند؛ این در حالی است که مردم امید دارند که مسئولان در دولت و مجلس به حل مشکلات کشور بپردازند، لذا نباید وقت مجلس را از همین ابتدا صرف مسائل حاشیه‌ای کرد.

وی افزود: مجلس دهم تشکیل خواهد شد و بر اساس ضوابط داخلی و با توجه به حضور جریان‌های مختلف رئیس و هیئت‌رئیسه انتخاب خواهند شد؛ نکته مهم این است که چه در بحث دولت و چه در بحث مجلس، بعد از هر انتخاباتی که رقابت‌ها پایان پیدا می‌کند، افرادی که موفق شدند مسئولیتی را بر عهده بگیرند، دست به دست هم بدهند تا مشکلات کشور را حل کنند.

جوانی تصریح کرد: یکی از آسیب‌هایی که در کشور وجود دارد این است که گویا قرار است این رقابت‌ها چه قبل از انتخابات، چه حین و چه بعد از انتخابات همیشه باشد؛ در چنین شرایطی هیچ‌وقت برای حل مسائل هم‌افزایی صورت نخواهد گرفت در حالی‌که موفقیت‌ها زمانی حاصل می‌شود که همه جریان‌ها، گروه ها و تشکل‌ها بعد از اینکه دوره رقابت را پشت سر گذاشتند و انتخابات تمام شد، دست به دست هم بدهند و مشکلات کشور را حل کنند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه تأکید کرد: باید مفروض این باشد که همه نظام اسلامی، قانون اساسی، ولایت فقیه و آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی را قبول دارند، لذا منتخبان ملت نباید اولویت‌شان را مسائل حزبی و جناحی قرار دهند، بلکه باید به سمت حل مسائل جامعه و انجام اقداماتی در راستای رفع مشکلات کشور حرکت کنند.

جوانی ادامه داد: قطعاً این مطلوب‌ها زمانی حاصل می‌شود که افراد از هر طیف و گروه و جناحی که هستند در کنار هم قرار بگیرند و هم‌فکری داشته باشند و با تشریک مساعی بهترین قانون را وضع کرده و بهترین نظارت‌ها را داشته باشند؛ این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که منتخبان ملت اولویت اصلی را توجه به وظایف نمایندگی خود بدانند، نه اینکه مجلس را محل رقابت و وزن‌کشی سیاسی کنند.

captcha