
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) عباس سلیمی، استاد و پیشکسوت قرآنی در جمع قرآنیان شهرستان فریدونکنار با طرح این پرسش که آیا در اعیاد از جمله عید مبعث مسئولیت ما تنها با برگزاری جشن و تبریک گفتن به پایان میرسد؟ گفت: قطعا اینطور نیست و باید بدانیم این مناسبتها از جمله عید سعید مبعث برای ما پیام ویژهای دارد. براساس آیه قرآن اگر بخواهیم نعمات الهی را بشماریم، نمیتوانیم و همه این نعمات که خداوند به ما عطا فرموده است بیمنت است مگر دو نعمت که خداوند با منت فراوان به ما داده است.
وی افزود: براساس آیات قرآن، خداوند دو نعمت با منت به ما داده است که اولین آن رسالت و دومین نعمت عبادت و ولایت است که اگر سخن از رسالت و ولایت میکنیم، براساس مبانی مستحکم عقیدتی است. پس ما در مبعث پیامبر علاوه بر جشن، سرور و شادمانی باید شاکر خداوند باشیم، نماز شکر به جا آوریم و با پیامبر(ص) تجدید بیعت کنیم.
سلیمی در ادامه عنوان کرد: باید بر پیامبر عرضه بداریم که ما امت وفادار و پیرو حقیقی او هستیم، اگر بخواهیم حقیقت بعثت برای ما آشکار شود نگاهی کوتاه به قبل از بعثت و دوران جاهلیت بپردازیم؛ در مطالعه تاریخ سرزمین حجاز قبل از بعثت، جاهلیت، بتپرستی، فساد، تجاوز و زنده به گور کردن دختران معصوم و بیگناه موج میزد و آنها چنین زندگی و چنین روزگاری داشتند و بعثت سبب شد تا جاهلیت دفن شود و انسانیت احیا شود.
وی افزود: قرآن کریم وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) را الگو و اسوه حسنه معرفی میکند؛ خداوند برای ما یک الگو یک مدل و یک سرمشق معرفی کرده است و در آیه هفتم سوره مبارکه حشر نحوه الگوبرداری از این وجود مبارک را برای ما مطرح کرده است.
سلیمی عنوان کرد: ما دو واژه اساسی الگوپردازی و الگوبرداری در واژه تربیت داریم که الگوپردازی را خداوند انجام میدهد و وظیفه من و شما الگوبرداری است که خداوند شیوه الگوبرداری را در آیه هفتم سوره حشر آورده است.
نگویید پیامبر اسلاموی در این بخش از سخنان خود گفت: علمای ما در تحقیقات خود یکصد ویژگی اخلاقی برای پیامبر(ص) در نظر گرفتهاند. نگویید پیامبر اسلام؛ چرا که پیامبر ما فقط برای مسلمانان نیست. حضرت عیسی(ع) پیامبر مسیحیت است حضرت موسی(ع) پیامبر یهود است، اما پیامبر ما پیامبر جن و انس است و ما باید شاکر باشیم.
وی ادامه داد: پیامبر خاتم یکصد ویژگی اساسی داشت که متاسفانه امت او از جمله ما، آنطور که باید از این شخصیت نمونه، الگوبرداری نکردهایم و از بُعد مسائل اخلاقی در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... نمره قابل قبولی نداریم.
وی در این بخش از سخنان خود خطاب به علما و مسئولان شهرستان فریدون کنار، گفت: وظیفه ما در قبال پیامبر چیست؟ آیا ما واقعا اخلاقی هستیم؟ اگر اخلاقی هستیم چرا در قوه قضائیه ما بیش از 16 میلیون پرونده وجود دارد؟ در هر پرونده حداقل دو نفر اصحاب دعوی مطرح است و در برخی پروندهها بیش از 200 نفر متهم داریم، اگر دو نفر برای هر پرونده در نظر بگیریم یعنی 32 میلیون نفر با هم درگیر هستند، آیا این امت پیامبر(ص) است؟
سلیمی ادامه داد: مگر میشود پیرو پیامبر اکرم باشد و با هم کیش خود و با یک مسلمان دیگر بر سر مسائل دنیوی به محکمه برود؟ مگر سیره پیامبر(ص) این بوده است؟ پیامبر همواره متبسم بود و با روی خوش برخورد میکرد، پیامبر همواره در آراستگی و نظافت نمونه بود و از عطریات خوش استفاده میکرد و ثلث درآمد او صرف خرید عطریات میشد. آیا ما در نظافت و آراستگی مانند ایشان عمل میکنیم؟
دلسوزی حتی برای کفار وی در ادامه گفت: در طول عمر پیامبر حتی یکبار هم ناسزا از دهان او خارج نشد و همواره در سلام کردن تقدم داشت و کسی نتوانست اول به او سلام کند. پیامبر دلسوز همه مردم بود، اما برای کفار هم دلسوزی میکرد. مدیری بود که به فکر همه مردم بود و مظهر صداقت و مهربانی بود. چطور میشود با این همه مهربانی پیامبر، گروهک فاسد و خوارج داعش را پیرو اسلام به دنیا معرفی کرد؟
این پیشکسوت قرآنی عنوان کرد: اگر امروز کسی در جامعه اهل بی عفتی، بی حیایی و دریدگی باشد پیرو پیامبر نیست؛ در مجلسی که پیامبر وجود داشت، اجازه غیبت و دروغ به کسی داده نمیشد، اما امروزه دروغ و غیبت دو آفت رایج جامعه امروز ما است که زیبنده یک جامعه اسلامی نیست؛ چرا که پیروان پیامبر باید با دروغ و غیبت بیگانه باشند.
وی در ادامه گفت: حضرت محمد(ص) به محض اینکه به مجلسی وارد میشد در نزدیکترین نقطه درب ورودی مینشست و اینطور نبود که برای او جای اختصاصی بگذارند و مجلس بالا و پایین داشته باشد؛ قابل توجه کسانی که چند صباحی پست مدیریت و ریاست دارند. اگر ما اخلاق نبوی داریم نباید فکر کنیم با بقیه مردم فرق داریم و باید در صدر مجلس بنشینیم.
سلیمی اضافه کرد: پیامبر اکرم از کسی ایراد نمیگرفتند، به دنبال عیوب مردم نبودند و نسبت به کودکان رحم ویژهای داشتند؛ پیامبر به عیادت بیماران میرفت، حتی بیماران یهودی؛ و نسبت به بیتالمال و مسلمین بسیار حساس بود.
این پیشکسوت قرآنی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: هر کسی که در نظام اسلامی مرتکب اختلاس و خیانت به بیت المال این ملت بزرگوار شود بداند همانطور که پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند آتش سراسر زندگی او را میگیرد. ما وامدار خانواده شهدا هستیم و مگر میشود به این مردم که امت پیامبر هستند خدمت نکرد.
چگونگی الگوگیری از پیامبر اکرم(ص)وی ادامه داد: رسول الله(ص) درهم و دیناری پسانداز نکرد و حتی پس از رحلت مقروض بودند؛ ایشان بخشنده و سخاوتمند بودند و عاشق نماز بودند و التزام عملی به گفتار داشتند و همانند من شعار نمیدانند که عمل نکنند یا مغایر آن عمل کنند پس ما باید در روز مبعث جشن و سرور و شادمانی داشته باشیم و در کنار آن خداوند را شکر کنیم که ما را جزو امت پیامبر قرار داده است.
سلیمی عنوان کرد: باید پیامبر را الگوی خود در سه زمینه؛ فکری، لفظی و عملی قرار دهیم و ترویج تفکر نبوی در جهان را یک رسالت برای خود بدانیم. چگونه میتوانیم این کار را انجام دهیم؟ اول اینکه معتقد به این راه باشیم، دوم اینکه مطالعه عمیق قرآن شریف برای شناخت پیامبر و مطالعه کتبی که علمای ما درباره معرفی سیمای تابناک رسول خدا به رشته تحریر درآوردهاند، مطالعه کتاب نهجالفصاحه و ... کمک میکند تا این پیامبر عظیم الشان را بهتر بشناسیم.
وی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) آورنده قرآن بود، قاری قرآن، حافظ قرآن، معلم قرآن، مفسر قرآن و از همه مهمتر عمل کننده به قرآن بود و ما اگر حقیقتا پیرو پیامبر هستیم باید در تمامی این زمینهها کار کنیم. پسندیده نیست کسی از امت پیامیر(ص) باشد که با روخوانی و روانخوانی قرآن آشنا نباشد.
این استاد و پیشکسوت قرآنی خطاب به قرآنیان شهرستان فریدونکنار، گفت: سوغات شما برای کشور نباید برنج و محصولات دیگر باشد، بلکه سوغات شما باید هزاران حافظ قرآن باشد که در سکوهای مسابقات بینالمللی نام فریدونکنار را در تمام عالم با درخشش به نمایش بگذارند.
وی ادامه داد: امیدوارم همه اساتید قرآنی و چهرههای قرآنی که سرمایههای کشور ما هستند در سایه سار تبعیت از روحانیت و با همکاری دستگاهها و نهادهای مربوطه بتوانند یک حرکت فراگیر در رابطه با توسعه آموزش قرآن در این منطقه داشته باشند تا مردم ما به آن جایگاه عزیز و عزتمند خود برسند.
سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: قرآن دو ماموریت اساسی برای پیامبر اکرم(ص) در نظر گرفته است؛ اول اینکه مسلمان باشند و دوم اینکه قرآن را تلاوت کنند. تلاوت قرآن ماموریت پیامبر خاتم است و در کشور ما نباید کسی باشد که با قرآن آشنا نباشد و در تلاوت آن مشکل داشته باشد.
وی افزود: قرآن، کتاب زندگی است، قرآن، کتاب خوشبختی و سعادت است، قرآن کتاب صلح و جنگ است، قرآن کتاب حقوق و خانواده است، قرآن، کتاب سیاست و ارتباطات است و اگر حقیقتا قرآن را بشناسیم بر اوج عزت خواهیم بود. نقطه کمال ما این است که هم به قرآن نگاه کنیم و هم نگاه قرآنی داشته باشیم و اگر با نگاه قرآنی به مسائل جامعه نگاه کنیم عزت این نظام اسلامی و تبعیت رهبری را به عنوان یک دستور قرآنی برای خود میبینیم.
سلیمی گفت: در مسیر قرائت قرآن آفات متعددی وجود دارد که باید مراقب باشیم؛ باید سه مرحله را طی کنیم تا مورد شفاعت خداوند قرار بگیریم که قرآنخوانی، قرآندانی و از همه مهمتر قرآنباوری این سه مرحله هستند.