به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه چهاردهمین المپیاد قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اواخر هفته گذشته با تجلیل از برگزیدگان رشتههای مختلف این جشنواره برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی اصغر شعاعی، قاری بینالمللی کشورمان به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخت و در ادامه آن نیز حمیدرضا ابراهیمی، معاون ارشد، توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در این مراسم ضمن عرض خیر مقدم حضور قاریان و حافظان دانشکدههای علوم قرآنی سراسر کشور، بر لزوم توجه و عمل به مفاهیم قرآن کریم تأکید کرد.
وی در ادامه به دیدار سالانه حافظان و قاریان بینالمللی قرآن کریم با مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: ایشان در این دیدارها همیشه بر این موضوع که حفظ و قرائت قرآن کریم مقدمه درک مفاهیم و معارف قرآن و در نهایت عمل به قرآن است تأکید دارند.
ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک فرارسیدن مبعث پیامبر اسلام (ص)، بیان کرد: عید مبعث، عید نزول قرآن کریم است. ما باید افتخار کنیم چرا که دین ما دینی است که ماندگارترین دین برای کل بشریت در کل زمانها است. خدا را شاکریم که حیات ما در زمانی اتفاق افتاد که در سایهسار دین اسلام و کتاب مقدس قرآن کریم تنفس میکنیم.
وی یکی از آموزههای قرآن کریم را توجه به امر اتحاد در میان مسلمانان برشمرد و گفت: اسلام بر اتحاد میان مسلمانان بسیار تأکید کرده است. اما متأسفانه شاهد هستیم در برخی از کشورها که خود را مسلمان واقعی میدانند و نام خادمین حرمین شریفین را با خود یدک میکشند، در دنیا بذر نفاق و جنگ و خونریزی را میکارند و خونهای بیگناهی را بر زمین جاری میسازند. یکی از این جهالتها و حماقتها، حادثه منا بود که در یکی از مقدسترین مکانها بر روی کره زمین اتفاق افتاد و طی آن چند صد نفر جان خود را مظلومانه از دست دادند.
در ادامه این مراسم نیز علیاصغر شعاعی، دبیر اجرایی المپیاد نیز به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری این المپیاد پرداخت. و بر لزوم توجه بیشتر و همچنین فرهنگسازی سیره پیامبر عظیم الشأن اسلام تأکید کرد.
وی در جمع نخبگان قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اظهار کرد: پیامبر اسلام ، پیامبری بود که در خوش اخلاقی و مهربانی اسوه همگان بود. همیشه در سلام دادن بر دیگران پیشی میگرفتند. تمامی کارهایش با نظم خاصی انجام میشد؛ به طوری در منزل وقتش را به سه قسمت تقسیم کرده بودند. قسمتی برای راز و نیاز با پروردگار، قسمتی برای خانواده و بخشی برای خود که گاهی نیز وقت خود را نیز صرف دیگران میکردند.
وی در ادامه ضمن گلایه از عدم برگزاری مراسمات و جشنها و مراسم عزاداری متناسب با شأن پیامبر اسلام(ص) به خصوص در روز مبعث، تأکید کرد: وظیفه ما در برابر چنین پیامبر عظیم الشأنی چیست ؟ بهراستی چرا تا نام پیامبر اسلام(ص) میآید، این همه غربت حس میشود ؟ به راستی چرا شکوه و عظمت درخور شأن آن حضرت در جشن مبعث، میلاد و دیگر مراسمهای منتسب به ایشان به ویژه در کوچهها و خیابانها دیده نمیشود؟ چرا مداحان و خطبا از سیره و مصائب آن حضرت کمتر میگویند؟ و چرا آن حضرت در میان مسلمانان مهجور است ؟
شعاعی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی سیره پیامبر اسلام(ص) در جامعه و جوانان، بیان کرد: فرهنگ سازی سیره آن حضرت در جامعه امری بسیار لازم و ضروری است. بیایید هم قسم شویم که نسبت به آن حضرت بیشتر وفادار باشیم و سیره و راه و روش ایشان را بهتر و بیشتر بیاموزیم و به دیگران آموزش دهیم.
در بخش دیگری از این مراسم گروه همخوانی «طاها» از مازندران که به تازگی رتبه اول مسابقات اذان و ابتهال را کسب کرده بودند، به اجرای برنامه خود پرداختند. همچنین در این مراسم به مناسبت شام مبعث پیامبر، مولودیخوانی توسط یکی از مداحان مطرح کشوری صورت گرفت.
پایان بخش این مراسم اهدای تندیس ، لوح و جوایز به نفرات برتر در هر رشته بود. یادآور میشود، چهاردهمین المپیاد قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم هفته گذشته در دو بخش بانوان و آقایان و در رشتههای مختلف بخش شفاهی و مراسم اختتامیه این مسابقات نیز روز پنجشنبه 16 اردیبهشتماه برگزار شد.