حسام الدین علامه، مدیر کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از ساخت 21 خوابگاه دانشجویی دارای پیوست فرهنگی در سراسر کشور خبر داد و گفت: در سال جاری 21 خوابگاه دانشجویی با استانداردهای جدید که دارای پیوست فرهنگی نیز هستند، ساخته میشوند. این خوابگاهها متناسب با نیازهای دانشجویان و توسط کسانی که خود در خوابگاه حضور داشتهاند طراحی شده و 30 درصد هزینه ساخت خوابگاهها توسط خیرین تأمین خواهدشد.
ارتقای اخلاق حرفهای پزشکی با حضور خیرین در کنار دانشجویان
وی تصریح کرد: حضور خیرین در کنار دانشجویان پزشکی که رشتههای آنها با جان، مال، ناموس و خانواده مردم سر و کار دارد کمک میکند اخلاق فرهنگ حرفهای در میان دانشجویان ارتقا پیدا کند.
مدیر کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از وجود کمبودهای زیاد در حوزه کار و فعالیت فرهنگی برای دانشجویان خبر داد و اظهار کرد: برخی از بزرگان و تصمیمگیران نظام سلامت فکر میکنند دانشجو فقط و فقط وظیفهاش درس خواندن است، در حالی که ما نیز معتقد هستیم که وظیفه اصلی دانشجو درسخواندن هست ولی در کنار این وظیفه اصلی، نیازهای سایر ابعاد وجودی یک دانشجو مانند ابعاد روحی، معنوی، تفریحی و ... نیز باید با برگزاری کارهای گروهی علمی، فرهنگی، مشارکتی و دینی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: باید امکان انجام انواع فعالیتهای جانبی برای دانشجویان بستر سازی شود. فعالیتهای قرآن و عترت، فعالیتهای مذهبی، اجتماعی، هنری، کانونهای خیریه، انجمنهای علمی، شوراهای صنفی، تشکلهای اسلامی و ... همه بسترهایی است که دانشجو در کنار درسخواندن تعامل، مدارا، کارگروهی و ... آنها یاد گرفته و شاهد رشد شخصیتی دانشجویان در نهادهای دانشجویی خواهیم شد.
علامه عنوان کرد: قطعاً اگر به ابعاد وجودی دیگر دانشجویان در کنار درسخواندن توجه شود، آسیبهای اجتماعی کم میشود و از نظر اخلاق حرفهای هم با یک فرد متعادل سر و کار خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به وجود هزاران حدیث پزشکی آیا مباحث پزشکی از منظر دینی برای دانشجویان مطرح میشود تا به عمیقتر شدن باورهای دینی آنها کمک کند؟ گفت: در اداره کل فرهنگی رویکرد ما این بوده که تمام فعالیتها را رنگ و بوی سلامت ببخشیم. دانشجویان پزشکی دانشجویانی هستند که از نظر دانشی اطلاعات حوزه سلامت را دارند حال اگر این اطلاعات سلامت با کار هنری، کار در فضای مجازی، انجمن علمی، مسائل دینی و ... عجین شود دستآوردهای آن برای عموم مردم به خصوص در ترویج فرهنگ سلامت بسیار مؤثر است.
عملیاتی کردن نگاه سلامت محور در فعالیتهای قرآنی و دینی
علامه ادامه داد: مرکز قرآن و عترت ما همین نگاه را دارد و در حال برنامهریزی برای این است که قرآن پژوهی سلامت مخصوص دانشجویان رشتههای مختلف را داشته باشد و نگاه سلامت محور را در فعالیتهای قرآنی و دینی در فعالیتهای خود عملی کند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه بخشهایی از این برنامهها عملیاتی شده است؟ گفت: کارهایی صورت گرفته، از جمله برنامههایی برای حفظ و تفسیر آیات موضوعی حوزه سلامت دیده شده است. همچنین در اداره کل فرهنگی به صورت جدی کانونهای فرهنگی هنری خود را به سمت موضوع سلامت پیش برده، کانونهای اخلاق حرفهای را برای اولین بار تشکیل دادهایم. در سال جاری نیز هم مجمع تخصصی کانونهای اخلاق حرفهای را خواهیم داشت و هم کمیته فرهنگ سلامت در دانشگاهها تلاش میکنند با ابزار هنر، سلامت را بین عموم مردم ترویج دهند.